שתף קטע נבחר

תכשירי הגנה בשמש - כללי בטיחות

מרחתם קרם הגנה רק בחוף? הגוף שלכם ייחשף לקרינה במשך חצי שעה. בחרתם בגד ים בהיר? ודאו שהוא כולל מסנני קרינה. טיפים לשמירה על העור

מהם הכללים להתנהגות נבונה בשמש, ולשימוש בתכשירי הגנה? בדקנו עם הרוקח הראשי של ניו פארם, חאתם עמשה, שסיפק טיפים לשמירה על העור בקיץ.

 

כתבות נוספות בערוץ הצרכנות של ynet

סקירה: המוצרים שיעזרו לכם להיות "חכמים בשמש"

 

מסנני הקרינה פותחו בשנות ה-40 כאשר מטרתם העיקרית הייתה אז צמצום כוויות השמש בקרב החיילים האמריקאים. מאז ועד היום קיימות שתי שיטות לסינון קרינה: השיטה הכימיקלית שעיקרה ספיגה קרינת שמש, והשיטה הפיזיקאלית שבה התכשיר לא סופג את קרן השמש, אלא עובד כמו מראה ומחזיר את הקרן חזרה.

 

תכשירים אלה, בניגוד לאלה שפועלים בשיטה כימית שדורשת מריחה על הגוף חצי שעה לפני החשיפה לשמש, עובדים באופן מיידי. בנוסף לקרמים יש היום גם תרסיסים ותכשירי מוס רבים, שההבדל היחיד בינם לבין הקרמים הוא העובדה שהם נספגים בעור מהר יותר.

 

מתי למרוח?

"את קרם ההגנה מפני השמש יש למרוח חצי שעה לפני החשיפה לשמש, שכן זה הזמן שלוקח לקרם להתחיל לעבוד. טעות נפוצה היא מריחת קרם ההגנה בשפת הים, שגורם לגוף שלכם להיות חשוף ללא הגנה במשך כחצי שעה".

 

מהי תדירות המריחה?

"ישנם לא מעט גורמים שיכולים להשפיע על תדירות המריחה כגון: סוג העור, שעות החשיפה ומשך השהייה הרציפה במים. על מנת לקבוע כלל אחד פשוט ולא להסתבך עם חישובים מיותרים של מספרי SPF, מומלץ להשתמש בקרם עם מקדם הגנה בתדירות של שעתיים".

 

כמה מורחים?

"שכבה עבה על כל חלקי הגוף החשופים. הכמות למריחה על הפנים חייבת להיות נדיבה במיוחד".

חובה לשים כובע ולמרוח את הפנים בצורה נדיבה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חובה לשים כובע ולמרוח את הפנים בצורה נדיבה(צילום: shutterstock)

 

קוד לבוש?

"קודם כל-כובע על הראש הוא חובה. כמו כן מומלץ להצטייד בבגדי ים מסנני קרינה, עם דגש על הדגמים הבהירים. חשוב לזכור שבבגד ים רטוב, סינון הקרינה יעיל פחות".

 

עמידות במים?

"ישנם מסנני קרינה ייחודיים לנושא, אך יש לקחת בחשבון שהם מגנים במשך לא יותר מ-20 דקות ברצף".

 

מרחנו, האם אנחנו מוגנים לחלוטין?

"לא, תמיד ישנו אחוז מסוים של קרינה שחודר את הקרם. אחוז זה עולה בין השעות 16:00-10:00, שאלו שעות לא מומלצות לחשיפה".

 

ומה קורה בצל?

"גם בצל ישנן קרני שמש שמסתננות וגורמות לנזקים. אמנם לא באותה עוצמה אך הסכנה קיימת".

 

מה לגבי תינוקות?

"בדרך כלל הקרמים מסנני הקרינה המיועדים לילדים מומלצים מגיל חצי שנה ואילך. הוראה זאת נובעת מהסיבה שקרמים אלה לא נבדקו ע"י ילדים מתחת לגיל הזה".

 

ומה לגבי השמועות הרווחות סביב מקדמי ההגנה?

"ישנן לא מעט שמועות שקרמי הגנה מהשמש יכולים לגרום למחלות עור. שמועות אלה לא מבוססות על שום מחקר רפואי, יש לזכור שכל הקרמים מאושרים ע"י ה-FDA שהוא סמכות מקצועית בתחום הרגולציה".

 

מה עם ויטמין D וקרמי הגנה?

"לאט לאט אנו נחשפים לחשיבותו של ויטמין D לגוף שלנו. אחד ממקורות הייצור של ויטמין בגוף הוא קרני השמש. על פניו קרם הגנה אמור לצמצם את ייצור הויטמין בגוף. האם זה נכון? לא בדיוק. לגוף נדרשת חשיפה מאד קצרה וקטנה לקרני השמש כדי למלא את מאגרי הויטמין D. עד היום אין מחקרים שמראים את ההיפך".

 

עוד שני מיתוסים שאפשר לנפץ: אין כזה דבר, לפחות ככל הידוע לספרות הרפואית, מסנני קרינה טבעיים. מצד שני, מסנן קרינה עם מייקאפ הוא אכן טוב, אך לא הטוב ביותר, שכן לרוב מדובר במסננים עם דרגה נמוכה יחסית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים