שתף קטע נבחר

אל תקראו לו חומוס: מסבחה עם חצילים וביצה רכה

כמעט כולם נהנים לנגב ממנו בכל הזדמנות - השף שאול בן אדרת מכין חומוס, מוסיף לו חצילים מוקפצים ומעל מניח ביצה רכה. התוצאה: מנה שקשה לעמוד בפניה

חומוס בפיתה או חומוס בצלחת - אין הרבה אנשים שיגידו למנה כזו לא. הפעם מוסיפים לחומוס חצילים זהובים ומקשטים בביצה רכה שמוסיפה צבע וטעם ומעל מפזרים פטרוזיליה ירוקה. שיהיה בתיאבון -  

 

 

מסבחה חומוס גרגירים, טחינה, חצילים וביצה רכה

המרכיבים (ל-4 מנות):

לחומוס:

2 כוסות גרגירי חומוס מבושל

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים

מיץ מלימון 1

מלח ופלפל

 

לחצילים:

2 חצילים קלים ומבריקים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

לביצה:

4 ביצים רכות (מבשלים כ-6 דקות במים רותחים)

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את תערובת החומוס והטחינה: מרתיחים את גרגירי החומוס ומסננים.
  2. מערבבים את הטחינה, המים, הלימון, המלח והפלפל עד לקבלת מרקם של ממרח טחינה. מוסיפים את גרגירי החומוס החמים
  3. מכינים את החצילים: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות דקות לאורך, מורחים בשמן זית, מתבלים ומניחים בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות ואופים למשך 15 דקות. אפשר גם לחתוך את החצילים הקלופים לקוביות ולטגן במחבת למשך כמה דקות עד לריכוך.
  4. אופן ההגשה: בקערה מניחים חומוס, טחינה, חצילים ומעל ביצה רכה, מזלפים שמן זית ומפזרים עלי פטרוזיליה

 


 

  • רוצים עוד מתכונים בקליק? היכנסו לעמוד שף TV

 


פורסם לראשונה 06/04/2014 10:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים