שתף קטע נבחר
הכי באזזזז
    זירת הקניות
    רשת קפה גרג השיקה תפריט לטבעונים. תופעה?
    גרג היא הרשת הארצית הראשונה שמציעה תפריט נפרד לטבעונים. לטענת הרשת, מחירי התפריט, שמכיל 11 מנות, זהים או זולים ב-10% ממחירי התפריט הרגיל של הרשת. נקודת התורפה: אין קינוח. באספרסו בר יש תפריט עם 20 מנות. עמותת VEGAN-FRIENDLY: "בשנים הקרובות, שליש מבתי העסק יהיו ידידותיים לטבעונים"

    רשת קפה גרג תשיק החל מיום א' הקרוב, בכל 90 סניפיה, תפריט שמתאים לטבעונים שכולל 11 מנות. בת"א יש כבר רשתות בתי קפה שמציעות תפריט נפרד לטבעונים וצמחונים כמו אספרסו בר ודה סטריטס, ויש רשתות שמציעות תפריט כזה במרכז הארץ אך גרג זו רשת בתי הקפה הארצית הראשונה בפריסה רחבה, שמציעה ללקוחותיה תפריט טבעוני מלא.

     

    • בעוד 20 שנה: חלב, בשר ודגים - לעשירים בלבד

     

    לגרג 60 מנות בתפריט "הרגיל", 3 מהן כבר מתאימות לטבעונים. לפי הרשת, המנות בתפריט הטבעוני מתומחרות כמו מנות בתפריט הרגיל (למשל ארוחת הבוקר) או בכ-10% פחות ממנות בתפריט הרגיל (למשל הסלטים).

     

    בין היתר, "ארוחת בוקר טבעונית" הכוללת חביתת חומוס על עלה סיגר, ממרחים, לחמים וסלט (ירוק, קצוץ או טבולה קינואה) עולה 59 שקל. שקשוקה אנטיפסטי מתומחרת ב- 46 שקל. מוזלי עם סויה עולה 35 שקל, סלט קטניות - 52 שקל וסלט עלים - 49 שקל.

    "הלקוחות ביקשו". מנה טבעונית מהתפריט החדש (אלעד גוטמן)
    "הלקוחות ביקשו". מנה טבעונית מהתפריט החדש(אלעד גוטמן)

     

    "הלקוחות מבקשים, אז ענינו על צורך"

    ברשת השקיעו במהלך כמה מיליוני שקלים על תפריטים חדשים, חומרי גלם חדשים, הדרכות ופרסום. לפי מנהלת השיווק של הרשת, מילי דרור, "זה עונה על צורך הולך וגדל. כשאמרנו לזכיינים שלנו שאנחנו משיקים תפריט טבעוני הם שמחו מאוד כי בשנתיים האחרונות, לקוחות מבקשים ושואלים. זו החלטה שיווקית אסטרטגית, אבל היא פשוט עונה על ביקוש שבא מהלקוחות שלנו".

     

    בכמה אתם מתכננים להעלות את המכירות?

     

    "אין לנו צפי. ברור שאנחנו מצפים שהמכירות יעלו, אבל הסיבה העיקרית למהלך זה מענה לצורך. הדרכנו את המלצרים לקדם את התפריט הזה, זה מהלך מאוד רציני וחשוב".

     

    איפה עיקר אזורי הביקוש למאכלים שמתאימים לטבעונים?

     

    "בעיקר בחיפה וגם באזור זכרון יעקב ובנימינה".

     

    למה אין קינוח בתפריט?

     

    "הקינוחים מגיעים אצלנו מהבר והיתה בעיה להוסיף קינוח טבעוני. אבל יש לנו סורבה בתפריט".

    התפריט: 11 מנות
    התפריט: 11 מנות

     

    ברשתות קפה רבות אחרות הוסיפו לאחרונה מנות טבעוניות ויש כמה רשתות קטנות יותר מקפה גרג, שאינן פרוסות בכל הארץ, שהקדימו אותה בתפריט המיוחד לטבעונים.

     

    ברשת אספרסו בר, שמחזיקה סניפים בת"א ובשרון, מציעים תפריט טבעוני כבר באפריל השנה, ובו 20 מנות לטבעונים, כולל קינוחים טבעוניים של אססו בר בייקרי. "זו הצלחה גדולה", אמרו לנו ברשת. "התפריט הטבעוני העלה ב-20% את מחזור מכרות הרשת. מכירות התפריט הטבעוני מהוות כ-15% ממחזור המכירות של הרשת, כשהצפי שלנו עמד על 5% בלבד. מתחילת השנה גם הפסקנו לגבות 5% נוספים על חלב סויה.

     

    "המחירים דומים למחירים של המנות האחרות בתפריט הכללי של הרשת. אין הבדל משמעותי. כריכים נמכרים ב-40 שקל, מנות ראשונות ב-24 שקל סלטים ופסטות ב-40 שקל עיקריות ב-50 שקל והקינוחים נמכרים ב-25 שקל".

     

     

    גם ברשת קפה לואיז, החלו להציע תפריט טבעוני נפרד במאי השנה. זאת אחרי שבשנה האחרונה סומנו המנות האלה בתפריט "הרגיל", כמו ברשתות רבות אחרות. לקפה לואיז סניפים בת"א, חיפה, קריית טבעון, צומת בני דרור וקריית ביאליק.

     

     

    קרוב ל-250 בתי עסק מחזיקים בתו תקן "ידידותי לטבעונים"

    עמותת VEGAN-FRIENDLY סייעה לרשת קפה גרג בבניית התפריט. עומרי פז, מנהל העמותה מספר: "העמותה היא עמותה התנדבותית, שעובדת על מספר פרויקטים לקידום הטבעונות. בין היתר, פרויקטים צרכניים: סימון מוצרים כמתאימים לטבעונים ותו תקן שאנחנו נותנים לכל בית עסק שיש לו היצע גדול של מנות טבעוניות. אנחנו לא גובים על זה כסף. אנחנו באים לבית עסק ואומרים לו: 'יש ביקוש גדול למנות כאלה' ואם הוא נענה ומיישם את תנאי תו התקן - סימון מספר מנות כטבעוניות בתפריט למשל, הוא מקבל תו תקן והמלצה באתר שלנו.

     

    "יש מעל ל-30 אלף כניסות בחודש לאתר העמותה ולמעלה מ-25 אלף אוהדים בעמוד הפייסבוק. קיימים 250-200 בתי עסק שקיבלו את תו התקן, קרוב לחצי רק בת"א. יש מחסור בבתי עסק ידידותיים לטבעונים בפריפריה ולכן היוזמה של גרג טובה לנו. בחולון למשל, אין אפילו בית עסק אחד עם תו תקן וברור שיש אלף-אלפיים טבעונים שגרים שם.

     

     "אנחנו רוצים להגיע למצב שטבעוני מגיע לבית עסק והוא יכול לבחור מנות מהתפריט בלי לשאול שאלות ולתהות. זה טוב לבתי עסק כי זה מונע שאלות למלצרים, הטעיות ותביעות".

     

    כמה טבעונים יש בארץ?

     

    "לפי סקר שנערך ב-2007, 1%-2% מהאוכלוסיה היו טבעונים ו7.5% צמחונים. אנחנו מעריכים שבשנה-שנתיים האחרונות המספר הכפיל את עצמו, גם לפי מספר האוהדים בקבוצת בפייסבוק, גם לפי השיח ברשת, החיפושים בגוגל, כל אדם מכיר היום חבר טבעוני או קרוב משפחה טבעוני. זה טרנד שמכיל בתוכו טרנדים אחרים חזקים - איכות הסביבה ואקולוגיה, בריאות".

     

    מה אתם דורשים ממוצר כדי שיסומן כמתאים למאכל טבעונים?

     

    "אנחנו פונים לחברות ואומרים להן שיוסיפו את הסימן שלנו על גבי אריזות המוצרים המתאימים, שאינם מכילים, בשר, חלב, ביצים, דגים ודבש. במוצרי קוסמטיקה, מדובר במוצרים שלא נוסו על בעלי חיים ולא מכילים רכיבים מהחי. אנחנו שולחים כתב התחייבות לאותה חברה לפיו היא מתחייבת שהמוצר שאותו היא מסמנת טבעוני. בקרוב, נבדוק מדגם מהמוצרים האלה במעבדה".

      

    יתכן שבעתיד תיקחו כסף על הבדיקות והסימון, כמו גופי כשרות?

     

    "לא. אבל אני בהחלט חושב שאפילו עוד שנה שנתיים, זה יהיה משהו מאוד מאוד שכיח. אני חושב שבשליש בתי העסק יהיו מנות טבעוניות".

     

    יש לכם בעיה מוסרית לתת תו תקן למסעדות בשריות?

     

    "אנחנו מעודדים מקומות ידידותיים לטבעונים, לא רק מקומות שהם 100% טבעוניים. המטרה היא שהתפריט הטבעוני יהיה נגיש. יש לנו קווים אדומים: לא ניתן תו תקן לסטקייה שתוציא סטייק טבעוני, למסעדת דגים או למסעדה שמגישה כבד אווז".

     

    אתם עמותה מיסיונרית?

     

    "להיפך. כל המיתוג ודרך ההסברה ודרך הפעילות שלנו הפוכה ממיסיונריות. המטרה שלנו היא להראות שאנשים שחושבים שטבעונות זה מסיונרי, אקצנטרי, שטבעונות זה דבר רגיל ומוסרי. אנחנו פשוט חיים את החיים שלנו".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "רשת קפה גרג השיקה תפריט לטבעונים. תופעה?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    מומלצים