שתף קטע נבחר

הכל על אוכל

תחרות ספרי הבישול הקנדית השנתית מציגה מגוון של טעמים, תרבויות ורעיונות. בנוסף, הרפורמות בתחום משאיות המזון ברחבי קנדה מביאות את הגורמה קרוב לבית. יהיה טעים

36 ספרי בישול באנגלית ו-28 בצרפתית הוגשו לתחרות ספרי הבישול השנתית של קנדה Taste Canada/Les Saveurs du Canada. מתוכם 18 ספרי בישול זכו להגיע לרשימה הקצרה. הפרסים יוגשו בטורונטו ב-4 בנובמבר כאשר על הטקס יהיה ממונה השף הטלוויזיוני ממונטריאול, סטפנו פאיטה. בין המשתתפים, יקירי ערוץ האוכל הקנדי השף מייקל סמית', לין קראופורד והשף ריקארדו לאריבה.

 

בקטגוריית ספרי הבישול הכלליים מתמודדים מייקל סמית' מאי הנסיך אדוארד עם ספרו Fast Flavours, לין קראופורד מטורונטו עם ספרה Pitchin' In: 100 Great Recipes from Simple Ingredients, אליזבת ביירד עם ספרה Canada's Favourite Recipes, ורוז מוריי. באותה קטגוריה מתמודדים ספרי הבישול הצרפתיים Toqué! Les artisans d'une gastronomie québécoise של השף המונטריאולי ובעלי מסעדת Toqué!, Soupsoupe à la maison של דומה, ו- À la bonne franquette, a collection of recipes from 120 Quebec chefs בעריכתה של לין פובר ממונטריאול.

 

 

בקטגוריית ספרי הבישול בנושא ספציפי מתמודדים הצרפתיים שף מרטין פיקרד עם ספרו השני, Cabane à sucre Au Pied de Cochon: Le sirop d'érable, ריקרדו עם ספרו האחרון La mijoteuse: de la lasagna à la crème brulée והשף פטריס דמר עם ספרו Les desserts de Patrice. הספרים בשפה האנגלית בקטגוריה זו הם The Book of Kale של שרון האנה מוונקובר, The Complete Preserving Book של המגזין קנדיין ליבינג, ו- The Vegetarian's Complete Quinoa Cookbook של מירלין סמית.

 

קטגוריה נוספת שבה מתמודדים השפים היא ספרי בישולי בעלי רקע תרבותי או אזורי, בה מתמודדים נעמי דוגווי מטורונטו עם ספרה Burma: Rivers of Flavor, סוזאן חוסייני עם ספרה Husseini's Modern Flavors of Arabia, וסטפני יואן עם ספרה East Meets West: Traditional and Contemporary Asian Dishes from Acclaimed Vancouver Restaurants.

    

בקטגוריה הנקראת "נרטיבים קולינריים" מתמודדים מתמחה הוויסקי הטורונטוני, דאוין דה קרגומו, עם ספרו Canadian Whisky: The Portable Expert, קרן לה בילון מוונקובר עם ספרה French Kids Eat Everything And Yours Can Too והעיתונאית הטורונטונית, מיגן אוגילבי, עם ספרה Menu Confidential: Conquer the Calories, Sodium and Fat Hiding in the Foods You Love.

 

לפרטים נוספים אודות התחרות בקרו באתר

 

ועוד בענייני אוכל:

 

משאיות אוכל במונטריאול – רק אם הן מגישות אוכל גורמה

 

לא מזמן סיפרנו לכם שהוחלט בעיר מונטריאול להשיב את משאיות האוכל לרחובות לאחר 60 שנים שבהן אפילו בייגלה היה אסור. עכשיו אומרים לנו שבירוקרטים אי שם למעלה יחליטו עד איזו שעה יהיה מותר למכור, היכן יוכלו לעמוד המשאיות ואפילו מאיזה חלק של המשאית מותר יהיה להגיש. בנוסף, על-פי התקנות המחמירות, אסור למשאיות למכור לנו סתם נקניקיה או צ'יפס, כי אם צ'יפס גורמה כגון פוטין שמעליו כבד אווז או פטריות יער.

 

בטורונטו החל הקיץ פרויקט פיילוט שלפיו משאיות אוכל יורשו לפעול למשך חלק מהקיץ והסתיו בחמישה פארקים ברחבי העיר. הפרויקט החל ב-1 באוגוסט ומונהג בפארק וודביין, בשרבורן קומונס, בפארק ראונדהאוס, בקאנו לנדינג ובאלן גרדנס. בפרויקט משתתפות 15 משאיות שנבחרו על-ידי אגודת משאיות המזון של אונטריו, ביניהן Hogtown Smoke, Gourmet Gringo, ו- The Food Dudes. משאיות האוכל, שלא כמו במונטריאול, פועלות בטורונטו כבר מאז 2010 וכיום יש בעיר 114 כאלה.

 

 

 

בוונקובר, כמו במונטריאול, התקנות יותר מחמירות ועליהן להגיש מזון מאוזן מבחינה בריאותית. אם ברצונך למשל להזמין פיש אנד צ'יפס, צריך להגיש אותם עם סלט בצד. במונטריאול גובש חבר של שבעה שופטים כדי לאמוד את טיב המשאיות. בין השופטים היו תזונאי, שף, מבקר יינות, שני בירוקרטים ושני נציגים מסוכנויות פיתוח מקומיות. "יש לנו מודל של גורמה", אמר חבר מועצת העיר, ברנרד בלשט. "איננו רוצים את הבייגלה המסורתי, טבעות בצל, נקניקיות, המבורגרים וכנפי עוף. אנחנו רוצים משהו יותר מעודן. אני חושב שזה מגיע למונטריאול".

 

כדי ללמוד עוד אודות משאיות המזון בקרו באתרים הבאים: מונטריאול , טורונטו , ונקובר  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחרות ספרי הבישול הקנדית זוכה לתשומת ליבם של שפים ידועים מרחבי קנדה
מומלצים