שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חם בלב: 9 ליקרים חורפיים
    ליבי שפרלינג ממליצה לכם לשדרג את השוקו, התה והסיידר עם תשיעיית ליקרים מומלצים לחורף. בתפריט: ליקר דבש של "ג'ק דניאלס", קואנטרו, שרי הרינג של מלכות וגם ליקר דבש מתוצרת כחול לבן

    אין כמו ליקרים שווים כדי לחמם בחורף את האווירה ולהכניס עוד מימד למשקאות שאתם מכינים לעצמכם ממילא: כוס תה חם חם, סיידר תפוחים או שוקו צוללת עם מרשמלו ושברי מקופלת. המשקאות החמים ייהנו מזרזיף אלכוהולי שייקח אותם למקום חדש והם נפלאים גם כאפריטיף לפני ארוחה או ככוסית קינוח, מייד אחרי הקינוח.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    1. ג'ק דניאלס דבש

    במזקקה האמריקאית, נאמנים למגמה המתפתחת בעולם הוויסקי ובכלל, השיקו מעין ליקר דבש רך, שחובר לוויסקי הבסיסי שלהם, אולד נאמבר 7. התוצאה: משקה מעודן, שלמרבה השמחה לא נעדר ממנו חיספוס הוויסקי והוא ניחן בסיומת מודגשת.

     

    הכי כיף על כמה קוביות קרח או בשילוב עם מיץ תפוחים. 170 שקלים.

     

     (צילום: אקרמן) (צילום: אקרמן)
    (צילום: אקרמן)

     

    2. סן ז'רמן

    הליקר הצרפתי הוותיק, שניתן לפגוש תכופות בברים ברחובות פריז, עשה סוף סוף עלייה. הוא מופק מפרחי סמבוק שחור (או אלדרפלאואר,

    כפי שהם קרויים באנגלית - Elderflower) שפורחים לכחודש במהלך האביב. הפרחים עוברים מיצוי מהיר, בעודם טריים ורעננים ומושרים בתזקיק של ענבים מזני שרדונה וגמאי נואר.

    בסיום התהליך, כדי להמתיק את הליקר (אך במעט!), עושים שימוש בסוכר קנים קריביים. התוצאה: ליקר עדין מאוד, עם מתיקות מאופקת, שבולטים בו טעמי אגס, ליצ'י וכמובן אלדרפלאוור. אנחנו אוהבים אותו בשילוב וודקה או בתחתית כוס יין מבעבע כמו שמפניה. מניפיק! 105 שקלים.

     

     

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    3. גבריאל בודייר: קרם דה קסיס

    חברת הליקרים הצרפתית מדיז'ון הגיעה ארצה שוב לאחר תקופה שלא הייתה פה. שלל הליקרים שמייצרת נמצאים בחנויות "דרך היין"- חפשו גם תחת הסדרה פול רובייר ולא תתאכזבו.

     

    הכי אהבנו ליקר קרם דה קסיס סמיך וריבתי, רענן ובעל צבע וחומציות נהדרת, שישתלב יופי עם שמפניה לכדי קיר רויאל  וגם סתם קיר , עם יינות לבנים ורזים. עוד התחברנו לליקר לימונצ'לו כייפי ולליקר אפרסקים עגול ומשמח, שניהם במחיר מעולה. 55 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    4. לה בל סנדרין

    ליקר פסיפלורה צרפתי שמופק ממחית פסיפלורה טרייה ומבוסס על ארמניאק, הברנדי הצרפתי העתיק שייצורו החל כבר במאה ה-14. מוצלח ומורכב להפתיע. 99 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    5. מזקקת יוליוס: קרופניק דבש

    מזקקת הבוטיק הגלילית של יובל (ג'וב) הרגיל מנפקת מארק – גראפה נהדרת בסגנון בורגון, לבנה או מיושנת. מכינים פה גם דיז'סטיף עשבוני רך וכן קרופניק - תזקיק דבש ליטאי-פולני, שכולו קסם.

     

    הליקר מותסס תחילה עם שמרי שמפניה ואז עובר יישון של 3 שנים בחביות קטנות ומשומשות של יקב קלו דה גת. רגע לפני היישון, מוסיפים לחבית עוד קצת דבש ומחכים בסבלנות. בתוצאה בולטים טעמי משמשים צלויים ודבש. הבקבוק החמוד שעליו מצויינת בכתב יד מספר החבית, הופך את הקרופניק גם ליופי של מתנה. 175 שקלים.

     

     (צילום: מזקקת יוליוס) (צילום: מזקקת יוליוס)
    (צילום: מזקקת יוליוס)

     

    6. קואנטרו

    ליקר התפוזים הוותיק כיכב כבר במזנון של סבתא שלי, שהיה נפתח לשולחן בר עם מראה והפך מדי פעם את הסלון הקטן בדיזנגוף בין רגע לאולם נשפים פריזאי מבושם. הוא מושק עכשיו בישראל במהדורה מוגבלת, מחווה לשנות העשרים העליזות. התפוזים נקטפים בכל העולם - במזרח התיכון, אפריקה ובקריביים. הם נשלחים לצרפת, שם הקליפות מיובשות בשמש והפרי עובר למיצוי ארומטי בדודי נחושת אדומה. נהדר למי שאוהב להוסיף ארומה תפוזית למשקאות שלו, לקינוחים ולאוכל בכלל. 170 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    7. ברנייגר

    ליקר הדבש מיוצר בחבלים המזרחיים של גרמניה – חלקם כיום כבר נמצאים בפולין - כבר מראשיתה של המאה ה- 18.

     

    ברנייגר בן 400 השנים מופק כיום דווקא מדבש אקזוטי, ארומטי וכהה במיוחד שמיובא מחצי האי יוקטן שבמקסיקו. יופי של חיזוק למשקאות חורף חמים ובראשם תה. 139 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    8. שרי הרינג

    ליקר סמיך ומתוק, המסופק דרך קבע לחצרות מלכת אנגליה אליזבת השניה ומלכת דנמרק מרגרט השנייה. ומה שטוב להן - טוב גם לנו.

     

    ליקר הדובדבנים המפורסם בעולם מופק מדובדבנים טריים ועובר יישון של 3 שנים שמעניקים לו גוף מלא, צבע כהה וארומה של תבלינים חמים. יהפוך כל קנקן של תפוזים סחוטים לבן אצולה וירומם כל סנגריה חמה למלכה. 110 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    9. בולס תפוח חמוץ

    חברת הליקרים ההולנדית מנפקת שלל טעמים שנהנים מצבעים בולטים, ארומות טבעיות ומרקם סמיך, מה שמאפשר לערבב ולשחק עם הטעמים השונים, לרקיחת קוקטיילים מנצחים.

     

    ליקר תפוח חמוץ הוא מפתיע ומרענן. אנחנו נהנים לערבב אותו עם וודקה וליקר באטרסקוטש, מעין טעם טופי קרמלי, גם הוא של החברה. הולך נהדר גם בכוס ברבן עם קרח, לתיבול מתקתק. 85 שקלים.

     

     (צילום: באדיבות חברת 'הכרם') (צילום: באדיבות חברת 'הכרם')
    (צילום: באדיבות חברת 'הכרם')
     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים