שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לא לילדים בלבד: שלל מתכוני חמאת בוטנים משודרגים

    עם עוף, ירקות ואפילו במרק - חמאת בוטנים תשדרג כמעט כל מנה, ועם התוספת הנכונה בצד תתקבל ארוחה מושקעת וטעימה. לפניכם שלל מתכונים שעושים כבוד לבוטנים כעוף בסאטה, קארי ירקות ועוד

    המכורים מנשנשים עם כפית ישר מהצנצנת, וכל היתר משתמשים בה בתור נשק סודי לשדרוג רטבים, סלטים ותבשילים אסיאתיים. לפניכם 3 מתכונים נהדרים עם חמאת בוטנים וגם כמה רטבי וינגרט משודרגים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    גרה בשינקין: ביקור בקפה תמר

    סוף עונת החבושים: 5 מתכוני ריבות קיץ

    אדום וקליל: 5 מתכוני עגבניות

     

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

     

    לפני שמתחילים - מתי מתשמשים בה?

    למה אפשר להוסיף אותה - חמאת בוטנים תהיה נהדרת כתוספת לתבשילי קארי עוף או דגים, תיבול למרקים בסוף הבישול וכזיגוג על עוף בגריל לפני הצלייה, כשהיא מדוללת במעט סויה או בתערובת של דבש ומים.  

     

    עם איזה מרכיבים ניתן לשלב אותה - היא תשתלב מצוין עם מרכיבים כמו שום, סלרי, חלב קוקוס, כוסברה, שיבולת שועל, ירקות כתומים, עוף, דגים, אוכמניות וטעמים חמצמצים של לימון או תמרהינדי. כדי לקבל טעמים אסייתים ניתן לערבב רוטב סויה או רוטב צ’ילי מתוק לתוך חמאת בוטנים, והתוצאה שתתקבל היא של מטבל מדהים לטבילת ירקות או רוטב לבטטות צלויות.

     

    ומה לגבי רטבים מתוקים? חמאת בוטנים בשילוב עם דבש או סילאן וצ’ילי גרוס - הוא מתכון בטוח לרוטב מדהים, בייחוד לירקות ירוקים חלוטים כמו לוביה, שעועית או ברוקולי.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    שיפודי עוף ברוטב סאטה

    בעיקרון כדאי להצטייד בשיפודי יקיטורי (להשיג בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח), אבל אפשר גם לוותר עליהם ובמקום זאת לצלות את נתחוני העוף במחבת, לבשל ברוטב ולהגיש עם אורז.

     

    הצעות לגיוון:

    לגרסה הפרווה מחליפים את החמאה במרגרינה או בשמן, ואת השמנת המתוקה - בחלב קוקוס.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם), חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

    מלח

    פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב סאטה:

    1 פחית (400 מ”ל) חלב קוקוס

    1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק

    1/4 כוס מיץ לימון

    3 כפות רוטב סויה

    2 כפות חמאת בוטנים

    1 כפית זרעי כוסברה, קלויים קלות

    1 כפית זרעי כמון, קלויים קלות

    4 שיני שום גדולות

    1 כף סוכר

     

    להגשה:

    כף כוסברה טרייה קצוצה

     

    אופן ההכנה:  

    1. משפדים פרגיות על שיפודי יקיטורי שהושרו שעה במים. מתבלים במלח ופלפל.
    2. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב למחית די אחידה. מעבירים לסיר ומבשלים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
    3. צולים את הפרגיות בגריל או במחבת פסים במשך 5 דקות מכל צד עד שהעוף עשוי.
    4. מסדרים את השיפודים על מגש, יוצקים את הרוטב, מפזרים כוסברה ומגישים.

     

    מרק בוטנים עם בשר טחון

    חברתי שרי ברקוביץ' הביאה לי פעם מרק בוטנים ברזילאי, שהתאהבתי בו מהשלוק הראשון. זו הגרסה שלי בהשראתו.

     

    הצעות לגיוון: 

    לגרסה הפרווה מחליפים את החמאה במרגרינה או בשמן, ואת השמנת המתוקה - בחלב קוקוס.

     

    המרכיבים ל-10 מנות:

    2 בצלים גדולים קצוצים

    1 גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ

    4 שיני שום קצוצות

    1 כפית ג’ינג’ר מגורר

    50 גרם חמאה

    250 גרם בשר בקר, טחון

    1 כפית פפריקה

    200 גרם (1 כוס) חמאת בוטנים

    3 כפות רוטב סויה

    1 כף טבסקו

    1/3 כוס אורז שטוף

    1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

     

    להגשה:

    3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

    150 גרם חצאי בוטנים קלויים או מטוגנים

     

    אופן ההכנה:

    1. מאדים בצל, כרישה, שום וג’ינג’ר בסיר עם חמאה כ-5 דקות לריכוך. מוסיפים בשר ומטגנים כמה דקות עד שצבעו משתנה לאפור.
    2. מוסיפים פפריקה ו-2 ליטר מים, מכסים ומבשלים.
    3. מערבבים חמאת בוטנים, סויה, טבסקו ו-1/2 ליטר מים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לסיר ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים אורז ומבשלים 20 דקות עד שהאורז מתרכך והמרק מסמיך. בחימום האחרון לפני ההגשה מוסיפים שמנת מתוקה לעידון המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות.
    4. הגשה: יוצקים לצלחות ומפזרים בצל ירוק ובוטנים מעל.

     

    קארי עוף וירקות עם חמאת בוטנים וחלב קוקוס  

    אפשר גם לוותר על הפרגיות ולהגיש כקארי צמחוני. הכי טעים על אורז.

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)
      

     

    הצעות לגיוון:

    • מחליפים את העוף בנתחי סינטה בקר,  אותם מוסיפים כשתפוחי האדמה רכים. מבשלים ברוטב 10 דקות.
    • מחליפים את השעועית בתרד, ומוסיפים אותו רק בשלב הבישול הסופי.

     

    המרכיבים ל-6-4 מנות: 

    3 כפות שמן קנולה

    500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם), חתוכים לקוביות בגודל 4 ס”מ

    1 בצל

    1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות

    2 גזרים חתוכים גס

    1 פלפל אדום, חתוך לרצועות רחבות

    1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות רחבות

    1 פלפל ירוק חריף, חתוך לעיגולים

    500 גרם שעועית ירוקה רחבה, טרייה - מחוץ לעונה אפשר להשתמש בקפואה

    1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

    2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ למקלונים דקים

     

    לקארי:

    3 כפות חמאת בוטנים

    1 כפית משחת קארי ירוקה

    1 פחית (400 מ”ל) חלב קוקוס

    1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק

    2 שיני שום כתושות

    תוכן של 2 תרמילי הל

    1 כפית כורכום

    1 כפית כמון

    מלח - לפי הטעם

     

    להגשה:

    3 כפות חצאי בוטנים מלוחים

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הירקות והבשר: מטגנים את הפרגיות בסיר עם שמן חם 5 דקות להזהבה. מוסיפים בצל, תפוח אדמה וגזר ומזהיבים 5-4 דקות.
    2. מוסיפים פלפלים, שעועית ירוקה, כרובית וג’ינג’ר ומאדים תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
    3. בינתיים מכינים את הקארי: מערבבים בקערה חמאת בוטנים, משחת קארי, חלב קוקוס, צ’ילי מתוק, שום ותבלינים.
    4. מבשלים יחד ומגישים: יוצקים את הקארי לסיר עם הירקות והבשר, מביאים לסף רתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
    5. מפזרים בוטנים ומגישים.

     

    ויניגרטים שעושים 
כבוד לחמאת בוטנים  

    כולנו יודעים שמה שעושה את הסלט הוא הרוטב. לפניכם שלושה רטבים שמחוללים פלאים. על סלט ירוק יוצקים רק בסמוך להגשה, ובהכנת סלט כרוב, שורשים, נבטים או מלפפונים - אפשר לתבל חצי שעה קודם לספיגת טעמים.

     

    ויניגרט חמאת בוטנים בסיסי

    רוטב עדין שיעטוף נפלא עלי חסה ועלי בייבי. 

     

    המרכיבים ל-3/4 כוס ויניגרט:

    2 כפות חמאת בוטנים

    1 כף חרדל דיז’ון

    2 שיני שום כתושות

    3 כפות שמן זית

    2 כפות חומץ בלסמי

    3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים היטב את כל המרכיבים בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד.

     

     

    ויניגרט חמאת בוטנים אסיאתי

    רוטב עם נוכחות חזקה. מתאים לסלטי כרוב, נבטים ושורשים. 

     

    המרכיבים ל-1 כוס ויניגרט:

    3 כפות רוטב סויה

    3 כפות שמן קנולה

    3 כפות חמאת בוטנים

    1/3 כוס חומץ אורז

    1 כפית ג’ינג’ר מגורר

    1 כף דבש

    2 שיני שום כתושות

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים היטב את כל המרכיבים בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד.

     

     

    ויניגרט חמאת בוטנים ותפוז

    רוטב נפלא לתיבול סלטי כרוב ולסלט ירוק.

     

    המרכיבים ל-1 כוס ויניגרט:

    3 כפות חמאת בוטנים

    1/2 כוס מיץ תפוזים

    3 כפות שמן שומשום

    2 כפות שמן קנולה

    2 כפות סוכר

    1 כף עלי כוסברה, קצוצים דק

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים היטב את כל המרכיבים בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד. 

     

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן ". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון 

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    משתלבת נפלא גם עם בשר. שיפודי עוף ברוטב סאטה
    צילום: shutterstock
    מומלצים