שתף קטע נבחר

המחוזי אישר: צו סגירה למסעדת מוזס בת"א

שלוש שנים אחרי שהוצא צו סגירה למסעדת ההמבורגרים המוכרת בשל פעילות ללא רישיון עסק, נדחה הערעור שלה בבית המשפט. השופט התרה בבעלים לפעול לפי הצו, אחרת יהיו חשופים לסנקציות כלכליות קשות

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה שעל עיריית תל אביב לפעול לאכיפת צו סגירה שהוצא למסעדת מוזס בעיר ולהטלת קנס על מנהליה. זאת על רקע צו סגירה שניתן לה עוד ב-2011 בגין פעילות ללא רישיון עסק כחוק. לבעלים ניתנה אפשרות לערער על ההחלטה על תחילת חודש מרס.

 

פסקי דין מענייניים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2011 הורשעו בעלי מסעדת מוזס בניהול עסק ללא רישיון. בית משפט השלום קבע שלמסעדה אין היתר פעילות ממחלקת ההנדסה, ולכן הוצא צו סגירה לעסק, שלא קוים מעולם. ב-2013 הורשעו המסעדה ומנהלה בעבירות של אי קיום צו בית המשפט והפעלת עסק ללא רישיון. הם נקנסו ב-60 אלף שקל ונדרשו לחתום על התחייבות בסך 75 אלף שקל להימנע במשך שלוש שנים מביצוע העבירות שבהן הורשעו.

 

באמצעות עו"ד קרני מור ערערו המסעדה ומנהלה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. לטענתם, העונש שהוטל עליהם חמור באופן קיצוני מרמת הענישה הנהוגה בעבירות מסוג זה. עוד הוסיפו, שיש להתחשב בכך שמדובר בעסק ותיק, ושלכל אורך פעילותו נקטו מפעיליו במאמצים לקבלת הרישיון. לדבריהם, כעת נמצא הפתרון לבעיה התכנונית שמנעה את קבלת ההיתר והם פועלים בהתאם.

 

עיריית תל אביב, באמצעות עו"ד נעמה בנצקי, עתרה לקיים את גזר הדין כלשונו על מנת לשדר מסר מרתיע. לטענתה, יש טעם לפגם בכך שהמערערים לא יישמו את החלטת בית המשפט והמשיכו להפעיל את העסק ללא רישיון ותוך הפרת הצו השיפוטי.

 

הקלה בשם אחידות הענישה

השופט ירון לוי פתח את פסק הדין בהסכמה עם גזר הדין של בית משפט השלום, תוך שהוא מציין שהמניע לעבירות הוא כלכלי מובהק, ושחרף היד הקלה שנקטו בתי המשפט כלפי המערערים בהליכים קודמים, הם המשיכו לבצע את העבירות האמורות.

 

השופט הוסיף כי טענת המערערים שלפיה נמצא פתרון לרישיון העסק כלל לא הוכחה. עוד ציין השופט לוי כי לא נראה שהמערערים הפנימו את חומרת המעשים, וכי לא ניתן לקבל בשום פנים התנהלות שבבסיסה העדפת רווח כלכלי על פני שמירת החוק. על כן, הסביר, יש הצדקה מלאה לענישה מחמירה ברכיב הכלכלי.

 

עם זאת, לאחר שהשופט בחן פסקי דין שדנו בעבירות דומות, בהם ניתנו קנסות פחותים בהרבה, הוא מצא לנכון לקבוע כי יש מקום להפחית בגובה הקנס משיקולים של אחידות הענישה.

 

אחידות הענישה הוא עיקרון הנגזר משוויון הנאשמים בפני החוק, ומשמעו כי מצבים דומים - מבחינת אופיין של העבירות ונסיבותיהם של הנאשמים - יטופלו בשיקולי ענישה דומים. אלמלא שיקול זה, ציין השופט, ספק רב אם היה מתערב בהחלטת בית משפט השלום.

 

לבסוף הורה השופט על אכיפתו המידית של הצו לסגירת מסעדת מוזס, והתרה בנאשמים לפעול לאכיפתו, שאם לא כן הם יהיו חשופים לסנקציות כלכליות קשות. הוא גזר על הנאשמים קנס בסך 45 אלף שקל והותיר את שאר החלטות בית משפט השלום על כנן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים