שתף קטע נבחר

המדריך: סמארטפון עד 1,500 שקל

לשלם קרוב ל-3,000 שקלים? לפעמים מדובר בהוצאה מיותרת. מסע בשוק המכשירים בתמחור נמוך מביא למסקנות מעניינות. כתבה שלישית ואחרונה

בשני החלקים הראשונים בסקירת האפשרויות הזולות לרכישת סלולר, (סמארטפונים ב-600 שקל, סמארטפונים מ-850 שקל) גילינו מעל לכל ספק כי היצרניות הקטנות מתחילות לצמצם במהירות את הפער מול המותגים המוכרים, אלה הדורשים סכומים גבוהים במיוחד (לעיתים מוגזמים) תמורת מכשיר פרימיום חדש ונוצץ.

 

עוד ב-GSM:

בכיר בקוואלקום: "מעבד ה-64 סיביות של אפל הוא גימיק שיווקי"

הדרך למטה: שווי השוק של HTC צנח ב-90% בשנים האחרונות

בעלי מניות במיקרוסופט: ביל גייטס חייב לעזוב

 

למדנו גם שאפשר למצוא סמארטפונים בהחלט טובים תמורת מחירים מגוחכים יחסית, וחשוב מאוד לדעת להתאים את המכשיר בהתאם לצרכים. יש מכשירים שמצטיינים באיכות צילום גבוהה, יש כאלה שמפיקים סאונד נפלא, וכמובן שמצאנו גם כאלה שמריצים משחקים כבדים עם מעבדים שאינם מתהדים בכמות ליבות גדולה.

 

בחלק השלישי והאחרון  אנחנו מתחילים להיכנס למגרש של הגדולים. מעבדים מרובעי ליבה, מצלמות באיכויות גבוהות ומסכים גדולים במיוחד, כל זה תחת תג מחיר שפוי בהחלט, כזה שלא ידרוש מכם לקחת משכנתא.

 

Xtreamer JoyZ

לאחר סאגת בעיות ותקלות עם גרסאות האנדרואיד, המכשיר של סוני התייצב על 4.1.2, ואפשר בשעה טובה לסקור אותו  כמו שצריך.

 

 

נותן מאבק ל-S3 של סמסונג ()
נותן מאבק ל-S3 של סמסונג

 

ה-JoyZ נועד לתת מאבק ל-S3 של סמסונג, ואפילו משתמש במעבד זהה לזה שנמצא במכשיר הדגל של השנה החולפת. המסך כמעט אותו גודל, 4.7 אינץ' לעומת 4.8 של ה-S3 והרזולוציה זהה, 720P. בנוסף יש לאקסטרימר השלישי סוללה בעלת קיבולת גבוהה יותר מזו של ה-S3 ומצלמת 13 מגה פיקסל לעומת 8 מגה פיקסל בלבד ב-S3 - אם כי היא פחות איכותית ממנה.

 

האחסון הפנימי קטן מזו שיש לסמסונג להציע אך ל-8GB המובנים מתווסף חריץ הרחבה.

 

האם כל זה אומר שה-JoyZ הוא ברמה של הסמסונג ה-S3 או אפילו מתעלה עליו? בפירוש לא, ובמחיר המקורי של המכשיר, 1,899 שקלים, היינו מתקשים מאוד להמליץ עליו. אבל עברו מספר חודשים, המכשיר עובד כמו שצריך, וגם מחירו זכה לעידכון כלפי מטה והוא עומד כעת על 1,299 שקלים ועכשיו הסיפור שונה לגמרי. המסך מעט חשוך לטעמנו אך הדבר לא מוריד מאיכותו הנפלאה. הרזולוציה הגבוהה של ה-JoyZ לא נעלמת מהעין ותענוג לצפות בו וגם לגעת בו. לא תמצאו הרבה משתמשים שיתאכזבו ממה שיש למצלמה להציע גם בצילומי סטילס וגם בוידאו אלא אם כן הם עברו ל-JoyZ ממכשירי דגל.

 

 במבחן ביצועי המעבד ה-JoyZ עומד בגאווה מול רוב המכשירים שתמצאו בסקירה זו. הוא אמנם לא מגיע לרמת הביצועים של ה-S3, זאת למרות המעבד הזהה, אך גם לא נופל ממנו בהרבה. הדבר היחיד שהקשה על המכשיר היה בעת הרצת מספר רב של אפליקציות בו זמנית, יחד עם סרט HD שמתנגן אבל גם אז הוא התעשת די מהר.

 

גם בצורתו החיצונית מזכיר המכשיר את ה-S3, למעט כפתור הבית הפיזי, אך הוא כבד ומגושם יותר מהסמסונג. כדי להוסיף דימיון, אקסטרימר דאגה גם לכיסוי Flip Cover, זהה לזה המציעה סמסונג עבור רוב מכשיריה המתקדמים והחדשים.

 

למרות הקיבולת הגבוהה של הסוללה, המכשיר מניב תוצאות סבירות אך לא יותר מזה. לרוב האנשים הוא יספיק ליום שלם, אך משתמשים כבדים ירצו לחפש לעצמם מקור טעינה כבר בשעות הערב המוקדמות.

 

בשורה התחתונה ה-Xtreamer JoyZ הוא מכשיר טוב שנותן תמורה מצוינת למחירו. הוא נופל במעט מהביצועים של ה-Gsmart Aku הזול ממנו ב-200 שקלים, אך מציע מסך מעט גדול ואיכותי יותר ומצלמה שהיא הרבה יותר טובה מהמכשיר של Gigabyte. למי שמחפש מכשיר גדול אבל לא גדול מדי, עם ביצועים טובים, מסך מעולה ומצלמה טובה, ייתכן בהחלט שהוא ימצא את מבוקשו ב-Xtreamer JoyZ במחיר הרבה יותר זול מהגלקסי S3 שעדיין נמכר בסביבות ה-2,000 שקלים.

 

Nokia Lumia 520

לא נרחיב יותר מדי על המכשיר הזה היות ואת רוב הטענות שלנו כלפיו, הקשורות בעיקר למערכת ההפעלה, פירטנו כבר ב-HTC 8S שעולה כ-200 פחות מהלומיה, מתעלה עליו בכל פרמטר וגם מתהדר במסך גדול יותר של 4 אינץ' לעומת ה-3.5 אינץ' של ה-520.

 

מה שכן נציין הוא שאהבנו את העיצוב וגם את העובדה שלפחות יש בו תוכנת ניווט שפועלת בארץ, למרות שהיא אינה דוברת עברית, לא בכיתוב ולא בקול.

 

אם אתם מתעקשים. נוקיה לומיה ()
אם אתם מתעקשים. נוקיה לומיה

 

למי שיש חיבה מיוחדת לנוקיה ולא מפחד מ-Windows Phone 8 אנחנו לא נוציא את האוויר מהמפרשים, אבל אם להיות כנים, קשה לנו להמליץ על המכשיר הנוכחי, בעיקר לנוכח העובדה שבמחיר זהה תמצאו אופציות אנדרואידיות מתקדמות יותר, ואם אתם מתעקשים על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, ה-HTC נותן תמורה טובה יותר למחיר.

 

Orange Infinity

ראו את מה שנכתב על ה-Infinity Pop בחלק הקודם, דמיינו אותו עם מסך גדול יותר של 4.3 אינץ', מעבד חד ליבתי במהירות מעט גבוהה יותר של 1.4GHz עם ביצועים פחות טובים מאלה של ה-Pop ומצלמת 5 מגה פיקסל שמציגה תוצאות מאכזבות. אלא אם כן אתם נהנים לזרוק 1237 שקלים, נדלג יחדיו למכשיר הבא.

 

 
אינפיניטי. לדלג ()
אינפיניטי. לדלג

 

Samsung Galaxy S3 Mini

נתחיל במה שמעצבן אותנו מהיום שהמכשיר הזה יצא לשוק. למרות השם שלו, לא מדובר ב-S3 מוקטן. אמנם העיצוב כמעט זהה והמסך אכן קטן יותר מזה של האח הגדול, אבל המעבד חלש יותר (ליבה כפולה במהירות 1GHz), המצלמה פחות טובה (5 מגה פיקסל), הרזולוציה נמוכה יותר (480x800) והאחסון הפנימי קטן יותר (8GB בלבד אך בתוספת חריץ הרחבה). במילים אחרות, סמסונג לקחה מכשיר עם נתונים בינוניים מינוס, הדביקה לו שם מפוצץ, והוציאה אותו לשוק כמהדורת מיני לאחד הסמארטפונים המצליחים שלה בכל הזמנים.

 

S3 מיני. בסך הכל טוב ()
S3 מיני. בסך הכל טוב

 

לאחר שהוצאנו את כל התסכולים, אפשר לעבור לדברים הטובים שיש למכשיר להציע: בסך הכל מדובר במכשיר טוב, המצלמה טובה מאד, המסך נראה נהדר, חיי הסוללה מרשימים והביצועים די טובים. רוב הזמן המכשיר רץ מהר וחלק, ולא נתקלנו בתקיעות או בקריסות של מערכת ההפעלה (אנדרואיד 4.1.2), מה שכן, הוא מתקשה במשחקים כבדים או עתירי גרפיקה. אם אתם לא גיימרים זה לא אמור להפריע לכם. הוסיפו לזה את רוב התכונות המתקדמות של ה-S3 ויש לכם פה חבילה די חביבה.

 

 

HTC Desire X

את המכשיר הזה, שלא זכה ליבוא רשמי לארץ, ניתן למצוא ביבוא מקבילי בחנויות רבות ברחבי הארץ, במחיר של כ-1,300 שקלים. מבחינת העיצוב ורמת הבנייה מדובר במנצח הגדול של סקירה זו. ה-Desire X יפיפה, נעים ביד ובנוי לתפארת כמו ש-HTC יודעת לעשות. המפרט הטכני שלו דומה מאוד ל-S3 מיני למעט האחסון הפנימי שעומד על 4GB בלבד (עם חריץ הרחבה) ומצלמת הוידאו שאינה מצלמת באיכות HD (הסמסונג כן מצלם). מעבר לכך הכל אותו דבר.

 

Desire X: מנצח בקטגוריה  ()
Desire X: מנצח בקטגוריה

נתעלם לרגע מהאחסון הפנימי ונאמר בבטחה שאלא אם כן צילום וידאו HD זה דבר שחשוב לכם ה-Desire X עושה את כל מה שהסמסונג עושה, רק טוב יותר. זה מתחיל במסך הנפלא שלמרות הרזולוציה הזהה לזו של ה-S3 מיני, נראה ללא ספק איכותי יותר, ממשיך במצלמת הסטילס שמפתיעה בחדות התמונות ובהתמודדות שלה בתנאי תאורה קשים, ומסתיים עם ממשק המשתמש Sense 4 שאולי מכביד מעט על המערכת אך מבחינה ויזואלית מנצח את כל המתחרים.

 

למרות הממשק הכבד ה-Desire X רץ חלק וההתמודדות שלו עם משחקים כבדים מרשימה הרבה יותר מזו של הסמסונג. חשוב לציין שמחמאות אלה הן בערבון מוגבל, כיוון שמכשירי הארבע ליבות שבחנו כאן עולים על ה-HTC אבל הדמיון הטכני בינו לבין הסמסונג דורש את ההשוואה הישירה, וברוב המקרים ה-HTC יוצא כשידו על העליונה. קשה להבין את החלטת היבואן הרשמי של HTC בישראל, Touchgroup, שלא להביא את המכשיר הזה ארצה אבל גם ביבוא מקביל מדובר על מוצר ששווה בהחלט לקחת בחשבון.

 

LG Optimus L7 II

האח הבכור לדור השני של משפחת ה-L מתעלה על אחיו הקטנים בכל מובן. הוא גדול יותר, 4.3 אינץ', מתהדר במצלמה איכותית יותר של 8 מגה פיקסל, והמעבד שלו הוא דו ליבתי במהירות 1GHz. למרות רזולוציה נמוכה יחסית לגודל, 480x800, המסך של ה-L7 II נראה מצוין ועלול לאכזב רק את אניני הטעם. רמת הביצועים עלתה משמעותית לעומת ה-L7 המקורי והמצלמה מצלמת תמונות סטילס טובות, אם כי לא מדהימות. כמו בדור הקודם גם המכשיר הזה מעוצב נפלא וגם בנוי לתפארת ולמרות שהוא עבה יחסית, כמעט 10 מ"מ, הוא מרגיש דק מאוד.

 

L7 - מעוצב נפלא  ()
L7 - מעוצב נפלא

 

לצד המחמאות היו כאן פשרות כאשר הראשונה היא צילום הווידאו שעדיין לוקה בחסר. היום, כשיש מכשירים פשוטים וזולים שמצלמים וידאו ב-HD, היינו מצפים לזה גם מחברה כמו LG, וצילום הוידאו במכשיר זה לא משיג תוצאות איכותיות במיוחד. מבחינת ביצועים, אין ספק שה-II הוא שיפור משמעותי לעומת קודמו אבל הוא עדיין לא מתחרה במכשירי ה-4 ליבות שבחנו כאן, גם הזולים מביניהם. שלא תבינו לא נכון, למשתמש ממוצע ה-LG יעשה את העבודה ולא יאכזב, אבל למי שמתכנן "לשבת" עליו כל היום או לשחק בו משחקים כבדים, עדיף לחפש במקום אחר.

 

בשורה התחתונה אהבנו את ה-LG Optimus L7 II. היינו רוצים צילום וידאו איכותי יותר ומעבד חזק יותר, אבל אי אפשר לקחת ממנו את העובדה שבמחיר של כ-1400 שקלים יש לכם מכשיר עם מסך די גדול שנראה נפלא, עם ביצועים טובים בשימוש סביר, עיצוב נהדר וכל זה מחברה גדולה ומוכרת בשוק הסלולר.

 

Asus Fonepad

היתה לנו התלבטות קשה אם להכניס את ה-Fonepad של אסוס לסקירה זו, היות ולא מדובר בסמארטפון במלוא מובן המילה, אך מחירו, כ-1,400 שקלים, והעובדה שהוא עושה כל מה שסמארטפון ממוצע עושה, הכריעו את הכף ומוצר הכלאיים המוזר הזה בפנים. אז מי הוא בעצם ה-Fonepad? מדובר למעשה בטאבלט 7 אינץ' לכל דבר שמכיל בתוכו גם יכולות של טלפון רגיל. מבחינת תפעול הוא כמו כל סמארטפון אנדרואיד אחר ולמרות שתיראו די מגוחכים עם טאבלט בגודל כזה דבוק לכם לאוזן, ניתן להתקשר ממנו כמו כל טלפון. למרות זאת, תרשו לנו להמליץ לכם (מניסיון), לחבר אליו אוזניית בלוטות' כדי למנוע ניסיונות לאשפז אתכם במוסד סגור.

 

מבחינת עיצובית מדובר ביופי של מוצר. בהשוואה לטאבלטים אחרים בגודל זהה, האסוס נראה רמה מעל רובם עם גב אלומיניום מוברש יפיפה המעניק למכשיר מראה ותחושה יוקרתיים. המפרט הטכני די מרשים למעט המצלמה המציעה 3 מגה פיקסל בלבד ונטולת מבזק. המסך הגדול (או בעצם הענק כשלוקחים בחשבון שאנחנו מתייחסים אליו כטלפון כרגע) נראה מצויין, הרזולוציה הגבוהה, 1280x800, בשילוב מסך ה-IPS האיכותי, הופכים כל מטלה לתענוג, החל מגלישה באינטרנט ועד לצפייה בסרטים.

 

גם משחקים נראים טוב על מסך כזה אבל המעבד לא מתמודד בגבורה עם משחקים כבדים עתירי גרפיקה ומשאבים. אותו מעבד, היחיד במבחן הזה מתוצרת אינטל, הוא דו ליבתי מסדרת ה-Atom של ענקית השבבים. כטאבלט למשחקים קשה לנו להמליץ על ה-Fonepad, כיוון שיש אלטרנטיבות טובות יותר כדוגמת ה-Memo Pad 7HD, שגם הוא מתוצרת אסוס ועולה כמעט 500 שקלים פחות, אבל לגלישה, בדיקת מיילים ושימוש בפלטפורמות של הודעות ורשתות חברתיות, אין ספק שגודל המסך נותן ערך מוסף ששום מכשיר בסקירה הזאת לא יכול להתחרות בו.

 

 

למרות שמדובר במצלמת 3 מגה פיקסל בלבד, אנחנו חייבים לציין כי היא הצליחה להפתיע אותנו לטובה. התמונות יוצאות די טובות אבל עדיין לא מתקרבות לאלה של מכשירים כמו ה-Xperia Miro, ה-Desire X או הסמסונג גלקסי מיני. לעומת זאת, צילום הווידאו, באיכות HD (720P), משיג תוצאות שתענוג לצפות בהם במסך הגדול של המכשיר וגם במסך הטלוויזיה הביתית שלכם. גרסת מערכת ההפעלה החדשה יחסית, אנדרואיד 4.1.2, בשילוב עם היסטוריית עדכוני גרסה של אסוס, רק מוסיפים ליתרונות של ה-Fonepad.

 

כסמארטפון קשה לנו להמליץ על ה-Fonepad. הוא פשוט גדול מדי אבל הוא בהחלט יכול להוות פתרון נוח (וזול) למי שזקוק לטאבלט ולסמארטפון ומתכוון להסתובב איתם בכל מקום. לסטודנטים מוגבלי תקציב, לאנשי עסקים שמתניידים הרבה וסתם לעובדי חברה שמסתובבים בשטח וזקוקים לכלים כאלה, ה-Fonepad הוא אופציה שבהחלט יש לקחת בחשבון, המשלב את הטוב של שתי העולמות; עולם הסמארטפון ועולם הטאבלט.

 

Xtreamer Ban-G

המכשיר הרביעי והחדש ביותר של אקסטרימר הוא, על הנייר לפחות, מפלצת של סמארטפון. זה מתחיל במסך הענק, 5.7 אינץ' מסוג IPS ברזולוציית HD, ממשיך עם מצלמת 13 מגה פיקסל, ונגמר במעבד ה-MT6589 שכל כך התפעלנו ממנו ב-Aku A1 של ג'יגהבייט. במחיר של 1500 שקלים מדובר במציאה, אבל השאלה היא האם הביצועים בהתאם. התשובה בהחלט חיובית.

 

נתחיל בעיצוב. אין ספק איזה מכשיר היה לאקסטרימר בראש כשהם עבדו על המכשיר הזה – ה-Galaxy Note II של סמסונג.. אמנם המסך פה גדול יותר ב-0.2 אינץ', אין פה עט סטיילוס וגם חסר כפתור בית פיזי, אבל לא ניתן לפספס את הדמיון בין שני המכשירים. המראה הפלסטיקי הלבן, הפינות המעוגלות והמסגרת הכסופה שעוטפת את המכשיר הם כולם מבית היוצר של הלהיט הענק מבית סמסונג, ולא מעט אנשים שנתקלנו בהם בזמן שהסתובבנו עם המכשיר היו בטוחים שאכן מדובר בנוט. האם זה רע? לא בהכרח, המכשיר יפה וגם בנוי טוב, למרות שהוא ענק מימדים, כאשר אפילו הנוט 2, שלא נחשב למכשיר קומפקטי במיוחד, נראה קטן לידו. גם מהמשקל לא ניתן להתעלם, 200 גרם לעומת 180 של הנוט. עם זאת, למרות הגודל והמשקל, המכשיר מרגיש די נוח ביד ולמי שמחפש מסך גדול במיוחד, לא יכביד יותר מדי על הידיים. עם גודל כזה תשכחו מהפעלה ביד אחת. כמעט כל פעולה שתרצו לבצע תגרום לכם לגייס למשימה את שתי הידיים.

 

Ban G: צריך שתי ידיים ()
Ban G: צריך שתי ידיים

 

המסך חד, ברור, ונראה נפלא למרות שהוא מעט בהיר מדי לטעמינו. המצלמה בהחלט איכותית, אמנם לא ברמה של ה-S3 מיני או המכשירים של סוני, אבל בהחלט מספקת את הסחורה. במבחן הביצועים הכינוי מפלצת הוא די מדוייק. באמת שניסינו לגרום למכשיר לקרטע, אבל הוא פשוט סירב. לא משנה כמה אפליקציות פתחנו, כמה ווידג'טים התקנו וכמה משחקים שיחקנו, הכל רץ חלק, ריבוי משימות קטן עליו ולא תצליחו להפחיד אותו עם גרפיקה משובחת או סרט באיכות Full HD. כמו ב-Aku, הביצועים לא נופלים ממכשירים יקרים ממנו בהרבה. במבחן ישיר ומתבקש מול הנוט 2 היו אמנם כמה רגעים בהם הנוט תפקד טוב, כנראה בזכות זכרון ה-RAM העדיף שלו העומד על 2 ג'גה בייט, כפול ממה שיש לאקסטרימר להציע, אבל ההבדלים מזעריים ויכולים לגרום לכאב ראש רציני למי שמתלבט בין שני המכשירים. זה לא נוט 2, לסמסונג יש מסך קצת יותר טוב, מצלמה הרבה יותר טובה וביצועים מעט יותר טובים אבל הוא יקר ב-1000 שקל מהאקסטרימר ולא בטוח שלכל אחד תהיה הצדקה להוציא את ההפרש הגדול ביניהם, במיוחד לאור העובדה שהאקסטרימר באמת מכשיר מעולה.

 

עוד יתרון שיש למכשיר להציע הוא באחסון הפנימי שעומד על 16GB. כמעט כל המכשירים בסקירה זו מציעים 4GB בלבד, כך שאין ספק שמדובר בבשורה נהדרת במיוחד לאור העובדה של-Ban-G יש גם חריץ הרחבה. אז אם אין לכם בעיה עם הגודל והמשקל של ה-Ban-G או אולי זה בדיוק מה שאתם מחפשים והתקציב שלכם עומד על 1500 שקלים אל תחששו לרכוש את האקסטרימר, הוא ישרת אתכם נאמנה.

 

Sony Xperia P

את ה-Xperia P שעלה כ-2,400 שקלים עד לפני כשנה, ניתן למצוא היום בפחות מ-1,400 שקלים והוא עדיין, למרות גילו המתקדם, מכשיר מצוין שגם עודכן לאחרונה לאנדרואיד 4.1.2.

 

מדובר במכשיר קטן יחסית, עם מסך 4 אינץ', כאשר למרות שהוא די עבה , 10.5 מ"מ, מרגיש נפלא ביד בעיקר בזכות הגב המעוגל. הוא נראה נפלא ומרגיש כמו מכשיר פרימיום שלא תתביישו להיראות איתו בציבור. ה-P שייך לתקופה בא כל היצרניות הגדולות כבר התחילו לעבור למעבדי 4 ליבות אבל סוני התעקשו כי ניצול נכון של 2 ליבות בלבד יעשו את העבודה ובהחלט הם עומדים בזה. אין כאן ביצועים מהמהירים שנתקלנו בהם, אבל מצד שני הסוני לא מתעייף וכמעט ולא מקרטע.

 

אקספריה P: המצלמה הכי טובה במחיר הזה ()
אקספריה P: המצלמה הכי טובה במחיר הזה

 

אם חשובה לכם המצלמה, הסוני יכול להיות ומדובר במצלמת טלפון הכי טובה שתמצאו במחיר כזה. מצלמת ה-8 מגה פיקסל עולה על כל המצלמות האחרות שנבדקו כאן, ומציגה תוצאות שמצליחות להדהים אותנו גם שנה אחרי שבחנו אותה בפעם הראשונה. צילום הוידאו באיכות Full HD גם היא רמה מעל כל שאר המתחרים וכנגן אודיו הסוני מצטיין כמו אצל אחיו הקטנים וגם הגדולים מבית היצרן היפני. המסך נראה מצויין ורק זוויות הצפייה מונעות ממנו להיות מנצח גם בקטגוריה הזאת. האחסון הפנימי מרשים, 16gb, אבל לא תמצאו כאן כרטיס הרחבה אז חשוב לוודא שלא תצטרכו יותר מזה. למי שמחפש מכשיר יחסית קטן ומצלמה איכותית, הסוני חייב לבוא בחשבון כאשר גם בכל שאר המבחנים הוא מציע חבילה טובה בהחלט.

 

לסיכום

אם צריך לבחור כאן מנצח לפי התמורה לכסף, יש כאן מנצח אחד ברור: אקסטרימר Ban-G. תמורת 1,500 שקלים תקבלו מכשיר המציע ביצועים נהדרים, מסך נפלא ומצלמה טובה מאוד, אבל לא כל אחד יתחבר לגודלו ומשקלו וכאן ההתלבטות קשה הרבה יותר.

 

למי שמחפש מכשיר קטן עם מצלמה נהדרת, סוני Xperia P יתן מענה נהדר כאשר גם בשאר הפרמטרים המכשיר הקשיש מצליח להפתיע לטובה, אבל במחיר ובגודל הזה יש גם את הגלקסי S3 מיני של סמסונג שנותן חבילה כוללת מרשימה עם רוב הגימיקים המוכרים של הקוריאנית, ואת ה-HTC Desire X שהקסם שלו מתבטא בממשק משתמש נפלא יחד עם עיצוב יפיפה ורמת בנייה מרשימה. אם אתם מחפשים משהו גדול מ-4 אינץ' אבל קטן מה-Ban-G העצום גם כאן יש לאקסטרימר מועמד ראוי נוסף בדמות ה-JoyZ שעבר חבלי לידה קשים אבל היום מציע הרבה מאוד טוב למרות שאחיו הגדול מנצח אותו במבחן הביצועים.

 

ממבחן זה למדנו דבר אחד ברור: כדאי מאוד ליצרניות הגדולות לפקוח עיניים ולהיזהר מאותן קטנות המצמצמות את הפער במהירות. עד לפני כשנה גם ברמות המחירים האלה הציעו הגדולות את התמורה הטובה ביותר לכסף, אבל היום היצרניות הקטהות לא רק שהדביקו את הפער, הם אף עקפו את סמסונג, סוני, LG ודומיהם ומציגים מכשירים שלרוב מציעים מפרטים וביצועים טובים יותר. אין ספק שליצרניות הגדולות יש לעיתים רכיבים יותר איכותיים, בעיקר בתחום הצילום, אבל החבילה הכוללת שיצרניות כמו אקסטרימר, ג'יגהבייט ו-Mag מציעות, מנצחת אותם במבחן התמורה למחיר. אם מגמה זו תמשיך, לא ירחק היום שאותן יצרניות קטנות יביאו לשוק מכשירי פרימיום שאינם נופלים ממכשירי הדגל הנוכחיים והמוכרים, כדוגמת הגלקסי S4, ה-HTC One והסוני Xperia Z, במחירים נוחים בהרבה ויתחילו לפגוע בנתוני המכירות של החברות הגדולות בצורה רצינית. בינתיים, מי שרוצה את הטוב ביותר שיש לעולם הסלולר להציע ייאלץ להוציא סכומים הנעים בין 2500 ל-3500 שקלים אבל מי שמוכן להתפשר מעט, ממש מעט, יוכל למצוא יופי של מכשירים בחצי מהחיר ולפעמים אף בפחות מזה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים