שתף קטע נבחר
 

פיצה, מדריך ומתכונים

משתעממים בבית וחם בחוצות? לושו מבצק ומים פיצות בסטייל בקלות. אוראל קמחי (מסעדת "פופינה") מגיש: המתכון המושלם לפיצה דקה ופריכה ולרוטב עגבניות סמיך. יש גם 5 מתכונים מגוונים של תוספות מושקעות - שמנת וגבינת עיזים, אנטיפסטי ועוד

בצק פיצה בסיסי  - פיצה, המתכון הקלאסי

במסעדת פופינה אנו מחלקים את הפיצות למנות אישיות של 70 גרם. 200 גרם בצק ינפק פיצה משפחתית. לצורך ההכנה, מומלץ להשתמש באבן שמוט, שמתחממת בתנור 2- דקות לפחות לפני האפפיה

 

טיפ: אם רוצים התפחה מהירה משתמשים באותו מתכון ומוסיפים 25 גרם שמרים יבשים. מתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח.

 

עוד סאמר סקול בערוץ האוכל:

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים ל-12 מנות אישיות :

 

לבצק:

1 ק"ג קמח פיצה

1.5 כפיות (5 גרם) שמרים יבשים

25 גרם מלח

30 גרם סוכר

80 מ"ל שמן זית

600 מ"ל מים קרים

 

לרוטב העגבניות:

5 עגבניות אדומות גדולות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות

1 בצל לבן קצוץ

2 שיני שום

4 כפות שמן זית

6 עלי בזיליקום

1 כוס מים פושרים

מלח ופלפל

 

למעטה:

400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

זיתים - לא חובה

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים 5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד רבע שעה לפחות. מעבירים לקערה ומכסים בנייר נצמד. מתפיחים במקרר למשך 48 שעות.
  3. מוציאים ומחלקים למנות בגודל הרצוי.
  4. לרוטב העגבניות: מטגנים בסיר רחב את הבצל עד השחמה קלה יחד עם שמן הזית.
  5. מוסיפים את השום ואחרי כדקה את העגבניות. מטגנים כ5 דקות ומוסיפים כוס מים פושרים ואת עלי הבזיליקום.
  6. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מבשלים כרבע שעה או עד צמצום נוזלים.
  7. טוחנים את הרוטב עד לקבלת מסה אחידה ומסננים לקבלת רוטב חלק.
  8. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
  9. יוצקים 2 כפות מרוטב העגבניות על הבצק המרודד, מפזרים גבינה ואופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

פיצה גבינת עיזים

 

המרכיבים:

בצק פיצה (ר' מתכון)

 

לרוטב גבינת העיזים:

500 מ"ל ליטר שמנת מתוקה

180 גרם גבינת עיזים

כפית שטוחה עלי טימין

מלח פלפל

אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק על פי המתכון הבסיסי שלעיל.
  2. מכינים את רוטב גבינת העיזים: מחממים את השמנת בסיר רחב. כאשר השמנת חמה, מוסיפים את גבינת העזים והטימין. מתבלים לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט את הרוטב.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
  4. יוצקים 3-2 כפות מרוטב הגבינה על הבצק המרודד, מפזרים גבינה ואופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.

 

פיצה מוצרלה ואנשובי

 

המרכיבים:

בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")

200 גרם מוצרלה טרייה ופרוסה

אנשובי כבוש – ניתן להשתמש באנשובי מקופסת שימורים - לפי הטעם

ברוקמיני (ברוקולי קטן) - לפי הטעם, אפשר להחליף בברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק ואת רוטב העגבניות על פי המתכון הבסיסי (ר' מתכון).
  2. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
  3. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד ומסדרים בצורה שווה מוצרלה ואנשובי. אופים בתנור 5-6 דקות או עד שהבצק פריך. אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

פיצת פרושוטו רוקט ופרמזן

 

המרכיבים:

בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")

פרושוטו פרוס דק – לפי הטעם

רוקט – לפי הטעם

100 גרם פרמזן, קצוץ גס

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק על פי המתכון הבסיסי שלעיל.
  2. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
  3. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד ומסדרים בצורה שווה פרושוטו, מניחים מעל רוקט ומפזרים רצועות פרמזן. ומסדרים בצורה שווה מוצרלה ואנשובי. אופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך. 

     
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

פיצת אנטיפסטי

ניתן לגוון עם ירקות נוספים כמו כרובית, בצל וכו' על פי טעמכם האישי

 

המרכיבים:

בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")

120-200 גרם מוצרלה טרייה ופרוסה

1 בטטה

1חציל

1 זוקיני

שמן זית – לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק ואת רוטב העגבניות על פי המתכון הבסיסי (ר' מתכון).
  2. חתוכים לרצועות בטטה, חציל וזוקיני, מורחים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על תוכנית טורבו עד להשחמה.
  3. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד המרודד ומפזרים את האנטיפסטי ומוצרלה טרייה פרוסה. אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

פיצת פירות ים

 

המרכיבים:

בצק פיצה ורוטב גבינת עיזים (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצת גבינת עיזים")

3-4 שרימפס קלופים וקצוצים

3-4 סקלופס

פלפל צ'ילי פרוס – לא חובה

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק ואת רוטב העיזים על פי מתכון פיצת גבינת העיזים (ר' מתכון).
  2. פורסים את הסקלופס וקוצצים את השרימפס, מורחים את רוטב גבינת העיזים על הבצק המרודד, ומסדרים מעל את פירות הים
  3. אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.

 

  • אוראל קמחי הוא השף מסעדת "פופינה" שבנווה צדק, תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הורסססת! פיצה
צילום: ירון ברנר
מומלצים