שתף קטע נבחר

אושר: 14 מיליון שקל למינהלת זהות יהודית

יומיים לאחר ששר האוצר יאיר לפיד התנגד לחוק חופשת לידה לגברים בשל העלויות, ביקש המשרד שבראשו הוא עומד מוועדת הכספים לאשר העברת מיליונים לגוף ש"יגביר את התודעה היהודית בקרב אוכלוסיית ישראל"

ועדת הכספים אישרה היום (ג') את בקשת האוצר להקציב 14 מיליון שקל למינהלת לזהות יהודית שבמשרד לשירותי דת. גוף זה הוקם, על פי המוצהר, כדי להגביר את התודעה היהודית בקרב אוכלוסיית ישראל.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

הבקשה אושרה ברוב קולות נציגי הקואליציה בוועדה תוך עימות חריף בין ח"כ סתיו שפיר (עבודה) לח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי).

שפיר התלוננה על עצם קיומה של המינהלת במשרד לשירותי דת ולא במשרד החינוך. "מה זה בכלל זהות יהודית ומי מוסמך להגדיר אותה?" שאלה והוסיפה מיד, "נראה כי מישהו מנסה לקדם כאן אג'נדה מאד מסוימת בכסף ציבורי".

 

ח"כ כלפה הגיב בכעס ואמר: "זו החלטה של ממשלה נבחרת שקיבלה מנדט לקדם את הדברים בהם היא מאמינה. גם ליהודים יש זכויות במדינה הזאת ולא נורא שנחזק קצת את הזהות היהודית". יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) חיזק את דבריו. "תקצוב המינהלת הוא אכן בהתאם להחלטות ממשלה, גם אם אינן מוצאות חן בעיני מישהו. אבל הוא מבטא את מדיניות הממשלה הנוכחית, בדיוק כמו שממשלות קודמות קבלו החלטות שלא היו לרוחי".

 

מלשכת שר האוצר נמסר בתגובה לעימות בוועדת הכספים כי "מינהלת הזהות היהודית הוקמה כיחידה חדשה במשרד לשירותי דת עבור כל

הזרמים ביהדות. זאת על פי החלטת ממשלה מה-1 בספטמבר השנה, ובמענה לדרישת שר האוצר לכלול במנהלת גם את הזרמים הרפורמי והקונסרבטיבי ולא רק את הזרם האורתודוכסי. למימון ההחלטה נמצא מקור תקציבי ברור ומוסכם בסך 14 מיליון שקל שאושרו בוועדת הכספים.

המינהלת נועדה לפעול לקידומה וחיזוקה של הזהות היהודית בקרב ציבורים שונים בחברה ולהגברת התודעה וההזדהות עם מרכיבי היסוד של הזהות היהודית והמורשת היהודית והלאומית".

 

כמה כסף הועבר לשיפוץ דירות ציבוריות?

אבל תקציב זה היה כסף קטן בסדרת ההקצבות שאושרו בוועדה, בין השאר אושר 251.7 מיליון שקל תוספת למשרד הביטחון (שמטרתה תימסר בפורום הסגור של הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון) והרשאה להתחייב על 536.3 מיליון שקל למשך 22 שנה כדמי שכירות בניין משרדים של הממשלה בקריית הלאום בירושלים, שיעבור לבעלות הממשלה בתום התקופה.

 

עם זאת, המשרד לשירותי דת קיבל גם תוספת של 3.4 מיליון שקלים למימון העברת המרכז לטיפול במקומות הקדושים ממשרד התיירות לאחריותו; 18.2 מיליון שקל "לתפעול המשרד ולייעוץ" ועוד 37.8 מיליון שקל בין השאר לתמיכה בקבורה אזרחית, לפיקוח ובקרה על המועצות הדתיות, להחלפת פילטרים במקוואות לחיסכון במים, ולמתקנים לחימום מקוואות, וגם למיגון ביטחוני של מקוואות ומתקני דת אחרים.

הקצבות נוספות שאושרו למשרד: 170 מיליון שקל נוספו לתקציב משרד התיירות בהמשך להחלטת ממשלה בין השאר לפיתוח סביבתי של אזור ים המלח, לשדרוג הטיילת באילת, להקמה והרחבת בתי מלון, ולפרויקט חניון המגדלור בעכו.

 

20 מיליון שקל הועברו למשרד השיכון לשיפוץ דירות בדיור הציבורי ועוד 10 מיליון שקל לתכנון עתודות קרקע ברחבי הארץ (ראש העין, נתניה, באר-שבע, ירוחם, דימונה, ביתר עילית ועוד). 145 מיליון שקל הוקצבו למשרד הכלכלה למימון מסלול תעסוקה, לפעילות של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, לפעילות המנהל לסחר חוץ ומכון היצוא, לפיתוח אזורי תעשייה בפריפריה, למימון פעולות נוספות לקידום התעשייה ולפעילות המועצה לצרכנות.

 

ביום ראשון אישרה ועדת שרים לחקיקה הצעת חוק של ח"כ תמר זנדברג, לפיה אבות יוכלו לקבל חופשת אבהות מיד לאחר הלידה: 3 ימי חופשה בתשלום ו-5 ימי מחלה על חשבון המעסיק. שר האוצר לפיד התנגד בדיון לחוק, בשל עלויותיו הגבוהות.

 

שר הפנים גדעון סער, שחוקק לפני 6 שנים את הארכת חופשת לידה בתשלום ל-14 שבועות, השיב ללפיד, כי העלויות הללו יתקזזו עם ימי מחלה וחופשה. "ברור שבימים האלה, האבות צריכים להיות בבית וצריך ליצור את התשתית החוקית שמאפשרת להם לעשות את זה", אמר סער.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גיל יוחנן
יו"ר ועדת הכספים ניסן סלומינסקי
גיל יוחנן
מומלצים