שתף קטע נבחר

השחיין הקולינרי: סלמון ברוטב סויה ודבש

השף שאול בן אדרת משרה את דג הסלמון הוורדרד ברוטב סויה עם דבש וג'ינג'ר והרבה אגוזי קשיו ומגיש לכם מנה שמתאימה לכל יום ולכל אירוע

הסלמון הוורדרד הופך למלך הדגים במהלך חגי ישראל ומפציע על שולחננו בשלל מתכונים, אבל הוא מוזמן לשולחן גם בימי חול - השף שאול בן אדרת מתבל את הסלמון היטב, מוסיף לו ירקות, מקפיץ במחבת והופך אותו לעוד מנה מוצלחת שאי אפשר לעמוד בפניה.

 

 

סלמון בסויה, דבש, ג'ינג'ר וקשיו

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 סטייקים של סלמון במשקל 200 גרם כל אחד נקי מעצמות

2 כפות שמן זית

2 כפות ג'ינג'ר טרי, פרוס דק לטבעות

4 פלפלונים מתוקים יבשים

4 כפות סויה

2 כפות סילאן

20 עלי נענע

20 אגוזי קשיו קלויים

1 גזר חתוך לג'וליאנים (מקלות גפרורים)

1 בצל חתוך לקוביות גדולות

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה עם שמן זית, צורבים את הסטייקים של סלמון כדקה מכל צד.
  2. מוסיפים למחבת את הסויה, הסילאן, המים, הגזר, הבצל, הפלפלונים והג'ינג'ר. מבשלים במשך כ-8 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  3. מגישים את הדג עם הרוטב ומפזרים מעל עלי נענע וקשיו.

 


 

  • עוד מתכונים בקליק בעמוד שף TV

 


פורסם לראשונה 03/04/2014 08:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים