שתף קטע נבחר

מחמם את הלב: מרק עדשים ותפוחי אדמה

הלילות הקרים כבר גרמו לנו להוציא את הסוודרים המחממים ויש כאלה שגם מתעטפים במעיל, צעיף וגם כובע. דרך נוספת לחמם את הגוף היא לאכול מרק, והפעם עם עדשים ותפוחי אדמה שישמרו עליכם שבעים ומחוממים היטב

מרק עדשים הוא נפלא, מרק תפוחי אדמה הוא מצוין - וכשמערבבים אותם יחד מקבלים מנה לוהטת מלאה בדברים טובים שמחממת את הבטן ומשאירה את הקור בחוץ. מתכון פשוט שכל המשפחה תהנה ממנו, ומתאים לארוחת צהריים וגם לארוחת הערב.

 

מחממים את הבטן ומעלים חיוך - עדשים ותפוחי אדמה במרק אחד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מחממים את הבטן ומעלים חיוך - עדשים ותפוחי אדמה במרק אחד(צילום: shutterstock)

 

מרק עדשים ותפוחי אדמה

המרכיבים (ל-6 מנות):

חבילת (500 גרם) עדשים ירוקות, שטופות (ניתן להשרות במים לכמה שעות)

2 קופסאות (כל אחת 260 גרם) רסק עגבניות

2 בצלים לבנים גדולים, נקיים ופרוסים דק

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

1 כפית כמון

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד להשחמה.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים קלות במשך כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את העדשים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  4. מכסים במים כ-5 ס"מ מעל למרכיבים, מוסיפים את הכמון מערבבים.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ושיני שום כתושות, מערבבים שוב ומבשלים במשך כשעה (במידה והעדשים הושרו במים למשך כמה שעות, זמן הבישול יתקצר).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים