שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: על השולחן
    שביל סודות התפודים: 4 מתכוני תפוחי אדמה צלויים
    תפוחי אדמה צלויים? זה קל! רותי אוליבר מגישה רביעיית מתכוני צ'יפס בתנור עם שום, תפוחי אדמה בעגבניות ושמנת, הום פרייז מושחמים וגם מאפה תפוחי אדמה עם פטריות ופרמזן

    3 טיפים לצליית תפוחי אדמה

    1. כדי שתפוחי האדמה ייצאו מהתנור רכים תמיד, מבשלים אותם תחילה במים, ורק אז ממשיכים בתיבול ובאפייה לפי הטעם. גם אין צורך במלח; אם מבשלים בסיר גדול עם מים פשוט מחכים עד שהם רכים, אבל לא מתפוררים. אם שולחים בהמשך לתנור, 15-10 דקות בישול יספיקו.


     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    2. מקלפים? חותכים? לא כדאי. הכי טוב לבשל אותם בשלמותם, כדי שיספגו כמה שפחות מים. מסננים מיד, כדי להפסיק את הבישול וכדי שהמים לא ייספגו בתפוחי האדמה. מניחים להם להתקרר לפני שמקלפים.

     

    3. מאחסנים במקרר. בקופסה נקייה ואטומה הם יכולים להחזיק מעמד עד שבוע.

     

    צ’יפס מתובלים בתנור

    לאבקת שום יש יתרון על השום הטרי - היא לא נחרכת אלא נמסה בתוך משחת התבלינים. הקורנפלור מעניק למשחה סמיכות, שיוצרת כאן מעטה פריך.

     

    גיוון:

    מחליפים את התבלינים בתערובת תיבול שאוהבים: קארי, ראס אל-חנות או בהראט.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    6 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם

    1/2 כוס שמן קנולה

    1 כף קורנפלור

    1 כפית מלח גס

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    1 כפית סוכר

    1 כף פפריקה

    1 כפית אבקת שום

    1 ענף רוזמרין

     

    אופן ההכנה: 

    1. מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול: מניחים אותם בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומצננים.
    2. אם רוצים, מקלפים את תפוחי האדמה. חותכים לחצאים ואז לצ’יפס שמנמנים (כל חצי ל-3 פלחים). מניחים בקערה.
    3. מערבבים שמן עם קורנפלור ותבלינים. מערבבים עם תפוחי האדמה, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה יחד עם רוזמרין לבישום.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות, הופכים צד ואופים עוד 15 דקות. מגישים חם.

     

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

     

    תפוחי אדמה בעגבניות ושמנת

    גראטן רוזה (ורוד) עם עגבניות שהחמצמצות שלהן מעודנת בשמנת.

     

    גיוון:

    מחליפים את ממרח העגבניות המיובשות ב-3-2 כפות פסטו.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    4 תפוחי אדמה בקליפתם

    שמן לשימון התבנית

    1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

    3 כפות ממרח עגבניות מיובשות

    2 שיני שום קצוצות

    מלח, פלפל שחור גרוס

    אגוז מוסקט

    50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

     

    אופן ההכנה: 

    1. מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול: מניחים אותם בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומצננים.
    2. משמנים תבנית מלבנית בגודל 25X20 ס"מ. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לעובי 3 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית כמו רעפים (כשאחת נשענת על השנייה).
    3. מערבבים שמנת עם ממרח עגבניות מיובשות, שום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, יוצקים על תפוחי האדמה ומכסים ברדיד אלומיניום.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מסירים את הכיסוי, מפזרים פרמזן ואופים 10 דקות נוספות להזהבה. מגישים חם.

     

    הום פרייז - קוביות תפוחי אדמה מושחמות

    זוג הרטבים האהוב עובד יפה גם בתנור. תוספת של סויה וסוכר דואגים לקרמול ולהשחמה.

     

    גיוון:

    מחליפים את תפוחי האדמה בבטטות ו/או בפלחי דלעת.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    4 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם

    3 כפות שמן קנולה

    3 כפות מיונז

    3 כפות קטשופ

    3 כפות רוטב סויה

    1 כפית סוכר

    3 שיני שום, קצוצות דק

    מלח, פלפל שחור גרוס טרי

     

    אופן ההכנה: 

    1. מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול: מניחים אותם בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומצננים. מקלפים (אם רוצים) וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
    2. מערבבים שמן עם מיונז, קטשופ, סויה, סוכר, שום, מלח ופלפל בכלי רחב. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים קלות ומעבירים לתבנית.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים.

     

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

     

    מאפה תפוחי אדמה עם פטריות ופרמזן

    וריאציה עדכנית ומעודנת לקלאסיקה מהאייטיז.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    5 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם

    1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות דק

    3 שיני שום קצוצות

    1 מיכל שמנת מתוקה

    1/2 כוס חלב

    1 כף קורנפלור

    מלח, פלפל שחור גרוס

    מעט אגוז מוסקט מגורר

    100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול: מניחים אותם בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומצננים. משמנים תבנית פיירקס או מרפדים תבנית רגילה בנייר אפייה. מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
    2. מפזרים שום ומחצית מכמות הפטריות בתבנית. מסדרים עליהם את פרוסות תפוחי האדמה זו ליד זו, ומעליהן את יתרת הפטריות.
    3. מערבבים שמנת עם חלב, קורנפלור, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ויוצקים מעל. מפזרים על הכל פרמזן.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שרך וזהוב.

     

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

     

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים