שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    100 שקלים ביד ו-5 ארוחות ערב בשבוע אחד
    הילדים רוצים גיוון לארוחת הערב ואתם חוששים שזה יעלה לכם ביוקר - יצאנו לקניות עם שטר של מאה שקלים והצלחנו לרכוש כמות נאה של מוצרים שאיפשרו לנו להכין חמש מנות טעימות, משביעות ומגוונות לחמש ארוחות ערב משפחתיות שתוכלו לאכול במהלך השבוע. בתאבון

    ארוחת ערב חשובה לבריאות וגם לקשר המשפחתי המתחזק בעזרת שיתוף הילדים בהכנה וכמובן בעזרת השיחות הנערכות סביב השולחן המשפחתי. בסופו של יום ארוך של עבודה, לימודים, חוגים ועשייה רבה נוספת, יש לנו את הזדמנות לפגוש את כל המשפחה, לשאול זה לשלום זה ולבסס את המשפחתיות שלנו.

     

     

    יתרה מזאת, ארוחות ערב משפחתיות במהלך ימי השבוע, עוזרות לנו להתקרב משום שאנחנו מדברים על מה שמציק לנו ולא ממתינים לארוחת הערב של יום שישי, שלעיתים הופכת ללא נעימה בגלל שבמהלך השבוע שומרים הכל בבטן, ואז הכל מתפרץ עם העוף ותפוחי האדמה המוגשים לשולחן.

     

     

    אבל מה עושים כשילדים נמאס לאכול כל יום חביתה וסלט והם מבקשים מנות מורכבות יותר? בינינו, חשבונות הקניות, בעיקר אלו של האוכל, ימריאו לשחקים אם נמלא אחר כל רצון של הילדים, במיוחד אם נזמין להם אוכל מבחוץ כמה פעמים במהלך השבוע -

    זה גם לא תמיד בריא וגם עלול לייקר את ההוצאות. בדיוק בשביל זה לקחנו שטר של מאה שקלים ויצאנו לקניות מצויידות ברשימת קניות שהורכבה מכמה וכמה מתכונים שיספקו גיוון הולם לארוחת ערב משפחתית למשך ימי השבוע (ראשון-חמישי).

     

    בדקנו שני סופרים השייכים לרשתות מזון גדולות, עשינו השוואות ובשטר של מאה שקלים (ברשת אחת הסכום הכולל יצא 94.16 שקלים ובשנייה 102.3 שקלים) רכשנו מוצרים שיספיקו לחמישה מתכונים - אחד לכל יום בשבוע - בכמויות שיכולות להאכיל משפחה של 4 נפשות, ומתוך הנחה שמוצרי בסיס כמו: ביצים, שמן, שמן זית, חמאה, רוטב סויה מלח ופלפל, נמצאים בכל בית. בתאבון.

     

    עם לימון הן חגיגה. קציצות טונה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    עם לימון הן חגיגה. קציצות טונה(צילום: shutterstock)

     

    קציצות טונה על מצע אורז ועדשים כתומות

    במקום להשתמש בבשר לקציצות, אפשר לבחור במרכיב קליל יותר שלא מעמיס על הבטן בשעות הערב.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    לקציצות:

    2 קופסאות טונה בשמן (160 גרם לקופסה)

    חופן פטרוזיליה קצוצה דק

    1 בצל קצוץ דק

    2 כפות פירורי לחם

    ביצה

    כף מיץ לימון

    מלח, פלפל

    1/2 כפית שמן שומשום (אופציונאלי)

     

    לאורז עם עדשים:

    2 כוסות אורז

    1 כוס עדשים כתומות

    1 בצל לבן פרוס דק

    כפית כמון

    מלח, פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקציצות: מערבבים יחד את כל המרכיבים כד לקבלת עיסה. מצננים כחצי שעה במקרר.
    2. מחממים שמן במחבת ובעזרת 2 כפות מניחים את הקציצות בשמן הרותח ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
    3. מכינים את האורז עם העדשים: מכינים את האורז על פי הוראות ההכנה.
    4. מכינים את העדשים על פי הוראות ההכנה.
    5. במחבת גדולה מטגנים את הבצל על להזהבה.
    6. מוסיפים את האורז, את העדשים ומתבלים.
    7. מגישים בצלחת מצע של אורז עם עדשים ומעל את הקציצות.

     

    נודלס מוקפץ עם ירקות

    מנה מוכרת ואהובה על רוב האנשים. אפשר לגוון בירקות ואפשר גם להשתמש באטריות אורז שמוכנות מהר יותר משום שלא צריך לבשל. כמות רוטב הסויה נתונה לשיקולכם - כמה שאוהבים מלוח.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות): 

    חבילת אטריות נודלס

    2 קישואים חתוכים לג'וליאנים (מקלות גפרורים)

    1 בצל לבן פרוס דק

    2 גזרים חתוכים לג'וליאנים (מקלות גפרורים)

    1 פלפל אדום חתוך לרוצעות

    1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

    3 כפות רוטב סויה

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הנודלס על פי הוראות ההכנה.
    2. במחבת גדולה מקפיצים את הירקות: מתחילים עם הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים ומקפיצים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים במשך כ-3 דקות ולבסוף מוסיפים את הקישואים ואת רוטב הסויה ומקפיצים הכל יחד למשך כ-5-10 דקות (תלוי איך מעדיפים את רמת הפריכות של הירקות).
    3. בקערה גדולה מניחים את האטריות ומעל מפזרים את הירקות, מערבבים הכל יחד ומגישים.

     

    מקפצות במחבת. איטריות עם ירקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    מקפצות במחבת. איטריות עם ירקות(צילום: shutterstock)

     

    מרק עוף עם ירקות ואטריות

    נשמע טריוויאלי אבל הוא משביע ומחמם ושומר על תחושת השבוע לאורך זמן. אנחנו לא מכירים הרבה ילדים שיגידו לא לאטריות, ואם מוסיפים שקדי מרק הרי שבכלל יש חגיגה.

     

    המרכיבים:

    1 בצל פרוס דק

    2 קישואים חתוכים לקוביות

    2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות

    2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות

    500 גרם כנפי עוף

    חופן פטרוזיליה קצוצה

    1/2 כוס שמן זית

    מלח, פלפל

     

    אטריות למרק

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
    2. מוסיפים את כנפי העוף וצורבים מעט.
    3. מוסיפים את הגזרים, הקישואים ואת תפוחי האדמה ומטגנים במשך כ-5 דקות.
    4. מוסיפים מים עד לכיסוי של עד 5 ס"מ מעל למרכיבים, מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
    5. כשהמרק רותח מוסיפים את שמן הזית ואת הפטרוזיליה, מערבבים וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים.
    6. מכינים את האטריות על פי הוראות ההכנה ומצרפים למרק בהגשה.

     

    • טיפ: אם הילדים או אתם לא מעוניינים לאכול את הכנפיים, אפשר להוציא מהמרק וליצור מהן ארוחה נוספת, בין אם להוריד את הבשר ולהפוך לסלט עוף טעים, ובין אם להכניס לתנור לצריבה ארוכה ולהגיש ליד תפוחי אדמה בתנור, או להוסיף לנודלס עם הירקות.

     

    תמיד מחמם, תמיד מנחם. מרק עם איטריות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    תמיד מחמם, תמיד מנחם. מרק עם איטריות(צילום: shutterstock)

     

    לביבות עדשים ואורז

    הלביבות האלו נהדרות ועשירות בחלבונים. כדאי להגיש אותן לצד סלט ירקות עשיר וכן, הן משתדכות נפלא עם יגורט מתובל או עם גבינה לבנה בתוספת שום כתוש וקוביות מלפפון חי.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    2 כוסות עדשים אדומות, שהושרו במים רותחים למשך כ-20 דקות, מסוננות ממים

    1 כוס אורז מוכן לדרגת אל-דנטה

    חופן פטרוזיליה

    ביצה טרופה

    מלח, פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. במעבד מזון מערבבים יחד את העדשים, האורז והפטרוזיליה עד לקבלת עיסה.
    2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצה ומתבלים ומערבבים היטב.
    3. יוצרים לביבות קטנות ומטגנים בשמן.
    4. מגישים עם רטבים שאוהבים.

     

    תמיד נחטפות. לביבות אורז ועדשים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    תמיד נחטפות. לביבות אורז ועדשים(צילום: shutterstock)

      

    פסטה בגבינה

    מנה מהירה שילדים מתים עליה וניתן להכין בדקות כי אין צורך לבשל רוטב.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    500 גרם פסטה קטנה (פרפלה, פוזילי, פנה ודומיהם)

    50 גרם חמאה

    100 גרם גבינה צהובה מגוררת מסוג שאוהבים (אופציונלי)

    150 גרם גבינה לבנה

    מלח

    פלפל

    שן שום קטנה (אופציונלי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן
    2. מניחים בכלי את החמאה והגבינה הצהובה
    3. מסננים את הפסטה ושופכים אותה בעודה חמה על החמאה והגבינה ומערבבים.
    4. מוסיפים את הגבינה הלבנה, המלח, הפלפל והשום, מערבבים ומגישים

     

     

    הכי מהירה. פסטה בגבינה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    הכי מהירה. פסטה בגבינה(צילום: shutterstock)

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    אין ילד שיוותר עליה, פסטה בגבינה
    צילום: shutterstock
    צילום: shutterstock
    מקפצות בדקות. נודלס וירקות
    צילום: shutterstock
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים