שתף קטע נבחר

מתאבקים ובוכים: סומו תינוקות ביפן. צפו

מתאבקי סומו מניפים תינוקות באוויר ומנסים להביאם לידי בכי מול עיני הוריהם. לאוזניים מערביות זה יישמע כמו עינוי, אך ביפן מדובר בטקס עתיק-יומין

כמה זוגות הורים יפניים צפו היום (יום א') בהתרגשות במתאבקי סומו מנסים להביא את תינוקותיהם לכדי דמעות. ולא, אין מדובר בהתעללות, אלא חלק ממנהג בן מאות שנים שלפי האמונה הרווחת ביפן אמור להעניק בריאות טובה לילדיהם המייבבים.

 

עוד חדשות בעולם :

חופש הביטוי בטקסס: לצלם מתחת לשמלה

הנס של שלישיית הפנדות בספארי בסין

קהיר: 2 נהרגו בפיצוץ מטען ליד משרד החוץ

 

יותר ממאה תינוקות דומעים השתתפו בעל כורחם בטקס שנערך במקדש אירוּג'י שבטוקיו, בעוד הוריהם צופים בעיניים נוצצות במתאבקים שמקפיצים את ילדיהם מטה ומעלה בזירת סומו.

 

סימן לבריאות! תינוק בוכה בידי מתאבק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סימן לבריאות! תינוק בוכה בידי מתאבק(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
במסגרת הטקס המסורתי, שאגו המתאבקים בפניהם של התינוקות, בני שישה עד 18 חודשים, כדי שיתחילו לבכות. "מטרת בכי התינוקות היא להגיע לאוזני אלוהים. ההורים מקווים שבכך יגדלו צאצאיהם ויהפכו לילדים חזקים ובריאים", הסביר יושימי מוריטה, כומר במקדש, בעוד הצעקות והצווחות מילאו את האוויר.
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"אם תינוק לא בוכה במהלך האירוע, מתאבקי הסומו ינסו לגרום לו לבכות בכוונה, באמצעות הרמתו מעלה והורדתו מטה, לנגד עיני ההורים", הוסיף. "בהיאבקות זו אין ניצחון או הפסד, והקרב תמיד מסתיים בביטוי 'באנזי ראקו' שמשמעו 'חיים ארוכים'".

 

הטקס, שהחל לראשונה לפני 400 שנה, נערך במקדשים ברחבי המדינה. החוקים משתנים

 מדת לדת - בחלק מהגרסאות התינוקות מתחרים מי יבכה קודם, בעוד אצל אחרים הראשון שבוכה הוא המפסיד.

 

מיי שיג, אם לאחד התינוקות שהשתתפו באירוע היום, סיפרה כי הוא התנהג יפה בעיניה. "הוא לא תינוק שבוכה הרבה והיום הוא בכה המון עבורנו ואנחנו מאוד שמחים", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים