שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צבעים שקטים ומראה הרמוני: דופלקס מעוצב
    זוג עם 3 ילדים שעבר לדופלקס גג ברמת השרון, ביקש להפוך אותו מדירה עם תחושת צפיפות - למרחב מרווח עם שני חללים חמימים. צפו בתמונות

    דופלקס גג שהרגיש כמו דירה צפופה, עבר מתיחת פנים לרוחב ולגובה - והפך למרחב מרווח המורכב משני חללים עם קשר ביניהם. הדיירים - בני זוג עם 3 ילדים מרמת השרון - עברו לדופלקס הישן, ששטחו 100 מ"ר עם גג בשטח של 50 מ"ר, וביקשו לעצב אותו מחדש. אחת הבקשות הייתה לעצב את הסלון לאירוח בלבד, ולילדים ליצור חלל שישמש כחדר משחקים.

     

    עוד במדור עיצוב ותכנון הבית בערוץ הנדל"ן:

     

    העיצוב שנבחר הוא עיצוב בקווים נקיים, מודרניים, עם נגיעות עדינות של חמימות. הדירה קיבלה מראה אחיד והרמוני שמתבסס על מניפת גוונים בהירה, עם שילוב חומרים שלא מכבידים האחד על השני. הצבעים השולטים בבית הם יחסית שקטים: האפור, הלבן והעץ מעניקים לחלל תחושה אוורירית וקלילה, ומאזנים אחד את השני בחמימות מול קרירות.

     

    הדירה רוצפה בריצוף בגון אפור בטון והקירות נצבעו בגוון לבן שבור. הקיר שמחבר בין הקומות חופה בבריקים מסותתים. כדי לתת להם את מלוא הבמה, נבחר מעקה שקוף שמשתלב עם הרקע. לתיבול החלל "נזרקו" כתמי צבע שמעשירים את הלבן, בעזרת טקסטיל ושאר אבזור נלווה.

    חדר ההורים ()
    חדר ההורים

     

    חדר הילדים ()
    חדר הילדים
     

    השיפוץ כלל תשתיות חשמל ואינסטלציה חדשות, לצד שבירת קירות כדי ליצור חלל אחד של המטבח, של פינת האוכל ושל הסלון. בנוסף, הושם דגש מיוחד על הגישה למדרגות לגג וכן חלוקה חדשה של החללים הרטובים ליצירת שתי מקלחות. הדירה עברה ריצוף מלא, כולל פרקט בקומה העליונה ואריחים דמויי עץ במרפסות.

     

    מבט אל הסלון (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    מבט אל הסלון(צילום: אורית אלפסי)

     (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    (צילום: אורית אלפסי)

    החלל הציבורי

    המטבח, שבעברו היה תחום בקיר, חובר לסלון ליצירת חלל אינטגרלי אחד. המדרגות המיושנות הפכו לאלמנט עיצובי דומיננטי בחלל והמסדרון הצר והנמוך נפתח לאחר שהבוידעם בוטל, ומיקומי הפתחים שונו. נוצר חלל אחד שפתח את כל הבית וגרם לשטח קטן להיראות גדול ומזמין.

    חדר המדרגות לפני השיפוץ ()
    חדר המדרגות לפני השיפוץ

    ואחרי השיפוץ (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    ואחרי השיפוץ(צילום: אורית אלפסי)

     (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    (צילום: אורית אלפסי)

     (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    (צילום: אורית אלפסי)

    חלל הסלון לפני ()
    חלל הסלון לפני
     

    חלל הסלון אחרי (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    חלל הסלון אחרי(צילום: אורית אלפסי)

    המטבח

    הדיירים ביקשו מקסימום מקומות אחסון ולכן כל פינה נוצלה במטבח, כולל החלל שמתחת למדרגות. בחלקו הפנימי של המטבח ישנם הארונות הגבוהים שמסתירים גם את מכונת הכביסה והמייבש. המטבח פתוח לחלל וניתן להשקיף ממנו לסלון ולהיפך. האי הותאם למבנה החלל, ולכן מוקם במרכז המטבח עם זליגה לקו המדרגות.

    המטבח לפני השיפוץ ()
    המטבח לפני השיפוץ

    המטבח אחרי השיפוץ (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    המטבח אחרי השיפוץ(צילום: אורית אלפסי)

     (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    (צילום: אורית אלפסי)

     (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    (צילום: אורית אלפסי)

    חדר הרחצה

    למקלחת חדר ההורים נבחרו אריחים דמוי פסיפס ממתחם עיצוב "חלמיש", גם הם על פלטת גווני האפור. צינור הביוב שמחלק את החלל הוסתר על ידי נישת גבס מעוצבת ופונקציונלית.

    חדר הרחצה לפני העיצוב ()
    חדר הרחצה לפני העיצוב

    חדר הרחצה אחרי העיצוב (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    חדר הרחצה אחרי העיצוב(צילום: אורית אלפסי)

     (צילום: אורית אלפסי) (צילום: אורית אלפסי)
    (צילום: אורית אלפסי)

    קומת הגג

    הקירות והדלת שסגרו על הקומה נהרסו, ובמקומם נבנה מעקה מינימלי. קומת הגג שהייתה מחולקת לחדרים, נפתחה לחלל אחד מרכזי המשמש כקומת משחקים מזמינה לילדים. והנוף - בימים טובים מצליחים לראות את הים.

    קומת הגג לפני השיפוץ ()
    קומת הגג לפני השיפוץ

    ואחרי ()
    ואחרי

     

    הכותבת היא מעצבת פנים ובעלי משרד Eye On Studio

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אורית אלפסי
    הדופלקס - לאחר מתיחת הפנים
    צילום: אורית אלפסי
    מומלצים