שתף קטע נבחר

בית ספר לאפייה: 4 מתכונים קלים להכנה

לאפות? זה פשוט! רביעיית מתכונים קלים להכנה מתוך ספר הבישול החדש "בית הספר לאפייה" - עוגת נפוליאון של איילת הירשמן, עוגיות סנדוויץ' קוקוס, וניל וריבה וגם צמד עוגיות שקדים

עוגת נפוליאון - הגרסה המקוצרת

מתכון של איילת הירשמן, בלי לבשל קרם ובלי להסתבך.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

שימו לב: מומלץ להגיש את העוגה לאחר הצינון, אבל אפשר לשמור שאריות עטופות היטב עד יום במקרר.

 

המרכיבים לתבנית בקוטר 30X20 ס"מ:

 

לבצק:

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

500 גרם בצק עלים (מומלץ על בסיס חמאה), קר

 

למלית:

3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: זורים על משטח העבודה מחצית מכמות אבקת הסוכר. פורשים עליו את הבצק ומרדדים לעלה בגודל התבנית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את הבצק. זורים את יתרת אבקת הסוכר על הבצק. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות, עד שהבצק קר (או 15 דקות במקפיא).
  2. מעבירים את הבצק מהמקרר (או המקפיא) לתנור ואופים בתנור שחומם מראש ל־190-200 מעלות במשך 10 דקות, או עד שהבצק פריך וזהוב ותופח קצת. מוציאים ומצננים.
  3. מכינים את המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. מוסיפים את תמצית הווניל והמסקרפונה ומקציפים עוד קצת, לקרם יציב.
  4. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הבצק האפוי למשטח העבודה. נפטרים מנייר האפייה שבתבנית. בעזרת סכין חדה - כדאי בסכין משוננת, כמו לחיתוך לחם - חותכים את הבצק לשתי שכבות (כמו שחותכים עוגה לרוחבה כדי למלא אותה). מסירים בזהירות את השכבה העליונה. חותכים כל אחת מהשכבות למלבנים שווים בגודלם.
  5. מניחים את המלבנים משכבת הבצק התחתונה בחזרה בתבנית. מורחים עליהם את המלית ומיישרים. מניחים על המלית בזהירות את מלבני הבצק מהשכבה העליונה (כשהצד הזהוב פונה מעלה). מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (אבל לא יותר משעתיים). מגישים.

 

 (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)

 

עוגיות שלג וניל

מתכון של דנה שטיינוול: כל ביס מזמין את הבא אחריו.

 

שימו לב: העוגיות נשמרות עד שבוע בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

 

המרכיבים ל-50 עוגיות:

200 גרם חמאה רכה

2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם)

1 חלמון

2 כפיות תמצית וניל

3/4 1 כוסות קמח (245 גרם)

 

לציפוי:

1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
  2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. צרים מהבצק כדורים קטנים, בגודל של אגוז מלך בערך, ומניחים בתבניות במרווחים של 2 ס"מ זה מזה. מחזירים למקרר לכחצי שעה (או למקפיא לכרבע שעה).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-17 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט (כ־5 דקות בלבד).
  4. מכינים את הציפוי: שמים את אבקת הסוכר בקערה. מכניסים את העוגיות בעודן חמות ומערבבים. מצננים ומגישים.

 

 (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)

 

עוגיות שקדים וקינמון

מתכון של יעל גרטי: עוגיות פריכות וטעימות להפליא, שנחטפות במהירות.

 

שימו לב: העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, או עד 3 חודשים במקפיא.

 

המרכיבים לכ-50 עוגיות:

1.5 כוסות ‭1 +‬ כף (220‬ גרם) קמח

1 כוס (100‬ גרם) שקדים טחונים

2.5 כפיות שטוחות קינמון טחון

קורט נדיב של מלח

1 כוס ‭3 +‬ כפות (240 גרם) סוכר

120 גרם חמאה רכה

5 כפות (75 מ"ל) חלב קר - מומלץ 3%‬ שומן

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון או במערבל עם וו הגיטרה את כל המרכיבים היבשים (קמח, שקדים, קינמון, מלח וסוכר), ומערבבים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומעבדים קצרות עד שמתקבל בצק (אם צריך, עוצרים ומנקים במרית את הדפנות).‬ מוסיפים את החלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  2. מרפדים קרש חיתוך בנייר אפייה. מעבירים אליו את חלקי הבצק ומאחדים לגוש חלק. מחלקים את הבצק לשניים או לשלושה חלקים, ויוצרים מכל חלק גליל ארוך (אם רוצים, נעזרים בסרגלים כדי ליצור מלבן עם זוויות ישרות).‬ מאחסנים במקפיא (עם קרש החיתוך) במשך ‭30-40‬ דקות. אם רוצים להקפיא לזמן ארוך יותר (עד חודש),‬ עוטפים היטב בניילון נצמד.
  3. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מוציאים את אחד מגלילי הבצק מהמקפיא, פורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ ומניחים בתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ־10 דקות, או עד שצדן התחתון של העוגיות שחום. מוציאים ומצננים כחצי שעה. בינתיים, חותכים ואופים כך גם את שאר הגלילים. מצננים ומגישים.

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

כריכי קוקוס, קרם וניל וריבה

מתכון של שני סנדרס־לוי: כשמצמידים זה לזה מרכיבים טעימים, מתקבלת עוגייה שכולה אהבה.

 

שימו לב: העוגיות נשמרות ללא המילוי - עד שבוע בקופסה סגורה בטמפרטות החדר. עם המילוי - עד 4 ימים.

  

המרכיבים ל-21 עוגיות:

200 גרם חמאה רכה

2/3 כוס (135 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה, בטמפרטורת החדר

1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח

3/4 כוס (100 גרם) קמח

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס פתיתי קוקוס

 

למלית:

60 גרם חמאה רכה

1/2 כפית תמצית וניל

3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר

2 כפיות חלב

1/3 כוס ריבת פטל או תות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח, אבקת הסודה והקוקוס. מוסיפים לקרם החמאה ולשים קצת, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  2. לוקחים כף מהבצק, יוצרים בידיים כדור ומשטחים אותו מעט על התבנית. יוצרים כך בסך הכל 42 עיגולים. בעזרת מזלג חורצים בעיגולי הבצק פסים בצורת שתי וערב. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך  12-15 דקות, או עד הזהבה. מוציאים ומצננים.
  3. מכינים את המלית: שמים בקערת המערבל את החמאה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את החלב ומערבלים עוד קצת.
  4. מרכיבים את העוגיות: מורחים על הצד השטוח של מחצית מהעוגיות מעט ריבה. על המחצית השנייה של העוגיות מורחים ככפית גדושה מקרם הווניל. מצמידים זו לזו עוגייה עם ריבה ועוגייה עם קרם, ויוצרים כך 21 סנדוויצ'ים. מגישים.

 

 (צילום: כפיר חרבי) (צילום: כפיר חרבי)
(צילום: כפיר חרבי)
 

 

 

"בית ספר לאפייה" - 75 מתכונים של "לאשה" ומדריכים מצולמים לאופים מתחילים. הוצאת ידיעות ספרים, 152 עמודים, 78 שקלים, להשיג בכל חנויות הספרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
עוגת נפוליאון
צילום: יוסי סליס
מומלצים