שתף קטע נבחר

מתקתקים פיש טאקו: חוגגים במקסיקנית

לוקחים דג, משכרים אותו טוב-טוב בבירה ומגלגלים אותו עם אבוקדו ועוד כל מיני דברים בתוך טורטיה. נשמע טוב? גם לדעתה של אלכסנדרה לוקש, שיצאה ללמוד להכין פיש טאקו עם שחר שטרן, לרגל יום ההולדת של מסעדת "טאקרייה"

פיש טאקו - טאקו דג קוד בבלילת בירה וברוטב טרטר מקסיקני

מתכון של שחר שטרן.

 

 

שימו לב: גוואקמולי, טומטייות משומרות וצ׳יפוטלה משומר אפשר לרכוש דרך חברת "טרז פזוס: או "ריסטרטו" וכן במכולות הנבחרות.

 

לגבי הדג: מומלץ להשתמש בפילה דג קוד אבל אפשר לבקש מהמוכר בחנות הדגים גם כל דג אחר שמתאים לטיגון

 

המרכיבים:

4 טורטיות תירס

4 כפות גוואקמולי

1 כוס רצועות כרוב או חסה

חופן עלי כוסברה, קצוצים

4 פילטים של דג קוד מטוגן בבלילה (ר' מתכון)

4 כפות סלסה ירוקה

4 כפות טרטר מקסיקני (ר' מתכון בהמשך)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים קלות את הטורטיות במחבת. מורחים על כל טורטיה כף טרטר מקסיקני.
  2. מניחים את הכרוב ועליו כף סלסה ירוקה. מניחים את נתחי הדג, גוואקמולי ומפזרים מעל כוסברה. אוכלים מיד כשהדג עוד חם וקריספי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

בלילת בירה לדג

לדג:

500 גרם פילה דג קוד, לרצועות של 20-30 ס"מ 

מלח - לפי הטעם

 

המרכיבים:

 

לבלילה:

2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1 כוס בירה

2 כוסות מים

גרידה מ-1/2 לימון

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבלילה: מערבבים את כל המוצרים היבשים בקערה עמוקה ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את המים. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הבירה עד לקבלת מאסה אחידה ללא גושים.
  2. מכינים את הדג: מפזרים מעט מלח מעל רצועות הדג ומצפים בקמח. טובלים את הנתחים בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן, רצוי שיהיה כ-3 ס"מ שמן במחבת בחום של 180 מעלות.
  3. מטגנים כל צד במשך כ-2 דקות.  

 

טרטר מקסיקני

 

המרכיבים: 

1 כוס מיונז

1 ביצה קשה מגוררת

1 כף כוסברה קצוצה

1 כף בצל ירוק קצוץ

2 כפות חלפניו קצוץ

1 כפית צילי קצוץ

2 כפות ליים

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד 

 

  • שחר שטרן הוא השף של הטאקרייה. לבונטין 28, תל אביב, 03-6005280. ביום שישי (13.12) תיערך במקום פיאסטה לרגל יום ההולדת הראשון של המקום ויימכרו מבחרים מנות טאקו - כמו גם הפיש טאקו! - ב-10 שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חגיגה מקסיקנית. פיש טאקו
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
שחר שטרן
צילום: ירון ברנר
מומלצים