שתף קטע נבחר

קערה של בריאות: מרק פטריות עם גריסים

לא משנה מה מזג האוויר שיש בחוץ, מרק הוא תמיד מנה מוצלחת משום שהוא מסייע לנו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן והוא ממצה את כל הטעמים שיש בירקות. הנה רעיון למרק פטריות וגריסים שלא תרצו להפסיק לאכול

הם קלים לבישול וגם לעיכול, הם מעבים את התבשיל ומחממים את הבטן, ויש להם גם יתרונות בריאותיים. אבל כשזה מגיע לבישול, היתרון הגדול שלהם הוא בכך שהם סופגים את הטעם שסביבם, וכך הגריסים עושים רק טוב ומצטרפים בשמחה למרק פטריות חם וטעים שמתאים לא רק בימים הקרים אלא תמיד.

 

בריא וטעים - מרק פטריות וגריסים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בריא וטעים - מרק פטריות וגריסים(צילום: shutterstock)

 

מרק פטריות עם גריסים

המרכיבים:

3 כוסות גריסי פנינה

סלסלת פטריות שמפניון, פרוסות

3 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים דק

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מטגנים בשמן זית את פרוסות הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהשום מזהיב מעט.
  2. מוסיפים את הגריסים, מערבבים ונותנים להם להשתזף מעט.
  3. מוסיפים את הפטריות, מטגנים כדקה ומוסיפים מים עד לכיסוי של כ-5 ס"מ מעל למרכיבים - זכרו שהגריסים אוהבים "לשתות" מים.
  4. מבשלים עד לרתיחה, מתבלים לפי הטעם (מומלץ להוסיף כמה כפות של שמן זית למים הרותחים). ומבשלים על אש נמוכה עד שהגריסים רכים. יתכן ותצטרכו להוסיף מים - תלוי ברמת סמיכות המרק הרצויה.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים