שתף קטע נבחר

חברת בנייה התמוטטה - הפרויקט בפ"ת נעצר

חברת נדל"ן נקלעה לקשיים כלכליים והפסיקה את העבודות אחרי שכבר מכרה את רוב הדירות. בית המשפט נתן תקווה לרוכשי הדירות

חברת בנייה נאלצה להפסיק את עבודתה על פרויקט מגורים שבנתה בפתח תקווה והותירה את רוכשי הדירות תלויים באוויר: ללא הכסף ששילמו וכשמעל ראשם ריחפה סכנה שיאבדו את הסיכוי לקבל הנכסים שלהם קיוו. בית המשפט המחוזי בלוד הפיח בהם תקווה כשקבע כי הם עדיין מחזיקים בזכות על הבנייה שבוצעה והורה על כונס נכסים שיהיה אחראי להשלמת העבודה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

חברת "גוש 6400 חלקה 57" הוקמה ביוני 2007 לשם בניית פרויקט מגורים ברחוב הגר"א בקריית סלומון בעיר. היא רכשה קרקע תמורת כ-1.8 מיליון שקל, החלה בעבודות ומכרה את מרבית הדירות על הנייר. אלא שבשלב מסוים היא נקלעה לקשיים תזרימיים שהובילו להפסקת הבנייה באוקטובר 2009. בשל כך, בעלי הקרקע המקוריים לא קיבלו את התמורה המלאה עבור המכירה, ובמקביל רוכשי הדירות נותרו ללא בית.

 

בעלי הקרקע, שטענו שקיבלו לידם רק את התשלום הראשון בסך 400 אלף שקל, הגישו תביעה נגד החברה למחוזי בלוד בטענה שהחברה הפרה את החוזה מולם: היא נטשה את הקרקע, העבירה את מניותיה שלא כדין לחברה אחרת ונעלמה. משכך, הם ביקשו למחוק את הערות האזהרה שנרשמו לטובת רוכשי הדירות.

 

רוכשי הדירות, מנגד, הגישו תביעה הן נגד החברה והן נגד בעלי הקרקע. לטענתם, האחרונים התנהגו לאורך כל התקופה כמי שקיבלו את מלוא התמורה על המכירה ולא מנעו מהחברה להמשיך למכור את הדירות או להמשיך בבנייה.

 

לטענת רוכשי הדירות, הם לא יכלו לדעת שהחברה נותרה חייבת לבעלי הקרקע תשלומים. הם ביקשו להצהיר כי זכותם להירשם כבעלי הדירות גוברת על זכות בעלי הקרקע, ודרשו להוציא צו המורה על ביצוע חוזי הרכישה.

 

התנהגות בלתי סבירה

השופטת ריקי שמולביץ ציינה שאיש לא טרח לעדכן את רוכשי הדירות על הבעיות שנוצרו בתזרימי החברה, לרבות בעלי הקרקע. אלה גם לא עשו דבר למניעת המשך פעולות המכירה או לביטול הערות האזהרה שנרשמו בינתיים לטובת רוכשי הדירות – אף שהחברה לא שילמה להם את מלוא התמורה.

 

הפעולה היחידה שביצעו בעלי הקרקע הייתה להגיש את התביעה כשנתיים לאחר המועד האחרון לתשלום יתרת התמורה. התנהלות זו, קבעה השופטת, היא בלתי סבירה ולמעשה מהווה שיתוף פעולה עם מעשי חברת הבנייה. משכך נקבע כי בעלי הקרקע אינם זכאים לביטול החוזה או למחיקת הערות האזהרה.

 

השופטת הוסיפה שהתנהלות החברה לאורך הפרויקט הייתה בעייתית, בלשון המעטה, וניהול הכספים שלה לקה באי סדרים מהותיים, כך שלא ניתן לעקוב אחר השימוש שנעשה בכספים שקיבלה מהרוכשים ומהבנקים. לא הייתה כל הצדקה לאי השלמת הבנייה ואי מסירת הדירות, פסקה השופטת, וקבעה שהחברה הפרה את חוזי הרכישה.

 

לאור כל זאת נקבע שזכות הרוכשים להירשם כבעלי הדירות גוברת על זכותם של בעלי הקרקע ונתנה צו לביצוע חוזי הרכישה. בנוסף היא הורתה על מינוי כונס נכסים לשם השלמת הבנייה, מסירת הדירות לרוכשים והעברת הזכויות על שמם. בעלי הקרקע חויבו בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 140 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשים: עו"ד איתן בן דוד, עו"ד ארז הס, עו"ד אבי קדוש
  • ב"כ המשיבים: עו"ד שי צימירינג-רוקח, עו"ד צבי ציפוק, עו"ד שרה פריש, עו"ד ישעיהו ריזל, עו"ד אביטל, עו"ד קרני
  • עו"ד אלון המר, ממשרד גלובינסקי, המר ושות' , עוסק בדיני מקרקעין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים