שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    הדיאטה של הרמב"ם: אל תהיו שבעים

    הרמב"ם הכיר רק 11 חולים בסוכרת, אך בימינו זו הפכה למגיפה - וניתן לקבוע כי סיבת המוות העיקרית היא תזונת יתר. רוצים להיות בריאים בשיטת הרמב"ם? אכלו פחות. עדיף בורקס אחד על צריכת יתר של מזון בריאות, והרבו בצריכת פירות על חשבון פרות. הרב יובל אשרוב ועודד מנשה עושים דיאטה

    אם בעבר אנשים מתו בגלל מחסור במזון, הרי שסיבת המוות בעידן הנוכחי היא עודף, שפע, צריכת יתר. הרב יובל אשרוב מונה את שלוש סיבות המוות הנפוצות ביותר – יתר לחץ דם, סרטן וסוכרת – וקובע כי מרבית האנשים נפטרים היום בשל עודף מזון.

     

    << הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

     

    עוד על בריאות, בעזרת ה': 

     

    "הרמב"ם הכיר בזמנו 11 מקרים בלבד של עודף סוכר", הוא אומר. "היום יש מאות-אלפי מקרים". לדבריו, הרמב"ם המליץ לכל אדם להמעיט שני-שלישים מהאוכל שלו – וזאת מבלי שהכיר את החברה המודרנית – וקבע כלל: מעט אוכל שנחשב מזיק, פחות מזיק מהרבה אוכל שנחשב טוב.

     

    "אם אדם אוכל בורקס, שזה בצק אלים (ועלים), הוא לא יזיק לעצמו כל כך, כמו שיזיק אם ימלא את הקיבה בהרבה אוכל טוב, עד שלא יוכל לנשום אחר כך", אומר הרב אשרוב. "יש בעיכול כוח מושך וכוח דוחה. הכוח המושך מסייע להכניס את המזון לגוף, והכוח הדוחה – להוציא את הפסולת. ברגע שאדם מנפח את הקיבה כך שהיא לא יכולה להתכווץ, המזון נשאר ולא עובר עיכול טוב, והוא תוסס. הוא יוצר רעלים ומיצים שגורמים לבעיות מעיים לאורך השנים".

     

    צפו בתוכנית המלאה    (צילום: אורות)

    צפו בתוכנית המלאה    (צילום: אורות)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הרב אשרוב אומר כי היהדות ממליצה לסיים לאכול כשהאדם עוד קצת רעב. "כלל מספר אחת: אל תמלא את הקיבה,

    כדי שהכוח הדוחה יעבוד טוב". הכלל השני, הוא להתרחק ממזון מעובד – ולהרבות באכילת ירקות ופירות.

     

    "מלכתחילה ציוותה עלינו התורה לאכול רק פירות וירקות. אחר כך הייתה ירידת הדורות, ולכן הותרה אכילת בשר רק בבית המקדש, לצורך תיקון רוחני. התורה מגנה אכילה של בשר". אבל אם כבר החלטת ללכת על פרות במקום פירות, יש לנקוט בזהירות: שניצל בפיתה – מחוץ לתחום, שכן חלבון ועמילן הם צירוף בעייתי לגוף. "שניצל בפיתה לא יתעכל, שכן החומצה והבסיס הנדרשים לפירוק כל אחד מהמאכלים הללו, סותרים זה את זה", קובע הרב. ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם להצטרף לעודד מנשה ולרב יובל אשרוב, לסדרה שעוסקת בבריאות הגוף בעין היהודית.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים