שתף קטע נבחר

השמאי הממשלתי: מחירי הדירות עלו ב-5.6%

סקירת השמאי הממשלתי מתייחסת לשינוי שחל במחירי הדירות ב-16 הערים הגדולות בישראל ברבעון השלישי. ההתייקרויות הגדולות ביותר נרשמו במודיעין ובבאר שבע - 9%. לעומת הרבעון הקודם בו עלו המחירים ב-1.9%

מחירי הדירות ב-16 הערים הגדולות בישראל עלו בשיעור נומינלי של 5.6% ברבעון השלישי, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. כך עולה מסקירה שמפרסם היום (א') השמאי הממשלתי, טל אלדרוטי.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :

זינוק של 31% במכירת דירות בספטמבר

לאן נעלם פוטנציאל בנייה של אלפי יח"ד?

ירושלים שיאנית במכירת דירות חדשות

 

מהסקירה, שנערכה ב-16 ערים מרכזיות ומתייחסת לרבעון השלישי של שנת 2013, עולה כי נרשמה עלייה בשיעור של כ-1.9% במחירי הדירות בהשוואה לרבעון הקודם (שני, 2013). יצוין כי השמאי הממשלתי סקר כ-5,100 עסקאות לרכישת דירות בנות 4 חדרים (חדשות ומיד שנייה).

 

השמאי הממשלתי הראשי מדגיש כי הסקירה מתייחסת לתקופה שבה נתקבלו החלטות ממשלה וננקטו צעדים המצמצמים את הפטורים במיסוי דירות מגורים, אשר אמורים להקטין את מעורבות המשקיעים בשוק. אולם השפעת צעדים אלה על מחירי הדיור - ככל שחלה - עדיין לא באה לידי ביטוי בסקירה המצורפת.

 

באר שבע זינקה, ירידת מחירים בראשון לציון וירושלים

ברבעון השלישי, עמד מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים בתל אביב על 2.66 מיליון שקל, המחיר הגבוה ביותר מבין הערים שנסקרו. מדובר בזינוק של 5% בהשוואה לרבעון השני של 2013, ושל 6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לעומת תל אביב, בבאר שבע ניתן למצוא דירת 4 חדרים ב-835 אלף שקל, המחיר הממוצע הנמוך ביותר מבין הערים שנסקרו. עם זאת, באר שבע השלימה זינוק של 9% מהרבעון השלישי של 2013 - החד ביותר מבין 16 הערים הגדולות. בחיפה מחירה של דירת 4 חדרים עומד על 1.24 מיליון שקל, ובירושלים על 1.76 מיליון שקל.

 

השינוי שחל במחירי דירות 4 חדרים ברבעון השלישי של 2013 ()
השינוי שחל במחירי דירות 4 חדרים ברבעון השלישי של 2013

 

מהנתונים עולה עוד, כי באף עיר לא נרשמה ירידת מחירים, למעט בראשון לציון, ירושלים וברחובות, בהן ירדו מחירי הדירות באחוז אחד בלבד בין הרבעון השני לשלישי. בערים פתח תקווה וכפר סבא נרשמה יציבות מחירים. הערים בהן זינקו מחירי הדירות בשיעורים הגבוהים ביותר הן באר שבע, כאמור, וכן מודיעין, שהשלימה אף היא עלייה של 9% במחירי הדירות בשנה החולפת. באשדוד עלו מחירי הדירות ב-7% לרמה של 1.23 מיליון שקל, בממוצע. 

 

חשוב להדגיש, כי קיימת שונות גבוהה בערים תל אביב, חיפה ירושלים ובאר שבע, "המצביעה על הפער שבין אזורי יוקרה לבין אזורים נחותים באותה העיר", לפי הסקירה. "שונות נמוכה יחסית נצפתה בכפר סבא, מודיעין ורחובות, שנובעת ככל הנראה ממאפיינים הומוגניים יחסית של האוכלוסייה בערים אלה".

 

אלדרוטי מציין כי אחת הסיבות לעלייה במחירי הדירות היא ירידה בהיצע. "עקב ירידה בקצב התחלות הבנייה ויציבות ברמת ביקושים גבוהה, מלאי הדירות המוצעות למכירה הצטמצם במהלך שנת 2012 ובמהלך שנת 2013. מיוני 2012 ועד ליולי 2013 הצטמצם מלאי הדירות ב-8%", מתריע השמאי הממשלתי. "מסוף אפריל 2013, נרשמה יציבות יחסית במלאי הדירות החדשות בלתי מכורות, שעמד ביולי על 20.5 אלף יחידות דיור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים