גלי רזתה 46 ק"ג והפכה לטבעונית
בגיל 18 גלי שגיא שקלה כבר 120 ק"ג. כששמלת הנשף של סיום בית הספר לא נסגרה עליה, היא החליטה על שינוי. היא שינתה את התפריט, הפסיקה לאכול מתוקים והפכה להיות טבעונית. אחרי שרזתה 46 ק"ג, והחלה ללמוד תזונה היא אומרת: "תמיד תסתכלו על האתגר ולא על הקושי"
לקראת נשף סיום י"ב, שמלת הנשף של גלי שגיא לא נסגרה עליה. היא שקלה 120 ק"ג ולמרות שהייתה מוקפת חברים ומשפחה אוהבת שלא אמרו לה כלום על המשקל, החליטה שהיא חייבת לרזות למען עצמה.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
מאז תקופת הילדות וההתבגרות גלי הייתה שמנה. "גדלתי בבית מלא ממתקים ותמיד הסתובבתי בחברתם של ה"חנונים" בבית ספר, ולכן הנושא האכזרי של להיות שמנה בגיל ההתבגרות היה טיפה רחוק ממני", היא מספרת.
רזיתם בגדול? שתפו אותנו בסיפורכם
ולמרות ההתבגרות "החלקה" בצל המשקל העודף, לא פעם היא עשתה דיאטות הרזיה שלא תמיד הצליחו. "חשבתי לעצמי מפעם לפעם שאני צריכה לעשות את זה למען עצמי. אבל פשוט לא החזקתי מעמד".
עוד כתבות דיאטה מעוררות השראה
התמכרתי לאורח חיים בריא: עומר רזה 60 ק"ג
אור עבר קיצור קיבה כדי להתגייס לצה"ל גליה רזתה 25 ק"ג: "בעיות הבריאות נעלמו"
נקודת המפנה המשמעותית היתה בגיל 17. זהו גיל שכבר מחחילים לחשוב יותר לכיוון של גיוס, חברים, זוגיות ומערכות יחסים. "באחד הערבים שהלכתי לבקר חברה והיא הציגה בפני קטלוג דיאטה של שומרי משקל. בקטלוג הופיעו כל מיני אנשים בכל מיני גילאים שרזו והחלטתי שזה מה שאני הולכת לעשות", היא מספרת.
מקרה נוסף שהשפיע על גלי עמוקות היה נשף הסיום של י"ב. "הנושא המרכזי שמעסיק כמעט כל בחורה באותה תקופה זה מה אני אלבש באותו ערב. ורגע טראומתי ובלתי נשכח היה ברגע שניסיתי למדוד בחנויות רבות כמה וכמה שמלות בשביל הנשף, ופשוט כלום לא עלה עליי. זה היה מאד מביך, משפיל ויותר מכך חיזק לי את ההרגשה והמחשבה שאני חייבת שינוי".
המעבר לצמחונות וטבעונות
"כמה ימים אחרי ניסיון הכושל שלי לעלות על שמלת ערב לנשף, הכנסתי את עצמי למשטר נוקשה והתחלתי ללכת למפגשי הרזיה קבועים", היא אומרת, "בניתי תפריט מאוזן ומוקפד של חישוב מזון והמחשבה של כל רכיב ורכיב שנכנס לי לגוף. בנוסף, עברתי שינוי תודעתי עמוק בתפיסה של מה אני מכניסה לגוף ובאיזה תדירות. וככל שחקרתי יותר, מצאתי את עצמי בתהליך מרתק לתוך עולם הצמחונות.
"לאחר השחרור מהצבא גיליתי שגם במובן האקדמי יש לי משיכה ועניין רב בתזונה, וככול שהתקדמתי ורזיתי גם ה"רעב" שלי לעוד ידע הלך וגדל. למדתי להבין מחקרי תזונה באופן יותר מקצועי, ראיתי את הגוף שלי כפרויקט תזונתי לכל דבר. בגיל 22, כבר הייתי סטודנטית מצטיינת למדעי התזונה וטבעונית גאה".
מהם הקשיים במעבר החד הזה?
"תמיד בחרתי להשתמש במושג אתגר מאשר במושג של קושי. כי תמיד קשה, מאז ומתמיד קשה וכנראה שכך גם יהיה בעתיד, ולכן כחלק מהשינוי התודעתי שעברתי אני רואה אתגר ולא קושי.
"אני יכולה לומר היום בבטחון מלא שזה הכל עניין של רצון והכל עניין של לרצות להתחיל, לרצות לעשות את השינוי. האתגר העיקרי באורח חיים הזה הוא כמובן היצירתיות בתפריט. בזכות זה אני חשופה למגוון עצום של חומרי גלם ומאכלים חדשים שמרגישים לי כ"כ נכון להכניס לגוף מבחינה נפשית ופיזית".
אני מאד מאמינה בהסברה ובהפצת הבשורה של מה שאני עברתי הלאה. מצד שני, אני אומרת בגלוי מאז ומתמיד שאני נגד הטרנד המטורף של הטפות המוסר האגרסיביות שעולם הטבעונות סובל מהם לאחרונה. אני באמת מאמינה שהגעתי לעולם הטבעונות מתוך תהליך אמיתי, בריא ומתון שהרגיש נכון לגוף שלי ולאורך החיים שאני רוצה שיהיה לי.
איך היו התגובות בקרב המשפחה והחברים?
"אני חושבת שבקרב המשפחה, העניין שהפכתי לצמחונית ואז לטבעונית לא התקבל עדיין באופן מלא. תמיד בארוחות משפחתיות תהיה הבעייתיות של האוכל, של רמת השומן באוכל, של מתוקים ופיתויים עצומים.
"אבל אני יכולה להגיד שזה הולך ומשתפר, מהבחינה שהם כבר יותר רגילים לנושא, פחות ופחות נשמעות הבדיחות הקבועות שהייתי רגילה לשמוע מהם, ויותר התחשבות מצד אמי בהכנת מאכלים מתאימים לצרכים שלי כאשר אני מגיעה הביתה. בנוסף, לפני כשנה הכרתי את בן זוגי הנוכחי, וכך נוצרה מציאות שרוב סדר היום מורכב מסביבה בריאה, תומכת ומפרגנת, ומה יותר טוב מיזה שאהוב ליבך בדיוק כמוך בנושא המזון ואורח החיים"
עצות הדיאטה של גלי
תמיכה סביבתית. "עצם העובדה שאדם מצהיר שהוא רוצה להתחיל, זה אומר שהוא מנסה שיושיטו לו יד לעזרה".
מדובר בתהליך ארוך והדרגתי. "זה תהליך ארוך, שחייב להיות מבוקר והדרגתי. הכל חייב להיות מגמתי וארוך טווח כי אחרת מאד קל להשבר. אין קסמים ואין זבנג וגמרנו. פשוט חייבים להתחיל. אני תמיד מסבירה למי ששואל בעצתי שכאשר נמצאים בתוך תהליך הדיאטה, תנסו להתעניין גם במאכלים ובחומרים עצמם שאתם מכניסים לגוף.
תבדקו את כל האינפורמציה. "תמיד תבדקו, תמיד תלמדו ותביאו את עצמכם לתהליך ולא את התהליך על עצמכם".