שתף קטע נבחר

56% מהציבור: די לשימוש בשקיות פלסטיק

סקר חדש מגלה כי 77.5 אחוז מהאוכלוסייה היהודית בישראל מודעת לנזק שגורמות שקיות הפלסטיק ורובם מאמינים כי יש להפסיק לחלק אותן במרכולים. בעמותת צלול ובמועצה לישראל יפה, שהזמינו את הסקר, מעודדים: "הציבור בשל לשינוי"

רוב האוכלוסייה היהודית בישראל תומכת במעבר משימוש בשקיות פלסטיק לשקיות רב-פעמיות או מתכלות, אפילו בתשלום – כך עולה מסקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה עבור עמותת צלול והמועצה לישראל יפה, אשר ממצאיו מתפרסמים היום (ג') לראשונה ב-ynet.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה וקיימות

התחממות כדוה"א: העולם מחכה לקטסטרופה

בלי שקיות פלסטיק עוד נבכה על חלב שנשפך / דעה

כמו בכיפור: יום ללא מכוניות ברחבי העולם

מטנזניה לישראל: כך מגדלים פולי קפה. צפו

בזבזתם יותר - לכלכתם יותר: כך תקנו נכון

 

(צילום: שאטרסטוק) ()
(צילום: שאטרסטוק)
   

77.5 אחוז מהמשתתפים בסקר אמרו כי הם מודעים לנזק שגורמות שקיות הפלסטיק לאדם ולסביבה

ורק 8.4 אחוז טענו כי השקיות אינן גורמות לנזק כלל. כשנשאלו מה לדעתם האפשרות הטובה ביותר לצמצום השימוש בשקיות פלסטיק, השיבו 56.2 אחוז כי יש להפסיק לספק אותן ללקוחות המרכולים. 19.3 אחוז אמרו כי הפתרון הוא גביית שקל על כל שקית פלסטיק.

 

על השאלה אם הממשלה צריכה לאסור את השימוש בשקיות פלסטיק ולחייב את הציבור להשתמש בסלים רב-פעמיים או בשקיות פלסטיק מתכלות השיבו 49.5 אחוז בחיוב ו-42.5 אחוז בשלילה.

 

הסקר נערך טלפונית בקרב 500 גברים ונשים בוגרים אשר מהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל. נתון מעניין נוסף שעולה ממנו הוא ש-16.5 אחוז מהציבור משליך את שקיות הפלסטיק אחרי הקניות ולא עושה בהן שימוש נוסף.

 

הסקר מתפרסם על רקע היוזמה של השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, להפסיק במהלך שנת 2014 את השימוש בשקיות הפלסטיק ולהחליפן בשקיות רב-פעמיות שבשלב הראשון יחולקו לציבור ללא תשלום.

 

בצלול ובמועצה לישראל יפה ציינו כי לאור הזמינות הרבה של שקיות הפלסטיק במרכולים, הציבור בישראל צורך כמות משמעותית מהנדרש – כ-2.5 מיליארד שקיות בכל שנה. במסגרת חוק האריזות מ-2011 רק 22.5 אחוז משקיות אלו נשלחות למיחזור והיתר מוטמן באדמה, ולכן יש צורך בצמצום השימוש בהן.

 

"תוצאות מעודדות" 

מרב ניר, המנהלת של המועצה לישראל יפה, סבורה שהסקר מצביע על כך

שהציבור בשל להיפרד משקיות הפלסטיק. "אנחנו מאוד מעודדים מהתוצאות", היא מסרה, "הדרך להיאבק בנזקים שגורמות השיקות הוא באמצעות הפחתה משמעותית בכמות הנצרכת שלהן".

 

מנכ"ל צלול, מאיה יעקבס, מסרה כי "שקיות פלסטיק הן מפריטי האשפה הנפוצים ביותר בים התיכון ומזיקות במיוחד לבעלי החיים בים. אנחנו בצלול נתקלים בהן כל הזמן כשאנו פועלים לניקיון החופים, ואין ספק שצריך לעשות שינוי אמיתי בשימוש שלנו בהם, ולעבור לשקיות רב פעמיות ולא מזהמות".

 

יעקבס הוסיפה: "היוזמה של המשרד להגנת הסביבה להפחתת השימוש בשקיות היא מהלך נכון וראוי, ואנו מקווים שתגיע לכדי יישום כי אין ספק שהציבור מוכן לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ככה נראה העתיד
צילום: shutterstock
מומלצים