שתף קטע נבחר
צילום: Index open

עשית מהכל סלט: 12 אביזרים לחיתוך ירקות

אביזרים שחותכים סלט דק-דק בין רגע, קולפני עגבניות וגזרים וגם מערבלי חסה, רוטב ומה לא. מירי צל-דונטי עם כל האביזרים שישדרגו לכם הקיץ את הסלט

סלט הוא מאכל יומיומי, שטיבו תלוי בעיקר באיכות הירקות ובטריותם, בסוג השמן והחומץ ובתיבול. גם לדרך ההכנה משמעות רבה - קילוף נכון, חיתוך, פריסת הירקות והייבוש. כך למשל, חיתוך ירקות לקוביות שוות בגודלן יפיק סלט ישראלי מוצלח יותר, צנון פרוס לפרוסות דקיקות כקרפצ'יו יעדן את טעמו, וכשהחסה יבשה לחלוטין - הרוטב יכסה את העלים בצורה מושלמת.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

לפניכם מגוון של ירקות מעניינים (חלקם אף חדשים), תבלינים ותערובות לסלט וכמובן אביזרים להכנת סוגי סלט שונים שיקלו על המלאכה ויסייעו לכם לעשות זאת במקצועיות רבה.

 

1. קולפנים - אוקסו (Oxo)

עבודת הקילוף יכולה להיות מתישה למדי, אם אין ברשותכם את הקולפן המתאים. הקולפנים של "אוקסו" הם מהטובים מסוגם - הסכין חדה, הידית רכה והאחיזה נוחה.

 

בין הקולפנים בסדרה: קולפני תירס, קולף ג'וליינים שיוצר מקלות דקיקים לסלט, קולפן עגבניות שמתאים גם לענבים, קולפן לגזר וקישואים וגם קולפן סיבובי, נוח וקל שמככב במטבח הפרטי שלי יותר מ-20 שנה ומעולם לא אכזב אותי.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

2. קוצץ ירקות סלייסר פרימיום

ערכת קוצצי הירקות של סלייסר פרימיום מקנה סלט חתוך לקוביות שוות בגודלן בדקות ספורות, כמו במסעדה. הערכה כוללת 3 סכינים: ג'וליאן - בעובי 6 מ"מ לחיתוך קוביות קטנות ולמקלות, סכין 9 מ"מ לחיתוך קוביות גדולות, צ'יפס וסלט פירות וסכין לחיתוך פרוסות בעובי 6 מ"מ לסלט יווני, סלט ביצים, ירקות מוקפצים וכדומה.

 

עוד בתמונה - קערת קרמיקה של "אדמה" (צילום: דודו אזולאי)
עוד בתמונה - קערת קרמיקה של "אדמה"(צילום: דודו אזולאי)

 

3. מייבש קטן לעשבי תיבול וחסה - אוקסו (Oxo)

סלט חסה מוכרחים להכין מחסה רעננה, נקייה ומאוד יבשה על מנת שהרוטב יעטוף את העלים ולא יחליק. הדרך הכי פשוטה ויעילה לייבש את העלים השטופים היא במייבש צנטריפוגה - לחיצה על הלחצן במכסה מסובב את המסננת הפנימית, טיפות המים עפות לדפנות המייבש והעלים נותרים יבשים ופריכים.

 

המייבש שלפניכם מיועד לעשבי תיבול ולכמות קטנה של עלי חסה.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

5. מעבד מזון - מסטר סלייסר (Master Slicer)

ה"מסטר סלייסר" נבחר השנה למוצר השנה ולא בכדי. זהו מעבד מזון ידני, קל לתפעול, תופס מעט מקום באיחסון וזול יותר ממעבד מזון חשמלי. הוא מיועד להכנת סלטים, רטבים, כבד קצוץ, רסק עגבניות והכל בסיבוב ידית.

