שתף קטע נבחר

עלה מבוסטון, לומד הנדסה ומגשים את החזון הציוני

למרות שגדל בארה"ב, טדי פישר החליט לעשות עלייה ובימים אלה מסיים תואר שני בטכניון. עד שיתגייס לצה"ל הוא עובד בחברה לייעוץ סביבתי ושמח על ההזדמנות להכיר גם תלמידים ערבים. התוכנית לעתיד: עבודה, כלב, בית ושינוי החברה הישראלית לטובה. סטודנט בשבוע, הגרסה הציונית

טדי (דוב) פישר, 28, סטודנט לתואר שני בהנדסת הסביבה בטכניון, בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות מאוניברסיטת UPenn

 

מאיפה: גרתי בחיפה במשך שנה כשעליתי מבוסטון שבארצות הברית לפני שנתיים. עכשיו לשמחתי, גר במרכז תל-אביב, עם שתי שותפות, גם עולות חדשות; אחת מבוסטון ואחת מלונדון.

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

 

 

למה בחרתי ללמוד הנדסת הסביבה: אני בעצם מתעניין במים: מאיפה מגיעים מי שתייה ומה עושים עם השפכים שלנו. זה נושא חשוב לא רק בישראל אלא בכל העולם. אין מספיק מים גם בסוריה, דרום ארצות הברית והמון מקומות שונים. מדינות נלחמות על מים. לכן זה נושא חשוב, מעניין, ותחום בו אני יכול לעזור.

 

הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: עשינו המון סיורים בקורסים שלנו. סיור בתחנת נכוח בחדרה, סיור בשפד"ן (מכון השפכים לגוש דן) ועוד. היה מעניין לראות את התשתית של מדינת ישראל משום שכמהנדס אני אוהב לראות ולהבין איך הדברים פועלים.

 

בנוסף, היתה הפתעה בשבילי לראות כל כך הרבה ערבים וחיילים במדעים. לגבי הסטודנטים הערבים, זה היתה פעם ראשונה שאני ישבתי באותו אחדר ודיברתי עם ערבים-ישראלים. זאת מדינה די מפולגת ואין לילד ציוני אמריקני המון הזדמנויות לדבר עם ערבים.

 

מילה טובה לטכניון: יש זווית ממש יפה של הטכניון מהמראה האחורית וכשיש לך את התואר כבר בקורות חיים זה עוזר לך למצוא עבודה בתחום. כעולה חדש הטכניון עזר לי ללמוד את השפה המקצועית ולבנות מערכת קשרים.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: פחות הרים, יותר בנות.

 

 

הקושי בלימודים: לפעמים השפה היתה קשה. האמת היא שלימודי הנדסה זה ללמוד בשפה זרה; הכל באמת בשפת מתמטיקה, לטינית או יוונית וגם ילידי הארץ מבינים רק כ-60%, אז הכל בסדר. להנדסת הסביבה מגיע סטודנטים ממגוון תחומים: הנדסת אזרחית, כימיה, ביולוגיה ועוד. אני באתי מהנדסת מכונות אז הקורסים בכימיה וביולוגיה היו לי קשים.

 

מה אני אוכל בהפסקה: טוסט מבית הקפה, פלאפל מבית הסטודנט או כריך מהבית.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: האמת היא שאני חושב שאני מקבל די המון כעולה חדש וסטודנט.

 

קורס אהוב: טיפול במים ושפכים 1 ו-2.

 

קורס שנוא: מכניקת זרמים סביבתיים.

 

מרצה אהוב: נח גליל, קרלוס דוזורץ.

 

אם לא הייתי לומד הנדסת סביבה הייתי לומד: יחסים בין-לאומיים.

 

 

עבודה: עובד באמפיביו, חברת ייעוץ לסביבה. היא מתעסקת בהמון דברים: איכות המים, בנייה ירוקה ועוד, אבל רוב הזמן אני עוזר למפעלים לעמוד בתנאי החקיקה של איכות הסביבה.

 

פעילות מעבר ללימודים: עוזר עם מניין שיוויוני חדש בתל-אביב. הרוב הם עולים חדשים לא דתיים אבל מעריכים את היהדות. זאת גם קהילה בשבילנו. אני גם משתתף במועדון ספרים ציוניים, לומד עברית ולומד בחברותא.

 

בחופשה בין הסמסטרים: אם אפשרי, חוזר לארצות הברית כדי לראות את האחייניות שלי ושאר המשפחה והחברים. רוב הזמן יש איזשהי חתונה של חבר.

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: בפסח ביקרתי בקליפורניה אצל הדוד שלי, בבוסטון אצל ההורים והמשפחה ובניו-יורק אצל חברים.

 

תכניות לעתיד: אני מאוד מקווה שכבר אסיים את פרויקט הגמר ועם זאת גם את התואר. עד אוקטובר אני אעבוד במשרה מלאה. באוקטובר, בגיל 28, אני מתגייס לצבא ואם הכל ילך לפי התוכנית אני אשרת כמהנדס מים בחיל האוויר. זה משהו שיכול להיות ממש מעניין ולעזור לי עם הקריירה. אחר כך, עבודה, כלב, בית. רוצה להישאר בארץ, לבנות חיים פה, ולשנות את המדינה הזאת לטובה.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים