שתף קטע נבחר

סאבוויי חוזרת לישראל: מחפשת זכיינים

רשת הכריכים האמריקנית שוקלת לחזור לארץ וכבר החלה לחפש מפעילי סניפים. בניגוד לפעמים הקודמות, הפעם לא תעבוד באמצעות זכיין ישראלי אחד, אלא באמצעות נציגה אזורית. סאבויי זו רשת המזון המהיר הגדולה בעולם ובעבר הפעילה 19 סניפים בישראל

פעם רביעית סנדוויץ': רשת הכריכים והסלטים סאבוויי (SUBWAY) מחפשת זכיינים להפעיל סניפים בארץ, כך נודע ל-ynet. סאבוויי זה מותג הזיכיונות הצומח ביותר בעולם, עם 41,827 סניפים בעולם ב-106 מדינות. המותג נחשב גדול יותר ממקדונלד'ס וזוהי רשת מסעדות המזון המהיר הגדולה בעולם.

 

 

סאבוויי. אולי הפעם? ()
סאבוויי. אולי הפעם?

 

בניגוד לנסיונות הקודמים של הרשת בארץ, הפעם, אין לה זכיין ראשי בישראל, אלא נציגה אזורית, גלנדה גראהם מחברת GG development שמתכוונת לפתח את המותג בארץ יחד עם בעלה סקוט גרהאם. הנציגות המקומית תהיה כפופה למטה של סאבוויי באירופה והכוונה היא לפתוח כאן בסופו של דבר כ-100 סניפים. הסניפים ככל הנראה, ייפתחו בסמוך לסניפי מקדונלד'ס, אם כי גם ארומה היא מתחרה.

 

לא ברור אם זה תרחיש ריאלי, משום שבארץ אוכלים פחות כריכים מהסוג שסאבוויי משווקת; יש בעיית כשרות למכור כריכים בשריים וחלביים באותו סניף וכן יש פה אופציות רבות שמתאימות יותר לטעם הישראלי.

 

עברה שלוש ידיים בישראל

סאבוויי נכנסה לישראל לראשונה ב-1993 והופעלה על-ידי יאיר תמיר, שהיה הבעלים של חברת "סאבוויי ישראל". בשיאה היו לה 19 סניפים (7 מהם הופעלו בידי זכיינים), והיא הפעילה דוכנים בסניפי סונול והום סנטר. הבעיות החלו ב-2002, הזכיין לא העביר תמלוגים לרשת העולמית וזו ביטלה עמו את החוזה. הבעלות עברה לידי חברת "סנדוויץ' אמריקאי", אך הרשת נסגרה.

 

ב-2011 המלונאי לשעבר גור גל קיבל את הזיכיון הישראלי ופתח 7 סניפים באזור המרכז. גם ניסיון זה לא צלח והסניף האחרון של הרשת נסגר אך לאחרונה, ב-2014. סאבווי הצטרפה למותגים בינלאומיים מכובדים שכשלו בארץ כמו דאנקן דונאטס וסטארבקס.

 

תשתתף בכנס הזכיינות במטרה לגייס זכיינים

במסגרת חיפוש זכיינים, הרשת רכשה חסות ותשתתף בכנס הזכיינות 2014 שיקיים המרכז לקידום זכיינות בישראל בפעם השישית ב-18 ביוני בסינמה סיטי בראשל"צ וכן פרסמה מודעות המיועדות לגיוס זכייני סניפים פוטנציאליים. בכנס ישתתפו הרשתות הגדולות בישראל, כשפיצה האט תהיה הרשת הבינלאומית היחידה לצד סאבווי שתשתתף בו.

 

ל-ynet נודע שיש התעניינות במותג מצד זכיינים פוטנציאלים. עלות הקמת סניף מוערכת ב-700-500 אלף שקל ודמי הזיכיון החד פעמיים יהיו מופחתים. התמלוגים החודשיים לרשת נעים סביב 10%.

 

מנכ"ל המרכז לקידום זכיינות, דודי בן דוד אמר ל-ynet: "סאבוויי נכשלה בארץ בגלל היעדר התאמות וניהול כושל. התאמות לטעם הישראלי וניהול נכון של הרשת, יכול להוביל את רשת הזכיינות המובילה בעולם להצלחה גדולה בארץ".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים