שתף קטע נבחר

לידיעת מישל אובמה: כך אוכלים ילדים בעולם

קמפיין המזון הבריאותי של הגברת הראשונה של ארה"ב בבתי הספר במדינה מכה גלים. בתגובה, שלחה סוכנות AP את צלמיה למדינות ברחבי העולם והתוצאה: כמעט כולם אוכלים בריא ורק האמריקנים מתעקשים על ג'אנק

כשהגברת הראשונה של ארצות הברית הגיעה לבית הלבן הייתה לה משימה מרכזית אחת: להפוך את ארוחות בתי הספר לבריאות יותר בהחלפת הפיצות השומניות והצ'יפס במזון עם דגנים מלאים, במזון שאינו רווי בשומן, בפירות ובירקות. סוכנות AP אספה נתונים לגבי ארוחות בתי ספר במדינות בעולם שיסייעו למישל אובמה להשוות בין המצב בארצות הברית למצב הילדים ברחבי העולם.

 

עוד חדשות בעולם :

'בירת המהפכה' נפלה: המורדים יוצאים מחומס

שנאה, הסתה ואובדן זהות. מה קורה למלזיה?

הופכים שולחן: עיתונאים מירדן רבים בשידור

 

הסוכנות שלחה את צלמיה לצלם ארוחות באסיה, אירופה, אפריקה ואמריקה הלטינית ולרוב נמצא כי הסטנדרטים שהנחילה אובמה לאוכל בריא מיושמים זה שנים במדינות רבות ברחבי העולם. רוב המדינות שמות דגש רב על בריאות הארוחות שניתנות לילדים בבתי הספר בצהריים. ילדים אחרים מביאים לבית הספר ארוחה שבושלה על ידי הוריהם, גם היא עומדת בסטנדרט בריא.

צרפת. הארוחה המושלמת? (צילום: AP) (צילום: AP)
צרפת. הארוחה המושלמת?(צילום: AP)

מדריד. צנע גם בארוחה (צילום: AP) (צילום: AP)
מדריד. צנע גם בארוחה(צילום: AP)

ארוחת בית ספר בלונדון (צילום: AP) (צילום: AP)
ארוחת בית ספר בלונדון(צילום: AP)

מגדלת חסה עם דור העתיד. מישל אובמה  (צילום: AP) (צילום: AP)
מגדלת חסה עם דור העתיד. מישל אובמה (צילום: AP)
אף שרק מעט בתי ספר מוכרים ארוחות, ניתן למצוא במוסדות חינוך ברחבי העולם חטיפים. במקומות רבים חטיפים אלה אינם בריאים, בדיוק כמו החטיפים בארצות הברית: דונאט במאלי ובפקיסטן, ממתקים בגדה המערבית ושניצלוני עוף בצרפת.

 

ילדים אמריקנים כמעט תמיד יאכלו את ארוחת הצהריים שהוכנה בקפיטריה של בית הספר. מדינות אחרות מתחילות לאמץ את ההרגל הזה לנוכח יציאת יותר ויותר אמהות למעגל העבודה.

פיתות עם זעתר בשכם (צילום: AP) (צילום: AP)
פיתות עם זעתר בשכם(צילום: AP)
בצרפת, הארוחה היא סוג של יצירת אמנות: חמה, רבת מנות ומכילה ירקות. בזמן שהוריהם היו בעבודה אתמול (יום ג'), אכלו הילדים בלמברסרט שבצפון צרפת רטטוי, סלמון, אורז, חתיכת בגט ותפוז.

  

ארוחות בריאות מוגשות גם בקפיטריות של בתי הספר הציבוריים באיחוד האמירויות אולם ילדי הזרים שלומדים בבתי הספר הפרטיים, הרב-תרבותיים אוכלים בין היתר ברביקיו אמריקני, תבשילי קארי הודיים ונודלס אסייתי.

ארוחה בהודו (צילום: AP) (צילום: AP)
ארוחה בהודו(צילום: AP)
קובה מספקת לכל התלמידים שלה ארוחות חינם בבתי הספר, שכוללות בדרך כלל אורז, שעועית, מקור נוסף לחלבונים כמו ביצה קשה, ירקות חתוכים ואורז עם חלב לקינוח. הורים רבים שולחים את ילדיהם עם ירקות נוספים או עם חתיכת דג או עוף כדי להשלים את הארוחה.

 

מזון טרי נכלל גם בתפריט של מרכז דל-קר אדו שבסינגפור, שם תלמידים מקבלים ארוחת בוקר, צהריים ולעתים גם ערב אם הוריהם עובדים עד מאוחר. ארוחות במוסד כוללות ספגטי ברוטב מרינרה, דגים, תבשיל עוף ומרק שורש.

קצת מטוגן בקובה (צילום: AP) (צילום: AP)
קצת מטוגן בקובה(צילום: AP)

קופסת אוכל מהבית. אקוודור (צילום: AP) (צילום: AP)
קופסת אוכל מהבית. אקוודור(צילום: AP)

חלוקת אוכל באינדונזיה (צילום: AP) (צילום: AP)
חלוקת אוכל באינדונזיה(צילום: AP)

ארוחות מהבית בפקיסטן (צילום: AP) (צילום: AP)
ארוחות מהבית בפקיסטן(צילום: AP)

סיאטל משלימה עם אובמה (צילום: AP) (צילום: AP)
סיאטל משלימה עם אובמה(צילום: AP)

בפקיסטן מביאים בדרך כלל הילדים ארוחה חמה מבתיהם לבתי הספר, שם המנהלים

 בודקים בקופסאות האוכל שלהם ודואגים כי אין בהן ג'אנק פוד. קופסת אוכל טיפוסית בבית הספר של קרן "בהריה" שברוואלפינדי הסמוכה לבירה איסלאמבאד, מכילה ביצים, שניצלוני עוף, לחם, אורז או נודלס. גם באקוודור מביאים הילדים מהבית ארוחות צהריים והן כוללות לרוב סנדביץ', מיץ, יוגורט, עוגיות ופרי.

 

בחזרה לארצות הברית. בוושינגטון כבר אימצו את דרכיה של הגברת הראשונה ו-16 אלף ילדים מקבלים ארוחות בריאות מבתי הספר כל יום. בבית הספר היסודי "מירור לייק", כ-20 מיילים מסיאטל, תלמידים אכלו שלשום טוסט גבינה, סלט תירס, גזרים, מיץ תפוחים וחלב דל שומן. הלחם עשוי מחיטה מלאה והגבינה דלת שומן ונתרן. הגזרים טריים והקינוח היחידי הוא פרי. אוכל מטוגן, לחם לבן וקינוחים מסוכרים, כמו גם ירקות מבושלים נעלמו כליל מתפריט בית הספר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים