שתף קטע נבחר

אצלנו בבית: איך דואגים שלתינוק יהיה חם?

מזג האוויר הקריר מביא איתו את הסיכוי להתקררות, חום גבוה ושפעת - מה עושים כדי לוודא שלתינוק שלנו חם ונעים ושחום גופו לא עולה? הדולה רווית שטרן גינת עם טיפים מחממים

מזג האוויר משתנה והרוחות הקרות חוזרות בליווי ימים גשומים. יחד עם החורף מגיע הצינון, ההתקררות והשפעת. הראשונים, לרוב, להיפגע מחילופי העונות ומהקור הם הילדים הקטנים, בעיקר התינוקות. אז מה עושים כדי לשמור עליהם?

 

לשמור על הטמפ' המתאימה

תינוקות רכים מתקשים לווסת את חום גופם. ההמלצה העקרונית היא לדאוג תמיד שיהיו לבושים בשכבה אחת יותר ממה שנעים לנו המבוגרים, אבל עם התקררות מזג האוויר חשוב גם לשים לב לטמפרטורה בחדר. מומלץ להשתמש במד טמפרטורה ולוודא שהטמפרטורה בחדר הילדים היא 21-23 מעלות צלזיוס ובחדר האמבטיה 24-25 מעלות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שימו לב לסימנים המקדימים

"אחרי החגים", כולם כבר יודעים, היא מילת קוד ל"הילדים חולים". לכן, כל עוד ניתן כדאי לשמור על הבית מאוורר ולהימנע מקרבה יתרה לילדים שמגלים סימני הצטננות. חום אצל תינוקות רכים יכול להיות סימן לזיהום מסוכן ולכן חשוב להיות עירניים: חום של מעל 38 מעלות אצל תינוק עד גיל חודש דורש פניה למוקד לרפואה דחופה או למיון. כשמדובר בתינוק בן חודש עד חודשיים יש לפנות גם כן למיון במידה ויש חום גבוה של מעל 40 מעלות ללא הסבר גופני. מחום של 38.5 מומלץ להוריד חום באמצעות תרופות (כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל) ו/או אמבטיות פושרות. רק בריאות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שיטת השכבות

עם התקררות מזג האוויר, על מנת לסייע לתינוק הרך לשמור על חום גופו, מומלץ להלביש אותו ב"שיטת השכבות". כשכבה ראשונה מומלץ להלביש בגד גוף ומכנסיים עם רגליות מבד כותנה או פלנל, וכשכבה שנייה אוברול או מכנס וחולצה מבד פוטר. לא לשכוח להוסיף זוג גרביים חמימות בנוסף. אם יוצאים מהבית בקור חשוב להוסיף כובע ואפילו מעיל, שמיכה או שק שינה מחמם.

  

לגעת כדי לדעת

איך יודעים שלתינוק לא קר מדי? מאחר וכפות הידיים והרגליים של התינוק תמיד קרות יותר משאר הגוף, הדרך לדעת שלתינוק נעים היא לגעת בבית החזה, בבטן או בגב שלו. אם התחושה נעימה והתינוק לא מזיע, סימן שנעים לו. אם הוא קר או מזיע, חממו את החדר או הסירו שכבות ואווררו בהתאמה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

תרופות טבעיות

הנזלת היא אחד הסממנים הראשונים של הסתיו, גם אצל תינוקות רכים. במקביל ליעוץ רפואי, שווה לנסות גם כמה טיפים טבעיים: טפטוף מי מלח (לא להכין לבד בבית אלא לקנות מוכן בריכוז מתאים לתינוקות), חלב אם (פשוט לסחוט לצמר גפן ולטפטף לאף בעדינות), אמבטיה חמה (אדים), מכשיר אדים קרים בחדר בלילה, הומאופטיה ושמנים המתאימים לתינוקות (להתייעץ עם אנשי מקצוע) , ובמקרי חירום - בצל חתוך לשניים המונח בחדר בתוך חיתול בחדר התינוק.

 

רפואה שלמה!

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זאב פינקלשטיין
רוית שטרן גינת
צילום: זאב פינקלשטיין
מומלצים