שתף קטע נבחר

לראשונה: אושר משאף ניקוטין לגמילה מעישון

משאף ניקוטין חדש אושר כתרופה רשמית לגמילה מעישון בבריטניה, ויאפשר להיפטר מהתלות בסיגריות בהדרגה. מדובר במתקן שאינו חשמלי והמשחרר כמות מדודה ומדויקת של ניקוטין בכל שאיפה, ללא חום או בעירה

דרך חדשה ורפואית לגמילה מעישון: בריטניה אישרה את שיווקו של משאף ניקוטין חדש, שישמש תחליף לסיגריות. המשאף פותח על ידי חברה רפואית קטנה בשיתוף תאגיד טבק אמריקני בריטי, והוא צפוי להגיע תוך כמה חודשים אל המדפים. הרופאים ימליצו על השימוש במשאף כאמצעי להפסקת העישון.

 

המשאף, הקרוי Voke Inhaler, עבר את מבדקי היעילות והבטיחות הדרושים. הוא שונה מסיגריה אלקטרונית כיוון שהוא מתקן שאינו חשמלי המשחרר את הניקוטין עם השאיפה, ללא צורך בחום או בעירה כמו בסיגריות אלקטרוניות.

  

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

עוד על גמילה מעישון:

מדריך להפסקת עישון: השיטות שיעזרו

נגמלתם מהסיגריות: איך לא להתפתות לשוב ולעשן

בלי לפחד: 6 שלבים שיעזרו להפסיק לעשן

 

ניקוטין מדוד לגמילה הדרגתית

אף שניקוטין ידוע כחומר ממכר ביותר שאותו הוסיפו חברות הסיגריות כדי לגרום להתמכרות כמעט בלתי נשלטת, הרי שהוא מזיק פחות ממאות הכימיקלים המצויים בעשן הטבק.

 

בעולם מתנגדים נחרצות לשימוש בסיגריות אלקטרוניות, ולמדינת ישראל חל איסור לייבא סיגריות אלקטרוניות ולהשתמש בהן, כיוון שיש הטוענים שהסכנות הקשורות בהן חמורות אף יותר מעישון.

 

עם זאת, המשאף החדש כאמור אינו משתמש בכל רכיב אלקטרוני, אלא מזליף את הניקוטין המדוד שאותו רושם הרופא לגמילה הדרגתית - באמצעות שאיפה בלבד, כמו כל משאף אחר.

 

בעבר שווק בישראל משאף בשם "ניקורט", אך הוא לא היה רשום כתרופה ולא הוכר כמוצר רפואי, אלא כחומר עזר כגון מדבקות ניקוטין או מסטיקים לגמילה.

 

זו הפעם הראשונה שבה משאף ניקוטין נרשם כתרופה, ומשמעות הדבר היא שהמשאף עבר ניסויים מבוקרים ויש לו אפקט תרפויטי בדוק ומוכח.

 

החקיקה נגד עישון עוזרת

על פי נתוני משרד הבריאות, אחד מכל חמישה ישראלים מעשן, אך אלפי ישראלים פונים לגמילה באמצעות תרופות וסדנאות בקופות החולים. אחוז המעשנים בקרב בני 32 ומעלה בישראל עומד על קצת יותר מ-20%, כאשר 27% מהגברים ו-14% מהנשים מעשנים.

 

שיעורי העישון גבוהים פי 2.2-1.5 בקרב גברים ערבים בהשוואה לגברים יהודים. הגיל הממוצע להתחלת עישון סיגריות הוא 17.9 שנים בקרב גברים יהודים ו-20 שנים בקרב נשים יהודיות.

 

יותר מ-30% מכלל אוכלוסיית המעשנים דיווחו על הפחתה בכמות הסיגריות בעקבות החקיקה נגד עישון במקומות ציבוריים, ונשים יהודיות הושפעו מהחקיקה במידה הרבה ביותר. מעל ל-50% מכלל המעשנים דיווחו שהם מודעים לתרופות לגמילה מעישון הכלולות בסל הבריאות.

 

מתחילים לעשן בגיל 15

הגיל הממוצע להתחלת העישון בקרב מתגייסים בשנת 2012 דומה לגיל הממוצע של המתגייסות בשנה זו, והם 15.6 ו-15.3 שנים, בהתאמה - הבדל של כשלושה חודשים וחצי בלבד בין המגדרים.

 

שיעור העישון בקרב חיילים אשר התגייסו לצה"ל בשנת 2012 עמד על 30.6% ושיעור העישון בקרב חיילים שהשתחררו מצה"ל בשנת 2012 עמד על 29.3%. בקרב המתגייסים בשנת 2009, אשר רובם השתחררו בשנת 2012, שיעור המעשנים היה 33.8%.

 

שיעור העישון בקרב מתגייסות בשנת 2012 היה 23.3%, ושיעור העישון בקרב משתחררות בשנה זו היה 25.9%. בקרב המתגייסות בשנת 2010, שמייצגות ברובן את המשתחררות בשנת 2010, שיעור העישון בעת הגיוס היה 24.6%.

 

משתחרר שמעשן צרך בממוצע 13 סיגריות ביום. הצריכה היומית הממוצעת בשנה זו בקרב משתחררות שמעשנות הייתה תשע סיגריות ביום.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המשאף יוביל לגמילה הדרגתית מסיגריות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים