אופיס דיפו: בינתיים החנויות יישארו סגורות
החנויות היו אמורות להיפתח מחר, אך ביהמ"ש המחוזי מרכז האריך את הקפאת ההליכים הזמנית. הוצע שהמשכירים יוותרו על דמי שכירות וניהול למשך שבוע והסחורה תישאר בחנויות. מחר ייפגשו הצדדים לדיון נוסף בעניין הפקדונות בבנקים
חנויות אופיס דיפו - יישארו סגורות עד הודעה חדשה. ביהמ"ש המחוזי מרכז האריך עד מחר (ג) את הקפאת ההליכים הזמנית של אופיס דיפו החדשה שבבעלות אבי מלכה, ובזמן הזה החנויות לא ייפתחו.
ביהמ"ש קיבל ביום שישי האחרון את בקשת המנהלים המיוחדים של אופיס דיפו החדשה, עוה"ד ישראל בכר ודוד פורר, להקפאת הליכים והורה על מינוי נאמנים לרשת שבבעלות אבי מלכה - עבור הבראת הרשת.
לפי עו"ד בכר, אבי מלכה, שקנה את אופיס דיפו בדצמבר 2012, בעת שהיתה בהקפאת הליכים, תמורת 42.7 מיליון שקל, שלח לו מכתב יומיים קודם להקפאת ההליכים, לפיו החברה לא יכולה עוד לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות. בשל מכתב זה הגיש הנאמן בקשה דחופה לבית-המשפט להקפאת הליכים, מחשש שהחברה תקרוס והנאמן לא יוכל לשלם עוד לנושי החברה.
בית-המשפט קיבל את הצעת הנאמן
ביהמ"ש קיבל היום בעצם את עמדתו של עו"ד בכר, שביקש שייקבע דיון נוסף מחר בצהריים, כאשר עד מחר, בית-משפט ייתן החלטה בעניין גורלם של הפיקדונות המופקדים בבנק דיסקונט ובבנק פאג"י. לבנקים תתאפשר זכות תגובה עד היום ב-18:00. "אם יימצא פתרון אחר למימון והפעלת החברה עד מחר, נודיע על כך לבית-המשפט", מסר בכר בדיון בביהמ"ש.
בכר הציעה שבית-המשפט יורה לכל המשכירים שמשכירים נכסים לחברה, להביע עמדתם בנוגע לבקשת הנאמנים לוותר לתקופה קצרה ביותר, של עד 7 ימים, על תשלום דמי שכירות ודמי ניהול, כמו כן, במסגרת צו הקפאת ההליכים שיוארך עד מחר, לוותר על הדרישה לסלק את ידה של החברה מאותם מושכרים.
בנוסף ביקש לשמוע את עמדת הספקים להצעה לפיה ככל שיימצא פתרון להפעלת החברה, הסחורה הקיימת בחנויות תישאר במתכונת הקיימת של כל עסקנות הקונסיגנציה, הנאמנות, השעבודים, הכול יישאר על כנו, ואף תינתן הסכמה עקרונית להזרמת סחורה נוספת לחנויות במסגרת אותה סחורה.
בתשובת אופיס דיפו לביהמ"ש נטען כי מעשי הנאמנים מהווים ביטול והפרה של הסכם הרכישה. לטענת אבי מלכה, הנאמן בכר הפקיד את ההמחאה שנתן לו מוקדם מהמועד המבוקש. הדבר גרם לחברה לאבד קו אשראי של בנק דיסקונט. "חטפו ממנה את פעילותה ב-12 שעות, במטווח של בקשות שפרשו בפני בית-המשפט תמונה מעוותת", נכתב בתשובת החברה לבית-המשפט.
"מהלך אגרסיבי זה של חטיפת פעילותה של הרוכשת הביא לכך, שהרוכשת במועד דיון זה הינה חברה נטולת מלאי, שחנויותיה סגורות, שאין לה אשראי בנקאי, שמשרדיה סגורים ושאין לה שום שליטה ובקרה על המתרחש בה".