 

הערכה מכילה מיכל פוליקרבונט ובסיס שנצמד לשיש, מבנה סכינים מדורג בעל 3 סכינים שמסתובבים יחדיו, אביזר להקצפה, מסננת פנימית לייבוש עשבי תיבול ומכסה לשמירת הסלט בבית הקיבול. ה"מסטר סלייסר" האדום מכיל גם אביזר לסחיטת פרי הדר.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

6-7. קרש חיתוך וסכינים לגבר ולאשה - ארקוס

קרש החיתוך החדש הזה עשוי מחומרים אקולוגיים וידידותי למגע. כמו כן, הוא שומר על להב הסכין, עמיד בחום, מתאים למדיח וגדול במיוחד (45X33 ס"מ).

 

סכיני השף החדשות של החברה הספרדית הזו מיועדות לנשים או לגברים - גימיק נחמד; זו עם החוד עוצבה במיוחד כסכין נשית והיא גם קלה יותר, נוחה לאחיזה וארוכה פחות (150 מ"מ) לעומת הסכין השנייה (170 מ"מ). ב-2 הסכינים ישנו להב בעל שקערוריות, שמונעות הדבקות המזון לסכין.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

9-8. מטחנות חשמליות למלח ופלפל - הייץ אנד קיי (H&K) ומערבל רוטב לסלט - שפ'ן (Chef'n)

המטחנות של H&K מדליקות, תרתי משמע - הן עובדות על בטרייה ובלחיצה עליהן הפלפל או המלח נטחנים על התבשיל ונדלק אור בתחתית המטחנה. ניתן לשנות את עובי הטחינה בסיבוב כפתור.

 

מצטיין גם מערבל הרוטב לסלט של "שפ'ן". יוצקים שמן, חומץ ותבלינים לתוך הכלי, לוחצים על הידית, המערבל הפנימי מסתובב ומערבב והרוטב מוכן. ניתן לפתוח את המכסה העליון ולהוסיף חומרים. על הכלי מצוינות שנתות למידות מדייקות.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

10-11. סלט חסה וגזרים צבעוניים בקערת סלט - אדמה וכפות לסלט - סגה פורם (SagaForm)  

הזדמנות לתת במה לאמנים מקומיים: קערת קרמיקה יפיפייה בעבודת יד מחימר שחור, וגלזורה כתומה מרהיבה של סטודיו "אדמה". כדי להשלים את המראה המהודר, צירפתי כפות סלט של "סגה פורם" עשויות נירוסטה בעיצוב שבדי, מודרני ומקסים ומשתלבות האחת בטבורה של רעותה.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

12. מספריים למטבח - אוקסו (Oxo)

מספריים טובות במטבח זה בפירוש אביזר הכרחי, חשוב שהן תהיינה אל-חלד, מתאימות למדיח וכאלה ששומרות על חדותן לאורך זמן. המספריים האלו גוזרות מעולה, הידיות רכות למגע ויש גם פטנט: במרכז המספריים שני חורים בגדלים שונים, אליהם משחילים ענף של עשב תיבול, מושכים והעלים ניתקים מהענף. ניתן גם להפריד את זרועות המספריים להשחזה ולניקוי.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

לפרטים נוספים:

את מוצרי "אוקסו" ניתן להשיג: באתר ובחנויות אביזרי המטבח.

קוצץ ירקות "סלייסר פרימיום" ו"מסטר סלייסר" להשיג ב-1-700-700-642 ובחנויות אביזרי המטבח.

קרמיקה של "אדמה להשיג בסטודיו "אדמה", קיבוץ נתיב הל"ה, 02-9900275 ובאתר

כפות סלט "סגהפורם" להשיג ברשת חנויות ה"סוהו"

קרש חיתוך וסכינים "ארקוס" להשיג ברשת "ארקוס קאזה" ובאתר

חוות דרך התבלינים - להשיג באתר ובחנויות הרשת

מטחנות פלפל ומלח H&K - להשיג בחנויות "קוק אנד בייק" , באתר  ובעמוד הפייסבוק

מערבל רוטב "שפן" - להשיג בחנויות בראס, בחנויות המובחרות ובאתר

 

 

מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

  

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

 

לכל הכתבות של מירי צל דונטי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לאירוח. קערה וכפות לסלט
צילום: דודו אזולאי
מומלצים