שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    בין קודש לחול: דופלקס במודיעין עוצב מחדש

    הרצון להציג קדמה, לצד שמירה על האופי המסורתי, הוא האתגר שעמד בפני משפחה דתייה ממודיעין שעיצבה מחדש את הבית שבו היא גרה. צפו בתמונות

    דופלקס משפחתי במודיעין, בו מתגוררת משפחה דתית (זוג ו-5 ילדים), עבר שיפוץ מוחלט - כך שיתאים לסגנון החיים המאופק, הביתי והצנוע של בני המשפחה. יחד עם זאת, חשוב היה לבני הזוג שהעיצוב ידגיש את החום שהמשפחה משדרת, לצד הכנסת האורחים ואירוח ארוחות השבת והחג המסורתיות.

     

    עוד במדור "עיצוב ותכנון הבית " בערוץ הנדל"ן :

    סיפור הסינדרלה של הדירה בקריית אונו

     

    הדופלקס, ששטחו עומד על 163 מ"ר, הותאם לצרכי המשפחה, כאשר תחילת העבודה התמקדה בהכנת תוכניות יסודיות להוספת שני חדרי שינה לילדים. האתגר הגדול היה הצורך בשינוי פנימי של כל מערך המבנה הקיים של החדרים בקומה העליונה, וכן תוספת בנייה מאושרת על חשבון מרפסת קיימת.

     

    כמו כן, היה צורך בהרחבה של הקומה התחתונה על חשבון המרפסת המרכזית, לצורך בניית יחידת דיור ומקלחת צמודה לילד הבוגר. המחשבה הראשונית תמכה בשינויים בתוואי החשמל ונקודות האינסטלציה ושינוי במקומן, וכן הוספות והרחבות לחדר השירות/כביסה. זאת לצד הרחבת חלל שרותי האורחים, ויצירת מחסן על חשבון החלל שליד דלת הכניסה - כך שלמעשה כל הבית שונה מיסודו.

     

    חלל הסלון, המשמש את בני המשפחה ביומיום ולאירוח בשבתות וחגים, עוצב תוך התחשבות בצרכי המשפחה. לכן, לפי בקשת האם, בוטל שולחן הסלון שבמרכזו לטובת שולחן צד קטן, המשמש את המשפחה בעת הגעת אורחים, וכן הוזמנו ספות רחבות ונוחות.

     

    קיר הסלון חופה בלבני פרוק בגוונים חמים ליצירת אווירה ביתית ומזמינה, לעומת התקרה שעוצבה באמצעות משחקי גבס, וכוללת מנורות צמודות תקרה. כל אלה בנוסף לתאורה בקיר המרכזי, אשר יחדיו יוצרות משחקי תאורה בחלל.

     

    חשיבה עתידית להקמת סוכה במרפסת

    ביציאה מהסלון ממוקמת המרפסת המרכזית ובה אזור ישיבה קטן, אך מזמין. המרפסת בעלת פרגולה חלקית, עם חשיבה עתידית להקמת סוכה כשרה בחג המתאים. להשלמת האווירה, הונחו עציצים רחבים ובתוכם עצים גדולים המעניקים תחושת רוגע ושלווה.

     

    מול קיר לבני הפרוק, עוצב קיר שלם עם מדפים ומגירות, בעקבות בקשת המשפחה למצוא מקום לספרי הקודש שמהווים את מרכז הבית. במרכז הקיר מוצנעת הטלוויזיה על ידי זכוכית מצוירת עם יצירה אבסטרקטית בגוונים עדינים, המהווה נקודת מרכז נוספת בחלל. באמצעות גלילתה על מסילות הזזה, ניתן להעלים לגמרי את המסך בשבתות והחגים ולהבליט את ספרי הקודש שלצדה.

     

    מכיוון שהמשפחה מסורתית השומרת על צניעות, חלל המטבח עוצב בהתאם לאופי בני הבית בסגנון כפרי פרובנס. הוא מכיל ארונות לאחסון, הן בחלקו התחתון והן בחלקו העליון, לצד משטחי עבודה מרובים. כמו כן, מוקמו שני כיורים להפרדת בשר וחלב, וכן אי גדול המשמש כמקום אחסון נוסף וכמשטח עבודה, לצד דלפק האכילה של 5 הילדים במהלך השבוע. בממ"ד הצמוד למטבח, הוספה פינת שבת הכוללת מכשור מיוחד ושעון שבת ופינת אחסון לכלי הפסח.

     

    אל פינת האוכל הצמודה למטבח, הוכנס שולחן עץ עגול בקוטר 1.80 במראה טבעי ובגוונים חמים, אשר הותאם למבנה החלל ובעל אפשרות פתיחה משולשת לארוחות מורחבות. מעל שולחן הסלון משתלשל מהתקרה אשר גובהה 6 מטרים, גוף תאורה מעוצב ועדין, המתאים לאווירת המסורת בבית. על הקירות מסביב שני גופי תאורה תואמים להשלמת האווירה הרצויה. מול המדרגות נוצרו נישות מגבס, המאפשרות לאחסן ולהציג את נרות השבת ונרות ההבדלה.

     

    מתחת לגרם המדרגות המוביל לקומה העליונה, בהתאם לבקשת המשפחה לנצל כל פינה אפשרית לאחסון, מוקמו מגירות למשחקים, כך שניתן יהיה לאסוף את הצעצועים במהירות. בצדה הימני של הפינה עוצבה על שולחן נשלף עמדת המחשב המרכזית של הבית, המשמשת את הילדים ללימודים. לאחר סיום השימוש, היא יכולה להיסגר בצורה נקייה ואסתטית ולהיטמע בחלל.

     

    את המדרגות המובילות לקומה העליונה של הבית, בה ממוקמים חדרי השינה של הילדים, מעטר מעקה ברזל שלכאורה נראה פשוט ונקי, אך הוא בעל קריצה מעניינת היוצרת עניין בחלל. מהפרוזדור ניבטים חדרי הילדים, שעוצבו בקווים נקיים ובדגש על כך שיהיו פונקציונליים ומתאימים לצרכים היסודיים של כל אחד מהילדים.

     

    יחידת ההורים מרווחת ומאופקת אף היא בעיצובה. היא נצבעה בגוונים בהירים, בלי יומרות, שומרת על הצניעות ומודגשת עם נגיעות של רגש, אשר באות לידי ביטוי בפרקט העץ ובתמונה שעל הקיר. מקלחת ההורים צמודה לחלל ומופרדת באמצעות דלת זכוכית חלבית אטומה ורחבה.

     

    צפו בתמונות של הבית המעוצב

     

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     

    הכותבת היא אדריכלית פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: טל ניסים
    הבית במודיעין. עוצב בהתאם לסגנון החיים המסורתי
    צילום: טל ניסים
    מומלצים