שתף קטע נבחר

רוסיה: ה-S-300 לסוריה נועד למנוע התערבות זרה

סגן שר החוץ הרוסי הבהיר שרוסיה תכבד עסקאות שנחתמו בעבר. הוא גם מתח ביקורת על החלטת האיחוד האירופי להסיר את אמברגו הנשק על סוריה וטען כי היא תסכן את קיומה של ועידת השלום הבינלאומית בנושא הסורי

סגן שר החוץ הרוסי, סרגיי ריבקוב, אמר בצהריים (יום ג') כי עסקת מכירת טילי ה-S-300 תצא לפועל, במטרה להרתיע מפני התערבות צבאית של המערב בסוריה. הוא הוסיף כי מטרת העסקה היא לרסן כמה "חמומי מוח".

 

דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

סוריה ורוסיה מחממות את האזור - עוד דיווחים בחדשות ynet:

S-300 על הכוונת: ישראל תשמיד טילים מרוסיה?

רוסיה: אין תוכניות "חדשות" למכירת S-300 לאסד

 

ריבקוב מתח ביקורת על החלטת האיחוד האירופי להסיר את אמברגו הנשק על סוריה וטען כי היא תסכן את קיומה של ועידת השלום הבינלאומית בנושא הסורי. סוכנות הידיעות הרוסית "אינטר-טאס" דיווחה כי כמו הנשיא הרוסי, ולדימיר פוטין, גם ריבקוב הבהיר כי רוסיה תכבד עסקאות שנחתמו בעבר: "דמשק שותפה לחוזה, ואין סיכוי שקבוצות חמושות לא חוקיות יעשו בו שימוש. אין סיכוי שנחזור בנו מעמדה זו".

 

טילי ה-S-300 (צילום: AP) (צילום: AP)
טילי ה-S-300(צילום: AP)
 

מוקדם יותר היום אמר שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, כי משלוח הטילים לסוריה טרם יצא ליעדו. "הדבר מהווה איום ואני יכול להעיד שאין האצה בעסקה", הוא אמר.

"המשלוחים עדיין לא יצאו. נקווה שהם לא ייצאו ואם הם ייצאו נדע איך לפעול".

 

שלשום אמר גורם רוסי בכיר לעיתון "סאנדיי טיימס" כי רוסיה הסכימה לבטל את עסקת מכירת טילי S-300 לסוריה, זאת בהמשך לפגישה שהתקיימה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בסוצ'י לפני כשבועיים. על פי הדיווח, מוסקבה הבינה מהישראלים שלא יבוצעו תקיפות ישראליות נוספות בשטח סוריה בתמורה לביטול עסקת מכירת הטילים המתקדמים.

 

אך בישראל מיהרו להכחיש את הדברים והבהירו כי העסקה כלל לא בוטלה. בשבוע שעבר אמר מפקד חיל האוויר, אלוף אמיר אשל, כי טילים אלו נמצאים בדרכם לסוריה.

 

מערכת ה-S-300 היא מערכת רוסית ליירוט מטוסים בטווחים העולים על 100 ק"מ וכן טילים בליסטיים. לא ידוע איזה דגם בדיוק מתכוונת רוסיה למכור לסורים אולם ידוע כי בעבר ביקשה סוריה את הדגם שכינויו בנאט"ו SA10. בעבר הבהירה ישראל לרוסים שהימצאות מערכת טילי הנ"מ הזו בסוריה תנטרל את יכולתה של ישראל להגן על עצמה כיוון שהמערכת הזו תהיה מסוגלת לפגוע במטוסים לא רק מעל לבנון וסוריה אלא גם מיד כאשר ימריאו כמעט מכל בסיס במרכז ישראל ובצפונה.

 

אך שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הבהיר לפני כמה שבועות: "רוסיה אינה מתכננת למכור. רוסיה כבר מכרה את המערכות לפני זמן רב. היא חתמה על חוזים והיא משלימה משלוחים, בהתאם לחוזים שנחתמו, של ציוד שהוא טכנולוגיה נגד מטוסים". בתשובתו לא הבהיר לברוב אם הציוד שכבר נשלח לסוריה כולל רכיבי טילים או מערכת אחרת. הוא אמר כי המשלוחים עולים בקנה אחד עם החוק הבינלאומי ונועדו לצורכי הגנה בלבד. "הטכנולוגיה הזו מעוצבת כך שסוריה, כמייבאת שלה, תוכל להגן על עצמה מהתקפות אוויריות, דבר שאינו תרחיש דמיוני לגמרי". 

 

משטר אסד ביקש מהרוסים טילי S-300 כבר בעשור הקודם, והממשל האמריקני דאז בראשות ג'ורג' בוש הבן ומדינות אחרות במערב הפצירו בנשיא רוסיה ולדימיר פוטין שלא לקדם את העסקה. היא אכן עוכבה, אולם לאחרונה נפוצו דיווחים כי היא שוב עומדת להתממש. לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", ארה"ב בודקת מידע שישראל מסרה לה, ולפיו עסקת הטילים אמורה לכלול שישה משגרים ו-144 טילים בעלי טווח פעולה של 200 ק"מ, והמשלוח הראשון שלה נועד להגיע לסוריה בשלושת החודשים הקרובים. העסקה נועדה להיות מושלמת עד סוף 2013.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים