שתף קטע נבחר

מסעדה ממש אוצר: אוכלים טוב בגליל המערבי

מסעדת הדגים הטובה בצפון, גומבוצים וקבב רומני במעלות וגם לחמי בריאות, קינוחים טבעוניים ומסעדת בשר כשרה בתוך מטע בננות. רועי ירושלמי ביקר בגליל המערבי וחזר עם 4 המלצות ממיזם התיירות והאוכל החדש, "אוצרות הגליל"

בין מטעי הבננות בבצת, לא רחוק מחוף הים היפהפה של אכזיב ובסוף שביל גישה קטנטן, ממוקמת מסעדת הבשר הכשרה "300 גרם". מגישים כאן נתחי בשר שמיושנים במקום כסינטה, פילה מיניון ואנטרקוט בחיתוכים מיוחדים. חלקם, כמו נתח האסאדו, מעושנים במסעדה ידי השף איתי חסון וכולם מגיעים אל השולחנות לצד מזטים מושקעים וראשונות יצירתיות.

 

בין מטעי הבננות. 300 גרם (צילום: סטודיו דרור כץ)
בין מטעי הבננות. 300 גרם(צילום: סטודיו דרור כץ)

 

בעיר מבוססת במרכז הארץ, סביר להניח שבזכות קצת מזל והמלצות מפה לאוזן, התפוסה במסעדה הייתה משביעת רצון. אבל במרחק שעתיים נסיעה מתל אביב, מקומות כדוגמת "300 גרם", שנזקקים יותר מכל לשופר פרסומי, בפרט בהתחשב בהתבססותם על תיירים, מתקשים לגייס תקציב. ועץ שנופל בלב מטע בננות - לא בטוח שיהיה מי שיידע על קיומו. בקיצור, לולא "אוצרות הגליל המערבי", סביר להניח שמסעדת הבשרים הכשרה והנעימה הזו הייתה נותרת בגדר סוד מקומי שלא ממצה את הפוטנציאל שגלום בו.

 

המיזם החברתי ללא מטרות הרווח הוקם במטרה לקדם את התיירות לאיזור. הוא נהגה על ידי רעיה שטראוס, מבעלי הקבוצה שנושאת את שם משפחתה. "נולדתי בגליל ואני עצמי גרה עד היום בנהריה וכמובן שגם המפעל שייסדו הוריי פועל עד היום באיזור. לכן היה לי חשוב באופן אישי לעשות ולהתחיל כאן בשינוי שיחזק את העסקים המקומיים, בראש ובראשונה על ידי עידוד התיירות לגליל המערבי", אומרת שטראוס.

 

"הרעיון שעומד מאחורי 'אוצרות הגליל המערבי' עלה בתקופה שאחרי רצח רבין. התחלנו, 50-60 איש מתחום התעשייה והמסחר, לתכנן את תכנית 'ישראל 2025', שמטרתה הטווית תכנית מתאר שתכניס את ישראל לרשימת 15 המדינות המובילות בתחום איכות חיים. אחד הפרמטרים שעלו בכנס היה לחזק את העורף כדי לצמצם את הפערים בין הפריפריה למרכז", היא אומרת בראיון שקיימנו ב-"300 גרם".

 

רעיה שטראוס (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
רעיה שטראוס(צילום: שירן כרמל)

 

"המטרה של המיזם היא להקנות לעסקים באיזור כדוגמת המסעדה הזו כלים להתקדם ולהתפתח בזכות הכשרות מקצועיות וכן פרסום. אנחנו מצרפים אליו רק את העסקים המתאימים והראויים ביותר, מכיוון שחשוב בעיני לוודא שתהיה אמת בפרסומים שלנו. אנחנו מפעילים מערך בקרת איכות שכולל גם ביקורות ולקוחות סמויים, על מנת לוודא שהעסקים אכן מצדיקים את ההמלצה שלנו".

 

"אוצרות הגליל המערבי" מאגד כבר מעל ל-300 בתי עסק מהאיזור - צימרים, מלונות ומסעדות ומשמש כתו תקן איכות, כשכולם זוכים גם לעלות לקידום באתר מאיר העיניים של המיזם.

 

העלינו לפניכם 3 המלצות מהאיזור, בסדרת כתבות שתעלה מדי חודש עם המלצות מהגליל המערבי. לכם רק נותר לבוא, לבקר וליהנות מכל הטוב והאוכל המצוין שנמצא באחד האיזורים היפים בישראל

 

 (צילום: סטודיו דרור כץ) (צילום: סטודיו דרור כץ)
(צילום: סטודיו דרור כץ)

 

1. נאסיב | כפר יאסיף

כפר יאסיף זכה למקום של כבוד בפנתיאון הקולינריה הישראלי בזכות חומוסיית אבו אדהם. לא רחוק ממנה, ברחוב הראשי של הכפר, ממוקמות אינספור שיפודיות, חנויות תבלינים ובשר. אבל אל תתנו לתפאורה הפסטרולית להטעות אתכם - במרכזו של הכביש, במבנה חדש וצחור ממוקמת גם "נאסיב", ממסעדות הדגים המפוארות ובמפתיע - גם הטובות בישראל.

 

 (צילום: עמיקם חורש)
(צילום: עמיקם חורש)

 

את המסעדה הקים בעשור הקודם סוחר הדגים והדייגם אמג'ד נאסיב ג'אריסי. בניו נכנסו לעסק לפני 6 שנים וכולם עברו יחד ממש לאחרונה אל חלל חדש ואלגנטי. "במשך שנים דאגתי להביא למיטב מסעדות תל אביב את הדגים של הצפון ובשלב מסוים החלטנו להגיש חלק מהסחורה כאן בכפר, במסעדה מסורתית", מספר האב הגאה.

 

התפריט כולל דגים ופירות ים טריים מחופי הגליל המערבי, לצד תפריט עראק שכולל 20 סוגי משקאות, רבים מהם מלבנון וירדן. בראשונות מככבים סלטים מסורתיים ומעולים מהאזור כבבא גנוש, סלט עלי גרגיר, פטוש וגם חומוס מצוין. המחיר: 90-120 שקלים לאדם לארוחת צהריים או ערב. שווה מאד.

 

  • נאסיב. כפר יאסיף. 04-9910942

 

 (צילום: עמיקם חורש)
(צילום: עמיקם חורש)

 

 

2. טרנסילבניה | מעלות-תרשיחא

גושי בשר אווריריים, שמנמנים ומדיפי ריח שום הם כוס התה שלכם? הקבב הרומני של "טרנסילבניה" אם כך, בהחלט מצדיק שתבואו לביקור. הגם ששומי ולבבי, האוכל במסעדה החביבה הזו, על הכביש בכניסה ליישוב מעלות, מעודן יותר מזה שמוכר ממסעדות רומניות.

 

 (צילום: אבנר גדיש)
(צילום: אבנר גדיש)
 

 

חלק ניכר מהמנות הן בכלל הונגריות, זכר לשליטה הממושכת של המגיארים בטרסילבניה, חבל הארץ שעל שמו קרויה המסעדה ושממנו מושפע השף והבעלים, אנדריי נזיל, שיצא ללימודים ברומניה וחזר עם אשה מקומית וחיבה לסרמלה, ממליגה ופלפלים קלויים עם הרבה חומץ.

 

מלבד קבב (50 שקלים), נזיל צולה במקום סטייקים מעושנים מנתחי בשר לבן מכקוסטיצה שומנית וצוואר (60 שקלים כ"א). לראשונות עולים על השולחן, איך לא, סלטים ככבד קצוץ, איקרה, חצילים קלויים וגם מרק צ'ורבה עם כרוב חמוץ. אל תוותרו על הפפנש הטרנסילבני שמוגש פה, שהוא בעצם גומבוץ הונגרי במילוי גבינה או שזיפים (20 שקלים).

 

גומבוץ, אבל רומני. פפנש טרנסילבני (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גומבוץ, אבל רומני. פפנש טרנסילבני(צילום: ירון ברנר)

 

  • טרנסילבניה. כביש מעלות תרשיחא 04-9973958

 

3. שאור | בית העמק

בלב קיבוץ בית העמק, ממול למכבסה הגדולה של היישוב, ממוקמת מאפיה קטנה שכולה שיר הלל למאפים בריאים.

 

 (צילום: אבנר גדיש)
(צילום: אבנר גדיש)

 

בעלי "שאור" היא אפרת כץ, ילידת הקיבוץ שחזרה עם משפתחה לפני כמה שנים אחרי שעבדה במטבחי מסעדות בתל אביב ופתחה במקומה של חדר המקלחות הציבורי את המאפייה.

 

היא וצוות מצומצם אופים כאן לחמי שאור מסוגים שונים, קרקרים שנאפים בחום נמוך לטובת אוכלי רואו פוד וגם שלל עוגיות טבעוניות, עוגות וגרנולה, כולם טבעוניים. מי שמגיע לאסוף לחמים, יכול גם לשבת בשולחן הקטנה שבמקום ולשתות קפה יחד עם מאפה או תופין.

 

  • שאור. קיבוץ בית העמק. 054-6709855

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבנר גדיש
מסעדת טרנסילבניה
צילום: אבנר גדיש
מומלצים