שתף קטע נבחר
צילום: רויטרס

רשות המסים תסייע לעסקים לקבל פיצויים

בעקבות מבצע "צוק איתן" רשות המסים ומשרד הכלכלה יפתחו לשכות ייעוץ וסיוע לבעלי עסקים קטנים בהגשת תביעות לפיצויים בגין נזקים עקיפים שנגרמו להם בתקופת המבצע. זאת, לאחר שב"עמוד ענן" הוגשו רק 9,000 תביעות למרות שמספר העסקים שנפגעו מהלחימה בפועל היה 14 אלף

רשות המסים וגופי השטח של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה - "מעוף" - מארגנים שירות לייעוץ וסיוע לבעלי עסקים קטנים בהגשת התביעות לפיצויים על הנזקים העקיפים שנגרמו להם ממבצע "צוק איתן ", ובהכנת הדו"חות הכספיים הנלווים לבקשות. השירות יינתן ללא תשלום. מנהל הרשות משה אשר הודיע על כך היום (ד') בוועדת הכספים.

 

הערכה: הפיצויים בצוק איתן - כמיליארד שקל

לפיד בשדרות: "נספק כיפת ברזל כלכלית לתושבי הדרום"

הממשלה תחל לפצות עסקים שנפגעו מהמבצע

 

"השירות נועד לעודד ולהמריץ את בעלי העסקים להגיש את התביעות מחשש שלא מעט מהם אינם יכולים להכין ולהגיש את התביעות בכוחות עצמם", אמר אשר. "הם נרתעים מהגשת התביעות בגלל שאינם יכולים לעמוד במחירים הגבוהים של המייצגים המקצועיים עבור השירות הזה. אני מאמין כי באפס עלות יגישו יותר עסקים את התביעות".

 

אשר ציין זאת מניסיון הרשות במבצע "עמוד ענן" שבו נפגעו כ-14 אלף עסקים אבל הוגשו רק 9,000 תביעות. לדבריו, במבצע "צוק איתן" הוגשו עד היום כ-2,000 תביעות. 83% הן של עסקים הפועלים בטווח 40 ק"מ מרצועת עזה שהוא מרחב הזכאות לפיצויים. אשר הופיע בדיון שהוקדש לפיצוי הנפגעים ונועד גם לאשר את התקנות של שר האוצר למימוש זכויות הפיצויים. הדיון על התקנות נדחה ליום א' הקרוב.

 

אשר ציין את החידוש שבהחלטת האוצר לתת לעסקים מקדמות על חשבון הפיצויים בהליך פשוט ומהיר, אבל הדגיש שהתנאי לקבלת המקדמות הוא הגשת התביעה. לדבריו, סכומי המקדמות יהיו בשיעור 50% מהפיצויים שהעסקים קבלו ב"עמוד ענן". הן ישולמו תוך שבועיים-שלושה ישירות לחשבון הבנק של התובע, "בלי ביורוקרטיה", הדגיש אשר.

 

"אי אפשר לתת לכולם פיצויים"

בדיון חזרה ועלתה התביעה, בעיקר מפי אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר ואהוד רצאבי נשיא לשכת העצמאים (לה"ב) להרחיב את טווח הפיצויים מעבר ל-40 הק"מ כך שיכלול גם את "יישובי עוטף תל-אביב". על כך השיב אשר, "ברמה הכלכלית אי אפשר לתת לכולם כי לא יהיה כסף לכולם". הוא גילה כי היקף עלות הנזקים הישירים של הנפגעים שנענים אוטומטית, הוא "רבע עד שליש מהנזקים העקיפים".

 

כשעלתה ההשוואה למבצע "עמוד ענן" גילה אשר כי מאלפי התביעות דאז הוגשו רק כ-200 עררים, רובם ככולם של חקלאים. הוא הודה כי נוסחאות הפיצוי לחקלאות "היו מאד בעייתיות". בעקבות דבריו הוחלט להקים ועדת משנה לוועדת הכספים בראשות ח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי) יו"ר הלובי החקלאי בכנסת. הוא הודיע כי הם יגבשו עם רשות המסים ומשרד החקלאות נוסחאות מוסכמות, "בתקווה שהפעם לא יהיו עררים".

 

לבקשת מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי הוקמה ועדת משנה דומה שתסייע בפיצוי ענף התיירות. לדבריו "המבצע הוא בשבילנו מגה-פיגוע והענף הוא בעצם הנפגע העיקרי. זה לא עסק קטן. אנחנו עדיין בבקרת נזקים שהם כבדים מאוד וחורגים מתחום 40 הק"מ. העסק עוד לא בקריסה, אבל פרנסת 200 אלף עובדים בסכנה".

 

טון הדוברים בדיון היה שונה מדיונים קודמים בעבר מרוב המחמאות שנציגי הארגונים וחברי הכנסת הרעיפו על רשות המסים והאוצר שדוחפים להקדים את תשלום הפיצויים. רוב הדרישות היו לתוספות ותיקוני עיוותים. גם בקטע הזה הסכים מנהל רשות המסים עם המבקרים, כשאמר,"יש הפעם מהלך חדשני אבל גם הוא פתוח לשיפורים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים