שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ממלכת חבוש: 5 מתכוני חבושים

    אל תתנו למראה הקשוח שלו להטעות אתכם, החבוש הוא רך וענוג מבפנים וישתלב נפלא כמעט עם כל המרכיבים. 5 מתכונים צמחוניים עם חבושים: אורז בר ועשבי תיבול, קוקטייל ערק וגם קינוח מלכותי של קרם טפיוקה עם חלב קוקוס

    אני לא באמת מכירה מישהו שמתעורר באמצע הלילה עם תשוקה בלתי נשלטת לנגוס בחבוש. בואו נשים את זה על השולחן: הוא לא מהנחשקים, מן הסתם קודם כל בגלל שאי אפשר, פשוט אי אפשר, לאכול אותו חי.

     

    עוד בערוץ האוכל:  

     

    אבל יש בו, עם הקימורים היפים והניחוח המיוחד שלו - שבדרך כלל מתבשל לאיטו עם אלכוהול וקינמון - משהו חגיגי ונעים, סתווי ומנחם שמזכיר את הבישולים של סבתא מפעם.

     

    הוא כאן בסביבה המון זמן. נולד בפרס, והתאקלם במהירות בטורקיה, יוון וגם אצלינו. הוא תורבת עוד לפני התפוח, ויש שמועות מבוססות היטב שהתפוח בגן העדן לא היה אלא חבוש. כך גם התפוח המוזהב שקיבלה אפרודיטה מפאריס, נסיך טרויה.

     

    יש בו המון פקטין, מה שמוכיח שהוא בעצם נולד להיות ריבה (בפורטוגזית נקרא החבוש marmelo, ומשם מקור המילה מרמלדה). אבל הוא יודע להיות עוד המון תבשילים.

     

    אז לכו לשוק, קנו כמה קילו חבושים, קצת רימונים, כמה גויאבות ואתרוג או שניים - ומיד תרגישו איך הבית שלכם מתמלא בניחוחות של סתיו (מירב ברזילאי).   

     

    קוקטייל ערק, חבושים ונענע

    מתכון של שלי לרון

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

     

    המרכיבים:

    1 צ'יסר ערק (25 מי'ל) קפוא

    1/2 1 צ'יסר סירופ חבושים קפוא (40 מי'ל) *מתכון בהמשך

    2 צ'יסר מיץ לימון (50 מי'ל)

    4-5 עלי נענע

    סודה עד שפת הכוס

     

    לסירופ חבושים:

    2 חבושים קלופים, חתוכים לפלחים

    1/2 כוס סוכר קנים

    2 מקלות קינמון

    2 מסמרי ציפורן

    4 יחידות הל שבור

    1 כוכב אניס

    1/2 1כוס מים

     

    אופן ההכנה:

    מבשלים בסיר את החבושים עם מים, סוכר ותבלינים במשך כחצי שעה או עד ריכוך וקבלת סירופ סמיך וארומטי.

     

     

    סלט אורז בר עם חבושים ועשבי תיבול

    מתכון של שלי לרון 

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 כוס אורז בר, מבושל

    1 כוס אורז בסמטי מלא, מבושל

    1 כוס אורז אדום מלא, מבושל

    1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בזיל ורוקט)

    גרגירים מחצי רימון

     

    לחבושים:

    2 חבושים קלופים, חתוכים לקוביות

    2 כפות סוכר

    1/2 כפית מלח

    2 כוסות מים

    קמצוץ אבקת ג'ינג'ר

     

    לווינגרט:

    5 כפות מיץ לימון

    1/2 כוס שמן זית

    1/2 כוס חבושים מבושלים

    1 כף סילאן

    1 כף רכז רימונים

    קורט מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר או עם מוט טוחן, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
    2. מכינים את החבושים: מבשלים את החבושים עם מים ותבלינים במשך חצי שעה או עד שהם מתרככים.
    3. מרכיבים את המנה: מערבבים את שלושת סוגי האורז בקערה יחד עם החבושים המבושלים, הרוטב, עשבי התיבול וגרגירי הרימון. מגישים את המנה קר או חם.

     

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    טמפה ברוטב רימונים עם תבשיל קינואה וחבושים

    מתכון של שלי לרון

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    2 כוסות קינואה לבנה, מבושלת

    2 בצלים פרוסים דק

    2 חבושים מקולפים, חתוכים לפלחים

    1 כוס יין אדום

    1 כף סוכר

    קורט מלח

    1/4 כפית פלפל שחור

    קמצוץ צ'ילי

    2 כפות דבש

    2 כפות רכז רימונים

    1 כף סילאן

    חבילת טמפה (250 גרם) - ניתן להשיג בחנויות הטבע

    גרגירים מרימון אחד

     

    למרינדה:

    1 כוס מיץ רימונים

    1 כף דבש

    1 כף רכז רימונים

    2 כפות סויה

    1 כף חומץ בלסמי

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את חתיכות הטמפה לאצבעות, מערבבים את כל חומרי המרינדה ושופכים מעל. משרים את המרכיבים למשך שעתיים לפחות.
    2. מאדים את הבצלים ב-2 כפות שמן זית עד שהם משחימים. מוסיפים יין אדום, חבושים ואת כל התבלינים והרטבים.
    3. מבשלים על אש נמוכה עד שהחבושים מתרככים לחלוטין.
    4. מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה עם מים פושרים ומעט מלח. מביאים את התערובת לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה.
    5. הגשה: צולים על מחבת פסים את הטמפה, ללא המרינדה, ומגישים על מצע קינואה לבנה. מניחים מסביב את תבשיל הבצלים וחבושים, ומפזרים מעל גרגירי רימון ונבטים (לא חובה).

     

     

    קרם טפיוקה וחלב קוקוס עם חבושים מבושלים

    מתכון של שלי לרון

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    המרכיבים:

    11/2 כפות פניני טפיוקה

    250 מי'ל חלב אורז

    1 פחית קרם קוקוס

    135 גרם סוכר קנים

    25 גרם קורנפלור

    100 גרם חלב אורז

     

    אופן ההכנה:

    1. מרתיחים בסיר חלב אורז עם פניני טפיוקה. מורידים מהאש ומניחים בצד לרבע שעה. מוסיפים לסיר סוכר וקרם קוקוס ומחזירים לאש. 
    2. מערבבים בנפרד חלב אורז עם קורנפלור ולאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים אותה לסיר ומערבבים במשך 5 דקות נוספות או עד שמסמיך.
    3. להגשה: מעבירים את הקרם לקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה סירופ חבושים וחבושים מבושלים. (מתכון סירופ חבושים מפורט במתכון קוקטייל ערק וחבושים).

     

    עוגת חבושים בחושה

    מתכון של שלי לרון

     

    המרכיבים:

    200 גרם קמח מנופה

    1/2 כפית קינמון

    1/2 כפית סודה לשתיה

    1/2 כפית אבקת אפייה

    1/2 כפית מלח

    200 גרם סוכר קנים

    100 גרם שמן קנולה

    2 ביצים

    70 גרם יוגורט

    200 גרם חבושים מבושלים

    25 גרם צימוקים

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים ושופכים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות
    2. במשך חצי שעה אועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.  

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

     

     

    מירב ברזילי היא בעלי משק ומסעדת משק ברזילי. שלי לרון היא שפית המסעדה 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    עם חלב קוקוס. קרם טפיוקה עם חבושים מבושלים
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים