שתף קטע נבחר

עתירה בניו יורק: הכירו בשימפנזים כבני אדם

ארגון למען זכויות בעלי חיים עתר לבתי משפט בניו יורק בדרישה להכיר ב-4 שימפנזים - טומי, קיקו, הרקולס וליאו - כבני אדם חוקיים ולשחררם לשמורת טבע. "יש לנו הוכחות מדעיות שלקופי האדם יש יכולות רגשיות וקוגניטיביות"

גם להם יש רגשות - וזכויות: ארגון למען זכויות בעלי חיים פנה היום (יום ד') בבקשה לבתי משפט בניו יורק להכיר בארבעה שימפנזים כבני אדם חוקיים ולשחררם לשמורת טבע. לפי הארגון, יש הוכחות מדעיות לכך שלקופי אדם יש יכולות רגשיות וקוגניטיביות - כמו לבני אדם - ולכן יש להעניק להם טיפול טוב יותר.

 

שימפנזה: קרוב המשפחה הקרוב שלנו

 

עוד חדשות בעולם :

הסוד נחשף: נשיא צרפת עבר ניתוח בערמונית

רוכש הנשק שאהב מות קדושים. הבכיר שחוסל

אסון הרכבת בניו יורק: 'הנהג נרדם על ההגה'

האפיפיור חושף: הייתי שומר במועדון לילה

 

ארגון Nonhuman Rights Project, שנוסד בשנת 2007 ופועל ללא מטרות רווח, הגיש עתירה - שנייה במספר - שמבקשת מבתי המשפט להכריז שהשימפנזים אינם רכוש שאפשר להחזיקו ולכלוא אותו על ידי בני אדם ולהורות על שחרורם מ"מעצר לא חוקי".

 

"השימפנזים הם יצורים אוטונומיים" (צילום: AP) (צילום: AP)
"השימפנזים הם יצורים אוטונומיים"(צילום: AP)

"במקרה זה, אנו טוענים שהשימפנזים הם יצורים אוטונומיים", אמר עורך הדין סטיבן ווייז, מייסד הארגון למען זכויות בעלי חיים. "כלומר, הם מסוגלים להחליט בעצמם כיצד לחיות את חייהם ויש להם מודעות עצמית".

ווייז אמר שהוא לא מצפה להחלטה חיובית מצד השופטים משום שאין להם כל תקדים להתבסס עליו. "זו הפעם הראשונה בשורה ארוכה של תביעות שנוגעת למעמד החוקי של בעלי חיים כמו השימפנזים", אמר ווייז.

 

התביעות האחרונות שהוגשו לבתי המשפט כללו תצהירים של מדענים שקבעו שלשימפנזים יש יכולות קוגניטיביות כמו מודעות לעבר, יכולת לקבל החלטות ויכולת להציג מגוון של רגשות כמו אמפתיה. ווייז אמר כי אם התביעות שהגיש ארגונו יתקבלו הרי שבסופו של דבר הן יובילו גם לשינוי במעמדם של חיות כמו גורילות, אורנגאוטן, לווייתנים, דולפינים ופילים.

 

העתירה האחרונה הוגשה בניו יורק בשמו של טומי, שימפנזה בוגר שמוחזק בכלוב בגלוברסוויל, עיר שנמצאת במרחק של 56 קילומטרים מבירת מדינת ניו יורק אלבני. בתביעה נטען כי טומי מוחזק בצריף קר שבו יש רק טלוויזיה לארח לו חברה.

 

אמש הוגשה עתירה דומה בעיר מפלי ניאגרה בשם קיקו השימפנזה, שחי בכלוב בתוך בית לבנים בעיר. בעליו של קיקו, כרמן וכריסטי פרסטי אמרו שהם מתכננים להעביר אותו וקופים אחרים שנמצאים בבעלותם למתקן חדש בנחלה כפרית גדולה יותר.

 

ארגון Nonhuman Rights Project אמר כי העתירה השלישית שיגיש מחר תהיה בשמם של שתי שימפנזות, הרקולס וליאו, שנמצאים במכון מחקר באוניברסיטת סטוני ברוק בלונג איילנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
טובי השימפנזה מיוסטון, טקסס
צילום: AP
מומלצים