שתף קטע נבחר

סכנה: מה אסור לאכול כשנוטלים כדורי שינה?

כדורי שינה הפכו פופולריים במיוחד, אך במקום שימוש קצר מועד יש הנעזרים בהם לאורך שנים. למה אסור בשום אופן לעשן מריחואנה בתקופה זו ומה הבעיה בתה ירוק? כתבה עשירית בסדרה שמפרטת מה אסור לאכול עם כל התרופות הנפוצות

כדורי שינה הפכו למוצר פופולרי ביותר בבתי המרקחת. אנחנו מוכרים מהם כל כך הרבה, עד כי לעתים נדמה לנו כי איש מלקוחותינו אינו מצליח להירדם בלילה. הבעיה שלי עם כדורי שינה נובעת מהעובדה שהשינה שהם משרים אינה טבעית, מרעננת או משקמת. הם אמנם גורמים לנו לנמנם, אבל זו שינה מלאכותית.

 

כל התרופות שלהלן גורמות לשחרור של גאבא, אחד החומרים הכימיים המרגיעים במוח, שמציף את המוח ומשרה תחושת שינה. למעשה, הוא מאט את כל המערכות בגוף, כולל קצב הלב והנשימה.  

 

 

מהכתבות הקודמות בסדרה:

 

אלו הן תרופות שנועדו לטיפול קצר מועד, אך נתקלתי ברופאים שרשמו אותן למטופליהם במשך שנים. הן אינן מתאימות לטיפול בהפרעות שינה כרוניות.

 

אני מודה שתרופה שמאפשרת לכם להירדם תוך דקות ספורות נראית מפתה ביותר, במיוחד אם אתם מותשים ואינכם מצליחים לישון. עם זאת, הטיפול בכדורי שינה כרוך בכמה בעיות משמעותיות שיש לתת עליהן את הדעת. ראשית, רבות מהן גורמות לתלות גופנית, מה שמכריח את המטופל ליטול מינונים גבוהים יותר כדי להשיג את ההשפעה הרצויה. כמו כן, הפסקה פתאומית של השימוש בכדורי שינה תגרום ברוב המקרים לתסמיני גמילה.

 

תופעות הלוואי עלולות להיות מוזרות, החל בשכחה ותחושת "הנגאובר" (חמרמורת) בבוקר ועד ליובש בפה ואיבוד זיכרון. בנוסף, המטופל עלול להפגין התנהגויות שאינן אופייניות לו, כמו נהיגה שמלווה בשכחת הנסיעה או בישול בשעה ארבע לפנות בוקר!

 

אילו שמות צריך לחפש?

אמביאן – Ambien, סטילנוקס – Stilnox, זודורם – Zodorm, קלונקס – Clonex, ריבוטריל – Rivotril, אלפרליד – Alpralid, אלפרוקס – Alprox, קסנגיס – Xanagis, קסנקס – Xanax.

השינה שהכדורים משרים אינה טבעית, מרעננת או משקמת (shutterstock) (shutterstock)
השינה שהכדורים משרים אינה טבעית, מרעננת או משקמת(shutterstock)
 

מה אסור לאכול עם התרופות?

  • אלכוהול

פשוט אמרו לא! השילוב של אלכוהול וכדורי שינה מסוכן ביותר ועלול לגרום לירידה קטלנית בקצב הלב והנשימה.

 

  • מריחואנה

אם אתם מטופלים בכדורי שינה, אסור לכם ליטול כל דבר שיש לו השפעה מטשטשת, שכן הוא עלול להגביר את השפעה התרופה. השילוב בין מריחואנה וכדורי שינה מסוכן במיוחד. היזהרו ממנו. אתם עלולים שלא להתעורר כלל!

 

  • תוספי גאבא

תוספי גאבא נמכרים ברשתות הבריאות והטבע מכיוון שהם משרי שינה טבעיים. השילוב של כדורי שינה ותוספי גאבא אינו בטיחותי, שכן הוא גורם להשפעה מוגברת.

 

  • צמחים מרגיעים

טיפול משולב בצמחים מרגיעים וכדורי שינה אף הוא אינו בטיחותי. תוספים מרגיעים הם, לדוגמה, נפית החתולים, ג'ינסנג, כשותית, קאווה, מליסה רפואית, מרווה, פרע (היפריקום), קערורית, שורש ולריאן, ירבה מנזה, פסיפלורה וזספראס. השילוב עם קאווה בעייתי במיוחד.

 

  • קפה, תה ומשקאות מוגזים

קפה, תה שחור, תה ירוק ותה מאצ'ה מכילים קפאין, הסותר את השפעתם של כדורי השינה.

 

המידע המלא בספר "האמת על התרופות " מאת הרוקחת המוסמכת סוזי כהן, הוצאת פוקוס



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטיפול בכדורי שינה כרוך בכמה בעיות משמעותיות
צילום: shutterstock
האמת על התרופות, הוצאת פוקוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים