שתף קטע נבחר

דיכאון השנה החדשה: איך לשרוד את סטרס החגים

המחשבה על רצף ארוחות משפחתיות מציפה אתכם במועקה ובחרדה? החגים לא ממלאים אתכם בציפייה לשנה החדשה אלא בעצב גדול? זה הזמן להתרכז בבריאות הנפשית שלכם - ולהקפיד על כמה צעדים שיעשו לכם רק טוב

תקופת החגים אמורה להיות קשורה בציפייה לשנה החדשה ולחיבור למשפחה, אך מה קורה כשהדברים לא מסתדרים כפי שתכננו ואנו שוקעים בדכדוך, עצבנות, מתח וחרדה? כיצד אפשר לעבור את תקופת החגים תוך שמירה על הבריאות הנפשית שלנו?

 

 

נסו שיטות הירגעות:

 

הפרעות נפשיות רבות נוטות להחמיר ולהתעצם כתגובה למתח הרב בתקופת החגים, אך זמן זה של השנה עשוי להיות מורכב ולא פשוט עבור כולנו. כיצד נוכל להקל על עצמנו?

 

1. להיות גמישים

אל תפחדו לשנות, לעשות את החגים קצת אחרת. הדברים לא חייבים להתקיים במדויק כמו בשנה שעברה. חשוב אמנם לתכנן כדי להרגיש בשליטה ולהפחית את הסטרס, אבל חשוב גם לדעת שדברים יכולים להשתבש.

 

קבלו זאת בהבנה ובסלחנות, השתדלו לראות את הכיף ואת השעשוע שבשיבוש. גם אם מנת שוק הטלה לא יצאה כמו בעבר, אפשר לראות בכך את הצד החיובי: נאכל ממנה פחות ונשמין פחות בארוחת החג.

 

2. הכל במידה

כן, גם משפחה. משפחה היא ברכה, בעיקר במינון הנכון. אם ארוחת חג יום אחרי יום היא דבר מעיק עבורכם, נסו לגוון, ליזום מפגשים עם חברים שלא ראיתם הרבה זמן או חלקים אחרים של המשפחה. נסו לשנות אווירה ולחגוג קצת אחרת.

 

3. ללמוד לקבל ולהיתמך

אל תתביישו לבקש עזרה בבישול ובניקיונות, וליהנות גם מהחיסכון הכלכלי שבכך. גדולתו של אדם היא דווקא ביכולתו לקבל.

 

4. להישאר מחובר לממד הרגשי

אל תיגררו למקומות שתתחרטו עליהם אחר כך. אם לא מתאים לכם לארח את כולם החג - זה בסדר. אם רוצים לחגוג בחיק המשפחה המצומצמת - זה בסדר להגיד לא! ואם אתם מעדיפים דווקא להיות בחברה, אל תישארו בבדידותכם בבית וקבלו את ההזמנה שהציעו לכם לארוחה במקום חדש.

 

5. לשמור על הרגלי הבריאות

אתם רגילים לצעוד פעמיים בשבוע, לעשות יוגה, לעשות משהו עבור המרחב הפנימי שלכם? תמשיכו לעשות.

 

6. לבקש עזרה

אם מציפה אתכם מועקה, חרדה או עצב גדול - בקשו עזרה נפשית. אם אתם חשים שעובר עליכם משהו חריג, פנו לרופא המשפחה או לאיש בריאות הנפש, וזכרו כי חדרי המיון הפסיכיאטריים פתוחים 24 שעות ביממה, גם בתקופת החגים.


הכותבת משתייכת לאיגוד הפסיכיאטריה בישראל



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אם מציפה אתכם מועקה, חרדה או עצב גדול - בקשו עזרה נפשית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים