שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שולחן החג של הכדורגל הישראלי
    אלונה ברקת לא מוותרת על ה"גאלובה", סמדר מכינה לאלי גוטמן עוף עם תפוחים, אמא של אריק בנאדו דואגת לו למוסקת חצילים ופקיטוס ומרקו בלבול קונה לאמא שלו תבלינים בסכנין. כך נראה השולחן של אנשי הכדורגל הישראלי בראש השנה. כל המתכונים בפנים

    שולחן החג בראש השנה מלא במאכלים מסורתיים. תשאלו את מאמן הנבחרת אלי גוטמן, שמעדיף את העוף עם התפוחים והדלעת עם הצימוקים של אשתו סמדר. את דודו אוואט, שמטורף על הקציצות של האישה חגית, את מרקו בלבול, שהכי אוהב את המלוכיה של אמא ויקטורין (ואפילו קונה לה את העלים בסכנין), את אריק בנאדו, שתמיד מחכה שיגישו לו בחג מוסקת חצילים ופקיטוס ואת אלונה ברקת - שלא אוהבת לבשל, אבל מאכל אהוב דווקא יש לה: הגאלובה. שתהיה לכולנו שנה טובה.

     

    עוד ב-ynet ספורט:

      

     

    אלונה ברקת

    עם פתיחת עונה מוצלחת שכזאת, לבעלים של הפועל באר שבע ראש השנה הגיע בדיוק בזמן הנכון. ברקת מודה שהיא לא מבלה יותר מידי במטבח: "נהיה אמיתיים, חוץ משניצל אני לא יודעת להכין כלום".

     

    אוהבת גם גפילטפיש. אלונה ברקת (צילום: אסף לב) (צילום: אסף לב)
    אוהבת גם גפילטפיש. אלונה ברקת(צילום: אסף לב)

     

    על המאכל האהוב עליה, ה"גאלובה", אחראית תמר, שזאת אמא שלה. ברקת: "אמא שלי אחראית על החג. "גאלובה" הוא מאכל תימני משמין ביותר, מן מאכל בצק כמו הספינג של המרוקאים, כמו סופגניה שמכינים מבצק. אבל, יש מאכל נוסף שאני מטורפת עליו, וזה הגפילטפיש של הפולנים, אבל את זה אנחנו כבר קונים, כי אף אחד מאיתנו לא יודע להכין את זה" .

     

    המצרכים: קילו קמח, שתי כפות שמרים, שקית אבקת אפיה, קורט מלח ומים לפי הצורך.

    אופן ההכנה: מערבבים את החומרים ובמשך שעתיים לשים את הבצק כ-7-8 פעמים. אחרי שהבצק תופח (נעשה רך ונעים) מחממים שמן בסיר עמוק, אליו קורצים את הבצק ומטגנים. הגאלובה אמורה להיראות כמו סופגניות. בתיאבון.

     

    אוהב אוכל מרוקאי. אלי גוטמן (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
    אוהב אוכל מרוקאי. אלי גוטמן(צילום: עוז מועלם)

     

    אלי גוטמן

    מאמן הנבחרת, שנמצא ברגעים אלה במשימות הלאומיות, אמנם התחתן עם סמדר, שמוצאה מעדות המזרח ומקפידה שגם במטבח שלה יהיו מאכלים מסורתיים, אבל אלי לא מוותר על עוף עם תפוחים ומאפה דלעת עם צימוקים ושזיפים. מה שאומר, שסמדר מקפידה להכין לו את המאכל האהוב עליו בכל ראש השנה.

     

    שנה טובה, סמדי.

    "אלי,דווקא אוהב גם אוכל מרוקאי"

    .

    אבל עוף זה נשמע הכי פולני. פשוט כזה, לא?

    "זה עוף יותר מיוחד מהיום יום. זה תבשיל טעים מאוד. ממליצה להכין ולטעום".

     

    מקפידה על מאכלים מסורתיים. סמדר גוטמן (צילום: אלבום משפחתי) (צילום: אלבום משפחתי)
    מקפידה על מאכלים מסורתיים. סמדר גוטמן(צילום: אלבום משפחתי)

     

    ולהלן המתכון לעוף:

    חומרים: חצי קילו עוף, מעט שמן, מלח, פפריקה ופלפל שחור, 2 שיני שום כתושות , שלושה תפוחים, 250 גרם ערמונים. למילוי: 3/4 כוס אורז, מעט שמן, כוס וחצי מרק עוף חם, 50 גרם משמשים מיובשים, 50 גרם צנוברים, שתי כפות פטרוזליה קצוצה, שתי כפות שמיר קצוץ.

     

    אופן ההכנה: להכנת המילוי, מחממים מעט שמן בסיר כבד. מוספים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עד שהאורז מזהיב. מוסיפים בזהירות את המרק הרותח, בוחשים, מכסים, מנמיכים מאוד את האש ומבשלים כעשר דקות מבלי לרכך. מוסיפים את מרכיבי המילוי הנותרים ומתבלים במלח ופלפל.

     

    אלי גוטמן לא מוותר על עוף עם תפוחים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אלי גוטמן לא מוותר על עוף עם תפוחים(צילום: ירון ברנר)

     

    ממלאים את העוף ומורחים אותו בשמן מכל צדדיו. מערבבים את כל התבלינים ומורחים על העוף מכל צדדיו. אופים שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה - 220 מעלות. מרחיקים לתפוחים את הליבה ופורסים לרוחב. מפזרים מסביב לעוף, עם הערמונים. מתבלים וממשיכים לאפות חצי שעה בחום בינוני, 180 מעלות. ומגישים, עם הרב אהבה וחום.

     

    אריק בנאדו

    פאני, אמא של אריק בנאדו, מקפידה למלא אחר רצונו של הבן ומאמן מכבי חיפה. בטח כשמדובר במאכלים, ועוד יותר במאכלי החג כמו ראש השנה. "מגיל קטן הוא אוהב שני מאכלים במיוחד, שזה מוסקת חצילים ופקיטוס עלי סלק ממולאים בבשר, זה חמוץ עם לימון, שסבתא שלו, אמא שלי, היתה מכינה לו".

     

    ומה המוצא של הפקיטוס?

    "זה בעצם מאכל מארצות הבלקן. מכינים אותו, כי הסלק הוא ירק שמברכים עליו בראש השנה".

     

    אוכל את אותם המאכלים מאז הילדות. אריק בנאדו (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
    אוכל את אותם המאכלים מאז הילדות. אריק בנאדו(צילום: יובל חן)

     

    המצרכים: שתי חבילות עלי סלק, חצי קילו בשר טחון, מלח לפי הצורך, פלפל שחור, ביצה, שתי פרוסות לחם רטוב, שמן לפי הצורך ולימון וחצי (סחוט).

     

    אופן ההכנה:

    את עלי הסלק שוטפים ובגבעול הלבן לא משתמשים. מכינים מצע למילוי הבשר. הגלגול של העלה קצת גדול יותר מעלי גפן. לריכוך העלים שופכים מים חמים, ממתינים רבע שעה ומסננים. מערבבים את הבשר עם הפלפל, הביצה, המלח והלימון הסחוט. מגלגלים את העלה עם הבשר. בשלב הבא מסדרים בסיר בצפיפות את העלים המגולגלים שמולאו, מוסיפים מים בכמות קצת פחות מהגובה של הפקיטוס, ועל זה מוסיפים את השמן, המלח ומיץ הלימון. מכסים בצלחת ומבשלים כשעה. ואז.. אפשר להגיד בתיאבון וחג שמח לכל בית ישראל

    .

    מוסקה. הלהיט במשפחת בנאדו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מוסקה. הלהיט במשפחת בנאדו(צילום: ירון ברנר)

     

    דודו אוואט:

    שומר הרשת והלגיונר דודו אוואט נחשב לזללן לא קטן. כך לפחות מעידים עליו בבית, אבל בחג, כמו בחג, יש גם לו את הדברים המיוחדים.

     

    שנה טובה לדודו.

    "יש כמה מאכלים מובילים אצלנו על שולחן החג, והבולטים ביותר שאני אוהב הם אורז וקציצות ברוטב עגבניות של חגית. וגם בורקס ממולא בבשר. וכמובן, את כל הסלטים שהיא מכינה לי".

     

    חגית ודודו אוואט (צילום: מהאלבום המשפחתי) (צילום: מהאלבום המשפחתי)
    חגית ודודו אוואט(צילום: מהאלבום המשפחתי)

     

    לקבלת המתכון, רשות הדיבור לחגית: "דודו אוהב את הקציצות בכל מיני וריאציות. את הקציצות עצמן מכינים תמיד אותו הדבר. לקילו בשר טחון מוסיפה פטרוזליה, חצי תפוח אדמה, חותכים חצי בצל, מוסיפים תבלין קציצת ביצה שתתפוס את הבשר, טיפת מלח, טיפת שמן, מערבבים ומכינים את הקציצות.

     

    "אחר כך, אני מניחה אותן בסיר, כשהעגבניות כבר מאוד רכות ועשויות. מקלפת את הקליפה ומניחה בסיר, מוסיפה כף סוכר וטיפה מלח, כפית פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף, וכשהעגבניות מאודות ורכות מוסיפה את הקציצות. אחר כך סוגרת לרבע שעה על אש נמוכה. חותכת שלושה בצלים לאורך, מטגנת עם מעט שמן.

     

    חגית אוואט. דודו אוהב קציצות בכל מיני וריאציות (צילום: אלבום משפחתי) (צילום: אלבום משפחתי)
    חגית אוואט. דודו אוהב קציצות בכל מיני וריאציות(צילום: אלבום משפחתי)

     

    "כשהבצל תופס טיפת צבע, אני מוסיפה את הפטריות הטריות ושוב מרק עוף, מלח, חצי כפית קינמון ןחצי כפית סוכר. לפני שאני מוסיפה את הקציצות לרוטב הפטריות והבצל אני שמה חצי כוס מים, מרתיחה דקה ואז מוסיפה קציצות ומכסה את הסיר. טעים, רק חבל שהשנה דודו בנבחרת ולא יהיה איתנו בחג, אלא עם המשפחה בנצרת".

     

    מרקו בלבול

    המאמן של בני סכנין אוהב את המטעם של אמא ויקטורין - "מלוכיה", סוג של מרק. את התבלינים של המרק, אותם קשה להשיג בכל מקום, הוא מצליח להשיג לה בסכנין.

     

    אוהב את האוכל של אמא. מרקו בלבול (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
    אוהב את האוכל של אמא. מרקו בלבול(צילום: עוז מועלם)

     

    אופן ההכנה: לוקחים את העלים של המלוכיה אחרי ששוטפים ומייבשים, טוחנים בבלנדר (עם סכין מיוחדת), לוקחים שני קילו מהעלים, סיר של 4 ליטר מים,

    3 בצלים גדולים ומלח, ומרתיחים עם חצי קילו בשר בקר (או בשר מספר 5). בצד טוחנים קוסברה, 5 שיני שום ואת הבצל וטוחנים יחד. את העיסה מטגנים 5 דקות במחבת. לוקחים את עלי המלוכיה הטחונים ושמים אותם בסיר עם הבשר והמים החמים.

     

    אחרי 10 דקות מוסיפים את השום, הקוסברה והבצל. מבשלים חצי שעה על אש גבוהה. במקביל, בצד מכינים ליד אורז (לא חובה, כי ניתן לאכול את המרק עם או בלי האורז).

     

    ובלבול ממליץ בחום: "מגיל שנתיים אני אוכל את זה, לרוב מפסח עד ראש השנה, כי זאת העונה של הירק הזה. אפשר להגיד שהגיסים שלי, שהם מרוקאים, אוהבים את זה מאוד".

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים