שתף קטע נבחר

נתיבות גרופ: ההורים שמורידים מחירים

התאגדות הצרכנים שנוסדה בנתיבות בקיץ 2012, גדלה ל-2,650 בתי אב וממשיכה להניב הנחות לחבריה. לקראת שנת הלימודים - שוב קיבלו הנחה על ציוד לביה"ס ובינתים הם גם מניעים יוזמות חברתיות בעיר. "נתיבות היא לא רק עיר של באבות"

באוגוסט 2012, כמעט שנה אחרי המחאה החברתית, נולדה קבוצת הרכישה "נתיבות גרופ". הקימו אותה ירון סמימי, הורה לשניים, ישראל קרדי, רווק בעל חברת פרסומים מקומית, ויעקב בנישתי, חרדי ואב לשישה, יחד עם קבוצת הורים בעיר שמאסו במחירים הגבוהים של הציוד לחזרה ללימודים בעיר המרוחק. כיום, שנה אחרי כן, חברים בה 2,650 משפחות והקבוצה מצליחה להשיג הנחות ואף מעבר לכך – חבריה מארגנים פעילויות חברתיות והפכו בעצמם לפעילים פוליטיים.

 

  • חוזרים ללימודים: כמה עולה ציוד לבית-הספר?

 

 

"תוך פחות משנה, כל בית אב שני בנתיבות מחזיק בארנק את כרטיס המועדון של הקבוצה", הוא מספר. "אנחנו עובדים בשת"פ מלא עם העסקים המקומיים. כשמרכז קניות כמו ביג פונה אלינו ורוצה שהלוגו שלנו יופיע אצלו זה מטורף. אנחנו ההוכחה שנתיבות אמנם נתפסת כעיר של באבות, אבל למרות התדמית אפשר לעשות בה דברים מדהימים.

 

"לאורך הדרך, חששנו שזה יעלה לנו יותר מדי, פחדנו שנתפרק, שאחד ייקח לכיוון עסקי והשני לכיוון חברתי, אבל זה לא קרה. יש בינינו שיתוף פעולה. פחדנו שעסקים ינסו לפגוע בנו. זה קרה, אבל עמדנו בזה".

 

מה קרה?

 

"כשניסינו לארגן הנחות על ספרי לימוד, היו נסיונות לארגן חרם נגדנו בתוך נתיבות, נסיונות של חנות מקומית ורשת ארצית. זה לא עבד.

 

"גילינו שכזה הוא העולם העסקי ואנחנו עדיין רק מגלים כמה שהעולם הזה מורכב. אנחנו מקשיבים לקהל הצרכנים, עושים הרבה סקרים, יש לנו צוותי חשיבה קבועים, אנחנו פעילים כל הזמן ואני מודה לאשתי יסכה שמקבלת את זה בהבנה. נוצר שינוי בתרבות הצרכנית בעיר - בן אדם לא צריך להתבייש לבקש הנחה. הוא מציג את הכרטיס ומקבל את ההנחה. המודל שלנו זה מועדון חברים".

ההנחה - לנתיבות גרופ בלבד ()
ההנחה - לנתיבות גרופ בלבד

 

הנחות בסופרמרקט ועל ספרי לימוד

כמו בשנה שעברה, גם השנה הצליחו חברי הקבוצה להשיג הנחות בציוד חזרה ללימודים באחת החנויות בעיר. "ערכנו מכרז ובסוף סגרנו שוב עם כפר השעשועים, כמו בשנה שעברה, על 7% הנחה, כולל כפל מבצעים והנחות. השנה, במקביל להנחה על מוצרים לבית-הספר נקבל במקביל הנחה של 18% על שאר המוצרים בחנות - בריכות מקפצות משחקי חברה – את כל אלה נוכל לקנות בלי מע"מ. זה מאוד משמעותי".

 

לסמימי שלושה ילדים: נועה הגדולה שבזכותה הכל התחיל בשנה שעברה, שעולה לכיתה ב' ונהוראי, הבן האמצעי, שיעלה בקרוב לכיתה א'. "קנינו ילקוט מדגם חדש שעלה בחנות 300 וקיבלנו 7% הנחה על תיק אורתופדי עם עגלה. הקנייה שלי לשני ילדים הסתכמה ב-1,300 שקל – חסכנו קרוב ל-250 שקל ולא חסכנו באיכות".

 

אלו עוד הנחות קיבלתם כקבוצה?

 

"היתה לנו הנחה בסופרמרקט מקומי וזה הסתיים וכעת אנחנו מקווים לחתום על שיתוף פעולה שכולל הנחה מאוד משמעותית עם רשת יוחננוף, שזיהו את הפוטנציאל. אני מקווה ששיתוף הפעולה הזה יביא לכך שהם גם יתרמו לעמותה שהקמנו בשם זהה וזו תהיה הפעם הראשונה שהמיזם יקבל תזרים מזומנים"

 

מה לגבי ספרי לימוד?

 

"היינו במו"מ עם כל החנויות המקומיות והן התעקשו שהן לא מרוויחות על ספרי לימוד. בכל זאת הצלחנו להגיע לספק מאזור ב"ש שמתעסק עם מכירת ספרים. הוא הגיע לעיר ביום שני ועד יום חמישי הוא יפעיל דוכן מאוד גדול בגלובוס סנטר. מאהל ענק. הגענו איתו להסכם שכל משפחה תקבל 5% מהמחירון של משרד החינוך. כל אחד יוכל לשלוח את הרשימה באימייל, עם ציון שם וטלפון ו-24 שעות אחרי זה תחכה לו שם שקית מוכנה של כל הספרים. הוא רק צריך לשלם ולהמשיך הלאה.

 

וספרי לימוד משומשים?

 

"יש דרישה מהקהל שלנו. באותו יריד שמתקיים כרגע, פתחנו מתחם שמיועד לנערים נערות שמעוניינים למכור ולקנות ספרי לימוד. לצערי כל מי שהגיע עד כה, הגיע רק כדי לקנות. אני משתתף בפרויקט השאלת ספרי לימוד של בית-הספר של ילדי,  משלם 280 לשנה ובסוף השנה מחזיר את הספרים לבית-הספר. אני מקווה שנצליח מתישהו ליישם מודל כזה אצלנו".

הנחה על ספרי לימוד: 5% ()
הנחה על ספרי לימוד: 5%

 

הקבוצה גם מובילה יוזמות חברתיות

מאותו "בום של אוגוסט 2012", כפי שסמימי מכנה זאת, נולדו גם יוזמות חברתיות ולא רק צרכניות. "כל מי שיש לו יוזמה חברתית פונה אלינו", טוען סמימי.

 

"ארגנו תחרות צילום בעיר שנקראית פרספקטיבה: העיר נתיבות מזווית הראייה של התושבים. ישנן 63 תמונות שמשתתפות בתחרות ויחולקו פרסים שווים כמו מצלמה מקצועית למקום הראשון. בספטמבר נשיק טורניר שחמט שיתפרס על פני 4 חודשים. בל"ג בעומר יצאנו במדורה קהילתית, במקום 30 מדורות נפרדות. היום היינו בטיול המשפחות השני שהוצאנו מטעם הגרופ - טיול של יומיים. במקום לנסוע בכלי הרכב הפרטיים, ניצלנו קשרים עם ספקים והוצאנו אוטובוסים לפעילות עצמה".

 

קיבלתם הנחות בקייטנות?

 

"נניסינו להוביל יוזמה כזאת, בעזרת מישהי מהצפון שרצתה לעזור לנו לארגן קייטנת הורים. רק שרוב ההורים לא הצליחו לצאת לחופשה עבור הקייטנה אז זה לא עבד אבל כן העלנו לשיח מקומי את מחירי הקייטנות. השיחה הפך לביקורתי אבל לא מתלהם.

 

"אגב אוטובוסים פנו אלינו בתלונה תושבים שנוסעים לירושלים, שקו 492 עובר רק 4 פעמים ביום בעיר. יש אצלנו אברכים, תלמידי הסדר וסטודנטים באוניברסיטה העברית שלומדים בבירה וכן תושבים שעובדים שם. ביקשנו הגברה של קווים. אמרו לנו כשניגש למכרז הבא של אגד כדי שנישב בוועדה עצמה ונוכל להגביר את הקווים. אנחנו גם יוזמים כרטיס תושב שייתן הטבות בחוגים במתנ"ס ובבריכה המקומית".

 

אתם לא לוקחים בעצם את התפקיד של העירייה?

 

"העירייה משתפת איתנו פעולה. פעמים רבות אנחנו פונים ישירות לראש העיריה. הוא עוזר מאוד".

 

היזמים הצטרפו לפוליטיקה המקומית

הקבוצה גם הקפיצה את יזמיה למעמד של סלבריטאים בנתיבות. סמימי, שהתקבל בשנה האחרונה למשרה באלווין ישראל – עמותה שעובדת עם נערים עם מוגבלויות או נכויות שמשולבים בבתי"ס רגילים, והספיק ללמוד לתואר שני במדיניות ציבורית, יתמודד באחד המקומות הראשונית ברשימה המקומית של הבית היהודי, ישראל קרדי הפך לפעיל ליכוד בולט ויעקב בנישתי מקווה להתמודד ברשימת שס"ג - שס"ג שילוב מוניציפלי בין ש"ס ויהדות התורה. נראה שהיזמים הבינו שכוח פוליטי זו דרך חשובה להשיג הישגים עבור הקבוצה.

 

"זה עשה לי ולחברים מאוד טוב. חוץ מהתודעה הציבורית והעובדה שכל אדם מכיר אותך ברחוב, קיבלתי משרה מלאה, אני מנהל בשותפות עם החברים את הגרופ וגם רץ לפוליטיקה המקומית".

 

התכוונת מלכתחילה להפוך לאישיות פוליטית?

 

"ממש לא חשבתי על זה. גם שני חברי לא חשבו על זה בכלל שנה קודם לכן".

 

המודל עדיין לא הועתק ליישובים רבים

האם המודל הזה יכול לעבוד גם בערים ובישובים אחרים? לא בטוח. יתכן שבנתיבות הושלכו המרכיבים הנכונים לתבשיל שהוכן בקדירה המתאימה. בנתיבות גרופ חברים לא רק תושבי נתיבות. קרוב לשליש מחבריה הם תושבי עוטף נתיבות. כרגע הם לא יוזמים קבוצות משל עצמם.

 

"יש לנו חברים במושבים שעוטפים את נתיבות: מעגלים, תקומה, כפר מימון, שקדה וגם בשדרות ובאופקים", הוא מספר. "אני מעריך שקרוב ל-300 משפחות משדרות מחזיקות בכרטיס ומגיעות משדרות לקנות בנתיבות. זה מאוד מחמיא לנו. הצענו לתושבי שדרות להוביל את אותו מודל אבל לא היתה שם היענות".

 

המודל שלכם יושם בערים אחרות?

 

"כשערכנו כנס 'ממחאה-להתאגדות' בסוף אוקטובר הגיעו המון אנשים מכל רחבי הארץ, כולל שני בחורים ממג'דל שמס. כמה מהמקומות השכילו להעתיק את המודל פחות או יותר. בן דוד שלי מנהל באשדוד את אשדוד גרופ עם חבר שלו, יש להם הסכם דומה עם רשת ציוד לבתי"ס. גם ביבנה יש קבוצת סטודנטים שמובילה מודל דומה. הם החליטו לקנות יחד בקנייה קבוצתית גלקסי 4 חדש והצליחו להוריד את המחיר אחרי שפנו ישירות ליבואן. במג'דל שמס זה עדיין לא עבד".

 

סמימי מצר כרגע רק על דבר אחד: שנתיבות גרופ עדיין לא הצליחו להגיע לציבור העולים מחבר העמים – "אלה בדרך כלל תושבים מבוגרים, כי הצעירים עוזבים לטכניון או למרכז", הוא מספר.

 

"הם והאוכלוסיה ממוצא אתיופי בנתיבות - פחות חשופים למיילים ולפייסבוק, אז לא הצלחנו להגיע לקהל שבאמת צריך אותנו ואת הכרטיס שלנו. רוב בתי האב שאנחנו משרתים הם מעמד בינוני מעלה. המטרה שלנו היא לנסות להגיע לקהל הזה, להרחיב את ההנחות גם לתחומים כמו רהיטים ולהיות מועדון לקוחות חזק כמו חבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים