שתף קטע נבחר
 

מאפה גבינות עם ריבת גזר

השף שאול בן אדרת מכין מאפה גבינות מלוחות ומצרף לו ריבת גזר מתקתקה, יחד נוצר שילוב של טעמים שמדגישים זה את זה

מה הקשר בין גזר לגבינות? השף שאול בן אדרת הופך את הגזר לריבה ומצרף את המתיקות למאפה גבינות מלוח - ביחד הם יוצרים שילוב נפלא של טעמים שמדגישים זה את זה. כל מה שנותר הוא לתת ביס וליהנות. 

 

 

מאפה גבינות בצק עלים וריבת גזר

המרכיבים: 

לריבת גזר:

1/2 כוס סילאן

4 כפות סוכר חום

1 כפית חומץ בין יין אדום

20 עלי דפנה

500 גרם גזר חתוך לג'וליאנים (מקלות גפרורים)

1 כף כוסברה יבשה

6 תרמילי הל

6 מקלות קינמון

1 לימון פרוס לטבעות

 

למאפה:

חבילת בצק עלים מופשר (במקרר יום לפני ההכנה)

100 גרם גבינת קממבר

100 גרם גבינת קשקבל

100 גרם גבינת פטה

פלפל שחור גרוס

1 ביצה טרופה

1 כף קצח

1 כף חמאה

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את ריבת הגזר: מבשלים בסיר את כל מצרכי הריבה במשך כ-20 דקות על אש קטנה עד לקבלת ריבה סמיכה.
  2. מכינים את המאפה: משטחים מעט את הבצק המופשר.
  3. מניחים את הבצק בתבנית משומנת בחמאה, מפוררים מעל גבינת קממבר וקשקבל, ומפזרים קצח ופלפל.
  4. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב שחום.
  5. חותכים לריבועים ומגישים עם ריבת הגזר.

 


 

  • רוצים עוד מתכונים בקליק? היכנסו לעמוד שף TV

 


פורסם לראשונה 23/04/2014 10:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים