שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לאכול עם העיניים

    קישקשתא על פיצה, ארוחת סושי בצורת הלו קיטי ותרנגול שהיה פעם חביתה. יצירתיות היא שם המשחק גם בארוחת הערב המשפחתית

    ארוחת הערב המשפחתית היא גם כר פורה ליצירתיות ולהפגנת כישורי המטבח עבור כל בני המשפחה. במסגרת הפרויקט "שולחן משפחתי" ביקשנו מכם להעלות לעמוד הפייסבוק של "ידיעות אחרונות" ובטופס מיוחד באתר ynet את המנות היצירתיות ביותר. קיבלנו הצעת מעוררות תיאבון ומתוכן בחרנו את התמונות הזוכות ששולחיהן יזכו בפרס - שוברי קנייה על סך 500 שקל מתנת אסם.

     

      

       

    הלו קיטי

    רקפת איתן, בת 40 ממודיעין, היא אמא לארבעה ילדים ומשקיעה מאמץ ניכר בהכנת ארוחת הערב המשפחתית. "כולם אוהבים אצלי סושי, ואליה הקטנה בת הארבע אוהבת את הסושי שלה צמחוני, אז הכנתי לה ארוחת סושי בצורת הלו קיטי. מה במנה: אורז לבן ואצות ים

     (שבהן נעזרתי לתיחום הדמות בשילוב עם קטשופ).‬ את המנה עיטרתי בפלחי מלפפון בצורת כוכבים, ובפועל קיבלנו מנה בריאה ומזינה, על טהרת ארוחת סושי צמחוני שמפורקת למרכיביה‭."‬

     

     

    קישקשתא על פיצה

    דרור יגיל ממודיעין, יועץ עסקי, נשוי ואב לשלושה עושה מחווה לקישקשתא המיתולוגי: "הילדים צופים בו בערוץ ‭,23‬ אנחנו ההורים גדלנו עליו וזו מנה בריאה שמדברת לכולנו. לעיצוב הדמות השתמשתי בהרבה זיתים ירוקים ושחורים, את הגוף עיצבנו בעזרת גרעיני תירס וגמבה קצוצה, את העיניים באמצעות פרוסות של גבינת מוצרלה ובתוך כל פרוסה הטמענו זית שחור‭."‬

     

     

    קריאת התרנגול

    רותם סולומון, סטודנטית לרוקחות בת 22 מכפר-ורדים, הכינה עבור אחיה הקטנים ארוחת ערב ישראלית על טהרת החביתה, הירקות הטריים וגבינת ‭,'הקוטג‬ שנראית כמו ביקור בקיבוץ. התרנגול הורכב מחביתה המונחת על פרוסת לחם, המקור נבנה מגבינה צהובה והרגליים והכרבולת מפלחי פלפל אדום. על הקרקע פרחים עונתיים מעוצבים להפליא מירקות העונה.

     

     

    שוטי ספינתי

    ליאת אזולאי, ‭,26‬ סטודנטית לתעשייה וניהול מנהריה, היא גרושה ואם לעדי, כמעט בת שלוש: "אני עושה הכל כדי לשכנע את עדי לאכול אוכל בריא. אז הפעם הרכבתי לה בצלחת סירה שעשויה מפרוסות דקות של מלפפון, עם מפרש עשוי מחביתה. גם השמש שזורחת בקצה הצלחת והגלים עשוים מפלפלים אדומים. העננים הם כף קוטג' לבנה‭. "

     

    לחמניות מתוקות

    רותם גרניט ממבשרת-ציון היא סטודנטית לרפואה בפקולטה לרפואה בתל־אביב. את הלחמניות המתוקות בצורת חזירונים היא מכינה לאחיינים שלה. "השתמשתי בקמח מיוחד המכיל בתוכו כבר את השמרים, ולכן ההכנה לא מסובכת והלחמניות טעימות מאוד. את עיצוב הפנים השלמתי בעזרת צימוקים לעיצוב שתי העיניים המוטבעות בלחמנייה". 

     

     

    ומה אומר צוות "חיים בריאים" של אסם המשפחות הוכיחו שאפשר לשחק עם האוכל ועדיין לשמור על איכות בצלחת.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים