שתף קטע נבחר

סלט קפרזה מושלם: מתכון של רוני ונציה

רוני ונציה מרחיקה עד לאי קפרי שבדרום איטליה וחוזרת עם סלט קפרזה קליל וקיצי

סלט איטלקי ופופולרי מאוד בסגנון האי המקסים קפרי שבדרום איטליה, שם הוא מכונה גם טריקולורה בזכות שילוב שלושת צבעי דגל איטליה במנה.

 

במכורתו מגישים אותו כמנה ראשונה, לפני הפסטה והדגש כאן הוא על חומרי גלם מעולים בשל פשטותו: פרוסות גבינת מוצרלה די בפאלו טרייה (במים), עלי בזיליקום טריים, עגבניות פריכות ושמן זית מעולה.

 

החשיבות בשימוש בחומרי גלם מאיכות גבוהה חשובה כאן מאד, כמו גם שחומרי הגלם יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר.

 

 (צילום: אמיר לוי) (צילום: אמיר לוי)
(צילום: אמיר לוי)
 

 

סלט קפרזה – Insalata Caprese

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 עגבניות לא רכות מדי ,בינוניות ובגודל אחיד, פרוסות לעובי של כ-1/2 ס"מ

300 גרם כדורי מוצרלה די באפלו טרייה, פרוסה לעובי 1/2 ס"מ

1/3 כוס עלי בזיליקום טריים

שמן זית כתית מעולה

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. בצלחת הגשה גדולה מניחים לסירוגין בחפיפה פרוסות מוצרלה, עגבנייה ועלי בזיליקום מעל.
  2. ממש לפני ההגשה יוצקים מעט שמן זית מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים