שתף קטע נבחר

המגדל הגבוה בארץ: 100 קומות בין ת"א לר"ג

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בת"א אישרה תוכנית להקמת המגדל הגבוה ביותר בישראל שיכלול 100 קומות. המגדל ייבנה על שטח ששייך לעיריית ת"א בין הרחובות בגין וז'בוטינסקי בר"ג, בצמוד ליציאה לנתיבי איילון. כיום השטח משמש כמגרש חניה. המגדל ישמש לתעסוקה ומלונאות - אך לא למגורים

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בתל-אביב אישרה בשבועות האחרונים להפקדה תוכנית להקמת המגדל הגבוה ביותר בישראל - בין תל-אביב לרמת גן. כעת צפויה התוכנית להגיע לדיונים בוועדה המחוזית בתל-אביב ולקבל את האישור כדי להוציא לפועל את הקמת המגדל, שאמור לכלול 100 קומות.

 

 

מדובר במגדל המכונה "מגדל בין ערים", שייבנה על שטח של כ-11 דונם בין הרחובות מנחם בגין וז'בוטינסקי ברמת גן לבין רמפת היציאה למחלף הרכבת מנתיבי איילון צפון. בפועל משמש היום השטח כמגרש חניה. השטח מתפרש על פני 10.756 דונם.

 

המגדל יהיה מיועד לשימושי תעסוקה, מלונאות, מסחר ושטחי ציבור על שטח שבבעלות עיריית תל-אביב-יפו המקדמת את התוכנית. בדיון שנערך בוועדה המקומית הוחלט לאשר את המלצת מהנדס העיר להעלות את גובה המגדל ל-100 קומות, תוך התאמה של זכויות הבנייה בהתאם. תחילה אמור היה להיות המגדל בגובה מ-75 קומות.

 

"מגדל בין ערים". בלי מגורים - רק תעסוקה (הדמיה: אמנון שוורץ אדריכלים) (הדמיה: אמנון שוורץ אדריכלים)
"מגדל בין ערים". בלי מגורים - רק תעסוקה(הדמיה: אמנון שוורץ אדריכלים)

 

בגלל הבידוד: בלי מגורים

מעיריית תל-אביב-יפו נמסר כי שטח התוכנית כלול באזור תעסוקה מטרופוליני, כאשר בידודו של הפרויקט וריחוקו ממבני מגורים קרובים בעיר תל-אביב-יפו אינו מאפשר שימושי מגורים. הפרויקט יכלול שטחי ציבור (משרדים עירוניים). בוועדה המקומית הבהירו כי אם תוך 15 שנים מיום מתן תוקף לתוכנית לא יינתן היתר בנייה, ההוראות מכוח התוכנית במגרש יתבטלו.

 

נזכיר כי המגדל האחרון שאושר בוועדה המקומית תל-אביב-יפו ונחשב לגבוה במדינה הוא מגדל קרן הקריה, שאמור לכלול 80 קומות של משרדים, לצד מגדל משרדים נוסף בן 50 קומות הכוללים יחד 100 אלף מ"ר. עוד כוללת תוכנית קרן הקריה שני בנייני מגורים בגובה 45 קומות כל אחד שיכללו עד 770 יחידות דיור.

 

זאת ועוד, באחרונה אישרה הוועדה המחוזית בתל-אביב תוכנית להגבהת "מגדל הראל" של חברת הביטוח הראל במתחם הבורסה ברמת גן ב-30 קומות נוספות, כך שהוא יכלול 50 קומות בסך הכל. כיום המגדל הבנוי הגבוה ביותר בישראל הוא מגדל "משה אביב" בעיר, שהוקם בשנת 2003 וכולל 68 קומות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: אמנון שוורץ אדריכלים
הדמיית המגדל. 100 קומות בין ת"א לר"ג
הדמיה: אמנון שוורץ אדריכלים
מומלצים