שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    shutterstock
    איך מרזים 45 ק"ג כשלאבא יש מפעל וופלים
    אבי פקר הוא דור רביעי למשפחת הבעלים של ממתקי "מן" וכהגדרתו "נולד עם הוופלים בפה", מה שבקלות גרם לו להגיע למשקל של 130 ק"ג. היום, אחרי שרזה 45 ק"ג הוא אומר: "אני מנהל מלחמה יומיומית עם המתוק ועכשיו אני המנצח"

    קשה מאוד לשמור על המשקל כשאתה חי בתוך מפעל של ופלים וממתקים. אבי פקר בן ה-28 מתל אביב, דור רביעי למשפחת מפעל "מן", ניהל כל החיים שלו רומן עם המתוק - ועד לפני שנתיים המתוק גם ניצח. "הייתי מנסה את כל הדיאטות האפשריות, אבל אז חוזר לחיקם הטעים של הממתקים", הוא מתאר את המאבק.

     

    את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

     

    המפנה הגיע לפני שש שנים, כשאחותו של אבי הודיעה שהיא מתחתנת. "שקלתי אז 130 ק"ג והבנתי שזו ההזדמנות שלי והזמן הנכון לעשות שינוי. החלטתי

    ועשיתי באופן מיידי", הוא מספר. "שיניתי את התפריט באותו יום ונרשמתי מיד לחדר כושר. התחלתי לאכול הרבה סלטים והורדתי משמעותית את כל הפחמימות הריקות".

     

    שלושה חודשים אחר כך, ממש לקראת יום החתונה, אבי כבר שקל 17 ק"ג פחות. זו הייתה ההצלחה הראשונה שלו בדרך לשינוי שעוד עמד לקרות. "בחתונה ממש גנבתי את ההצגה לכלה", הוא אומר בחיוך. "אנשים ניגשו אליי ושאלו איפה אבי, פשוט לא זיהו אותי", הוא אומר.

     

    עוד כתבות דיאטה מעוררות השראה

    בלי ג'אנק פוד ואלכוהול: אביעד רזה 50 ק"ג

    סוד הפחמימות של חנוך: כך רזה 26 ק"ג בשנה

    סוד השינוי של מירי - כך רזיתי 55 ק"ג

     

    אבל אבי החליט להמשיך. "זו הייתה ירידה מצויינת, אבל זו הייתה רק ההתחלה. ידעתי שאם אני רוצה להמשיך, אני חייב לעלות שלב ולעשות את זה הרבה יותר מקצועי". הוא החליט לקחת מאמן אישי, כדי לקבל תוכנית אימונים מסודרת. "ככל שרזיתי הרגשתי איך אני הולך ומשתנה מיום ליום", הוא מסביר.

     

    אבי פקר. "אני מנהל עם המשקל מלחמה יומיומית" (צילום ביתי)
    אבי פקר. "אני מנהל עם המשקל מלחמה יומיומית"(צילום ביתי)

     

    -איזה שינוי חל בך?

    "אתה מסתכל על עצמך באופן שונה כי אתה פתאום מרגיש אחרת, מתנהג אחרת. אתה יכול להתכופף בקלות, ללכת בקלות, לקנות בגדים שקודם לא יכולת אפילו לחשוב עליהם. אנשים שלא היו שמנים, לא חושבים על הדברים האלה בכלל, אבל לאנשים עם עודף משקל זה שינוי אמיתי. אני זוכר שכילד תמיד הייתי הילד הכי שמן בכל מסגרת שהייתי בה, ולמרות שלא סבלתי מנידוי  חברתי, זה הפריע לי, ללא ספק".

     

    "אין קסמים ואין סודות"

     במהלך התקופה הזו אבי שירת בצבא והוא החליט שלא הוופלים מהמפעל ולא האוכל הצבאי יפריעו לו בדרכו אל המטרה. "אי אפשר להסתמך רק על האוכל הצבאי כדי לרזות. ידעתי שאני צריך  להיערך בצורה הרבה יותר מסודרת", הוא מסביר. "אין קסמים וסודות בכל התהליך של ירידה במשקל. צריך לדעת מה לאכול ולדעת איך לאכול. הסוד האמיתי הוא אכילה מסודרת".

     

    אבי מסביר כי הרבה אנשים שנמצאים בתהליך הרזיה אומרים שאוכל מפסיק להיות "אישיו" עבורם. "לדעתי זו טעות, אוכל הוא האישיו הכי מהותי. אני מארגן את האוכל, יודע מה אני אוכל  מראש, מצטייד בקופסאות עם ארוחות מוכנות וזה עובד.

     

    "זה שאני רוצה לרזות ולרדת במשקל, לא אומר שאני צריך לוותר על אוכל טעים. אני אוהב אוכל, אוהב מתוק, ולא רוצה להפסיק. אני רק רוצה להפסיק לתת לזה לצאת משליטה".

     

    אבל גם אחרי שרזה 45 ק"ג, אבי לא היה שלם עם מה שהוא ראה במראה. "היו לי המון עודפי עור, והמון זמן לא הבנתי שזה עור, וחשבתי שזה עדיין השומן שמסרב לעזוב". לפני שלש שנים הוא החליט לעבור ניתוח הסרה, ורק אז לדבריו, השינוי היה אמיתי. "רק אחרי הניתוח התחלתי להרגיש שלם עם עצמי".

     

    אבי פקר ליד פס הייצור של המפעל. "כל עוגיה חמה שיוצאת מהתנור קוראת לי" (צילום ביתי)
    אבי פקר ליד פס הייצור של המפעל. "כל עוגיה חמה שיוצאת מהתנור קוראת לי"(צילום ביתי)

     

    במה זה התבטא?

    "יכולתי להוריד חולצה בים, יכולתי להסתכל על עצמי בלי להמשיך ללכת, התחלתי לראות מולי אדם רזה, למרות שבראש אני עדיין אדם שמן. זה משהו קשה מאוד או אולי בלתי אפשרי להימלט ממנו", הוא מסביר.

     

    אבל השינוי הגי גדול בעיניו הוא המחויבות שלו לחיים בריאים גם אחרי שההרזיה הושלמה. "העניין הוא לא לרזות אלא לשמור על הקיים. זו החוכמה. עברתי לאכול קמח מלא, יוגורט עזים, אוכל שלא גדלתי עליו, אבל אני יודע שזה האוכל שצריך להיות הבסיס לתזונה שלי עכשיו, כדי לשמור על הבריאות".

     

    אבי מודה שהשינוי לא היה חלק עבורו. "כל החיים שלי הייתי מוקף במתוקים, כי ממש 'חייתי' במפעל, אבל היום אני מבין שזו המלחמה היומיומית שלי שאני צריך לנהל כל יום בחיי. אין ספק שהפיתויים הם עצומים, כל עוגייה חמה שיוצאת מהתנור היא מאבק, אבל אין לי ברירה. במאבק הזה יש רק מנצח אחד, וזה אני".

     

    עצות הדיאטה של אבי

    קבלו את ההחלטה על ההרזיה - לבד. "תמיד יהיו אנשים שיגידו שכדאי לכם לרזות כי זה בריא, או כל מיני סיבות אחרות, אבל רק כשאתם תגיעו למסקנה שאתם רוצים את זה, זה יקרה, רק אז תהיו שלמים עם ההחלטה שלכם, ורק אז באמת תצליחו".

     

    הקשיבו לגוף שלכם. |אל תעשו דיאטות כסאח שירעיבו את הגוף, אל תמנעו מעצמכם דברים שאתם אוהבים כי זה רק יגרום לכם לרחם על עצמכם ולרצות עוד. איזון זה שם המשחק וזה שם ההצלחה".

     

    אל תוותרו על פעילות גופנית. "זה חלק מכל תהליך הרזיה מוצלח. החוכמה היא לאהוב את הפעילות שאתם עושים ולגוון אותה כדי שלא תשתעממו ותוותרו עליה".

     

    השקיעו זמן בארגון היום. "תכננו מראש מה תאכלו, מה תעשו והכינו הכל. ארגון מראש הוא ללא ספק 50% מההצלחה".

     





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "איך מרזים 45 ק"ג כשלאבא יש מפעל וופלים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום ביתי
    נולד עם הוופלים בפה. "נמצא בשליטה מול המתוק"
    צילום ביתי
    שלום דוקטור
    מומלצים