שתף קטע נבחר

הגרוש הבריח 300 אלף שקל מחשבון משותף

בית המשפט דן בהליך פרידה קשה בין בני זוג. בין השאר תבעה האישה סכום שבעלה הוציא מהחשבון והעביר לאביו בטענה להחזר הלוואה. השופט התבקש לקבוע מתי כסף שהורים מעבירים לילדיהם הוא בסך הכול מתנה

בינואר 2012 נקלעו בני זוג לסכסוך גירושים מר. בין יתר התביעות שהתנהלו בין הצדדים בבית המשפט לענייני משפחה בנצרת, הוגשה בידי האישה גם תביעה להשבת כספים שלטענתה בעלה הבריח מחשבונם המשותף. לדבריה, בסמוך לפרוץ הסכסוך ביניהם מיהר בעלה להעביר 300 אלף שקל מהחשבון לידי אביו, אף שמחצית הכסף שייכת לה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הבעל טען באמצעות עורך הדין עמוס צדיקה שנדרש להחזיר לאביו הלוואה, שאותה העניק לו ולאשתו על מנת שיסייעו לבנם לבנות בית. לדבריו, בשל הסכסוך עם אשתו הבית לא נבנה, ולכן אביו ביקש את הכספים בחזרה.

 

השופט אסף זגורי ציין כי כספים שהורים העבירו לילדיהם נחשבים מתנה כל עוד לא הוכח אחרת. במקרה זה, כשל הנתבע מלהוכיח שמדובר בהלוואה. כמו כן, במסגרת הליכי חלוקת הרכוש בין הצדדים הנתבע לא העלה טענה שלפיה עליו להחזיר לאביו כספים, ועניין ההלוואה אף לא נכלל בהסכם גישור לחלוקת רכוש שעליו חתמו הצדדים.

 

גם אם הייתה זו הלוואה, קבע השופט, לא היה רשאי הבעל להשיב את הכספים באופן חד צדדי ולמשוך אותם ללא ידיעת התובעת, שעה שבין הצדדים יש מחלוקות תהומיות.

 

עדויות לא אמינות

עוד קבע השופט זגורי שהעיתוי שבו בחר הנתבע למשוך את הכספים מחזק את הסברה שאביו העניק את הכספים לשניים במתנה. זאת בהתחשב בכך שגרסאות הנתבע ואביו בנוגע להעברת הכספים לא היו אמינות.

 

עם זאת נקבע כי גם עדות האישה לא חפה מסתירות, והטענה כי הייתה זו מתנה סתם אינה מדויקת. לעמדת השופט, ככל הנראה מדובר במתנה על תנאי: אבי הנתבע העביר לבני הזוג כספים על מנת שיבנו בית לנכדו. בניית הבית הייתה תנאי למתנה.

 

השופט זגורי ציין כי אילו היה הנתבע מפסיק להתעקש על הטענה שמדובר בהלוואה, וטוען לחלופין כי מדובר במתנה על תנאי, ייתכן שניתן היה לקבוע כי התנאי לא התקיים ולכן הכספים צריכים לחזור לידי הסב. אולם בית המשפט אינו רשאי להעניק לנתבע סעד שלא ביקש מפורשת. משלא טען הנתבע - ומן הסתם אף לא הוכיח - כי מדובר במתנה על תנאי, אין ברירה אלא לקבל את התביעה.

 

משכך הורה השופט לנתבע להשיב לתובעת 150 אלף שקל, בתוספת 4,000 שקל עבור הוצאות ושכר טרחת עורך דין.

 

פסק הדין מחדד שוב את החשיבות בעריכת הסכמים כתובים בין בני משפחה בכלל, ובפרט כאשר מוענקת מתנה או ניתנת הלוואה על ידי ההורים למי מבני הזוג. בפסק דינו הדגיש בית המשפט את האיסור על הברחת נכסים בין בני זוג שעה שהם נמצאים בהליך משפטי, ואת החובה לנהוג האחד כלפי השני בתום לב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים