שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לבן ומצוין: מבשלים עם יין לבן

    יין לבן משתדך מצוין עם בשרם הבהיר של הדגים ופירות הים והעופות וטעמיהם העדינים יוצאים נשכרים מהפירותיות הרעננה והחמצמצה ולעתים אפילו מתקתקה המאפיינת אותם. טיפים ושני מתכונים לבישול ביין לבן

    בעוד שהיין האדום הוא בן לוויה טבעי לתבשילי קדירה ולבשרים דשנים, כמו בקר,טלה ובשר ציד, יין לבן משתדך מצוין עם דגים ועוף. היין תורם לא רק טעמים וארומות – הוא גם אחראי למרקם רך ועסיסי יותר של הבשר המבושל בו.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    בשרם הבהיר של הדגים, פירות הים והעופות וטעמיהם העדינים יוצאים נשכרים מהפירותיות הרעננה והחמצמצה ולעתים אפילו מתקתקה המאפיינת את היינות הלבנים. לבישול, כדאי להעדיף יין לבן צעיר, יבש או חצי יבש, או להאזין לצרפתים, שנוהגים להפריש לבישול כמות מהיין שילווה מאוחר יותר את הארוחה.

     

    עם איזה יין מגישים? יין לבן כמובן. יין זני כגון שרדונה יבש ישתלב מצוין עם המנות שלפניכם - "הר" שרדונה, "טללים" מסדרת אדמה II  של יקב תבור למשל.  

     

    חזה עוף בתפוחים ויין

    היין הלבן מעצים את טעמו של חזה עוף, התפל מעיקרו, והחומציות שבו תורמת לעסיסיות. שילוב של תפוחים הופך את המנה למתאימה ביותר לשולחן החג.

     

    החומרים (ל-6 מנות):

    3 חזות עוף שלמים (או 6 שניצלים)

    3 כפות קמח

    מלח, פלפל

    4 כפות שמן זית עדין

    4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות או לשמיניות

    1 כף סוכר

    1 כוס יין לבן יבש (כמו אדמה סוביניון בלאן רוסאן)

     

    אופן ההכנה:

    1. אם משתמשים בחזות שלמים, מחלקים כל חצי חזה ל-3 שניצלים, מניחים בין 2 יריעות ניילון ומשטחים דק ככל האפשר.

    2. מערבבים

    את הקמח עם מעט מלח ופלפל וטובלים בו את השניצלים כך שיצופו היטב מכל הצדדים. מנערים את עודפי הקמח.

    3. מחממים 2 כפות מהשמן במחבת גדולה. מטגנים את השניצלים על להבה גבוהה, דקה וחצי-שתיים מכל צד עד שמזהיב. מוציאים מהמחבת. את השלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור את השניצלים המטוגנים מכוסים במקרר.

    4. מוסיפים את השמן שנותר למחבת שבה טוגנו השניצלים ומטגנים את התפוחים במשך 3 דקות. זורים עליהם את הסוכר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עד שהתפוחים מזהיבים היטב, כ-5 דקות.

    5. מוסיפים את היין ומבשלים 3 דקות נוספות. מחזירים את השניצלים למחבת ומבשלים כ-3 דקות. הופכים כדי שיכוסו היטב ברוטב ומבשלים רק עד שמתחמם. מגישים את השניצלים עם נתחי התפוחים.

     

     

    עופיונים ברוטב יין שוקולד

    המתכון הספרדי המסורתי עושה שימוש ביין לבן ובשוקולד צובע את הרוטב והעופיונים בגוון חום עמוק ומשווה להם טעם מיוחד.

     

    החומרים (ל-6 מנות):

    6 עופיונים

    4 כפות שמן זית

    1 בצל גדול קצוץ

    1 שן שום כתושה

    2 כפות שקדים מולבנים משובבים

    1 עגבנייה גדולה בשלה, קלופה וקצוצה

    2 גזרים פרוסים דק

    2 כוסות יין לבן יבש או חצי יבש (כמו אדמה טללים)

    2 כפות מיץ לימון

    מלח, פלפל

    50 גרם שוקולד מריר

     

    ההכנה:

    1. שוטפים את העופיונים ומנגבים היטב במגבות נייר. מחממים את השמן במחבת רחבה בעלת מכסה שיכולה להכיל את כל העופיונים בשכבה אחת. מזהיבים את העופיונים בשמן מכל הצדדים ומוציאים מהמחבת.

    2. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את השום והשקדים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהשקדים מזהיבים. מוסיפים את העגבנייה והגזר ומבשלים תוך ערבוב תכוף עוד כ-10 דקות.

    3. מוסיפים את היין, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מחזירים את העופיונים, מכסים את המחבת ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ביותר. מבשלים כשעה והופכים את העופיונים שבסיר מדי פעם.

    4. מוציאים את העופיונים המוכנים מהסיר. מגבירים את הלהבה, שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים לרוטב ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

    5. מחזירים את העופיונים למחבת ומבשלים עוד שתי דקות. הופכים אותם ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים את העופיונים כשהרוטב יצוק עליהם.

     


    פורסם לראשונה 16/09/2014 21:14

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים