שתף קטע נבחר

איך 750 ג' גבינה לבנה של תנובה נמכרת בארה"ב ב-4.73 ש'?

ישראלי בשם אבי שחי בניו ג'רזי שלח לנו תמונה שצילם בניו יורק. 750 גרם גבינה לבנה ב-1.29 דולר בחנות שנקראת jack's 99 c. בתנובה טוענים: "זו רשת שמוכרת מוצרים שתוקפם עומד לפוג", אבל גם ברשת COSTCO מוכרים עמק ופטה במחירים נמוכים מישראל

בעקבות הכתבה: "ישראלי בברלין: מעדן דמוי מילקי - 87 אגורות", צרכן בשם אבי, שמתגורר בניוארק ניו ג'רזי, שלח לנו תמונה מעניינת, שצילם בסניף של רשת jack's 99 c, Jack's World שמוכרת מוצרים בסגנון "הכל בדולר".

 

 

צילמתם מחירים בחו"ל? שילחו לנו >>

 

במהלך קפיצה למנהטן הוא נכנס לחנות ומצא שם אריזות של גבינה לבנה 750 גרם שמתומחרות ב-1.29 דולר. כן, 4.73 שקלים בלבד ל-750 גרם גבינה, לפי שער של 4.67 שקלים לדולר. לשם השוואה, מכל של 750 גרם גבינה לבנה של תנובה בארץ נמכר ב-15.33 שקל בשופרסל. גבינות של שטראוס וטרה נמכרות במחיר דומה.

 

750 גרם גבינה לבנה בזיל הזול בניו יורק ()
750 גרם גבינה לבנה בזיל הזול בניו יורק

 

גבינה לבנה 750 גרם בשופרסל (צילום מירב קריסטל) ()
גבינה לבנה 750 גרם בשופרסל (צילום מירב קריסטל)

 

"זו רשת שמוכרת מוצרים שתוקפם עומד לפוג"

בתנובה טוענים שהמחיר הזה נדיר. בחברה מסרו בתגובה: "המוצרים המוצגים בתמונה בכתבה נמכרים ברשת קמעונאית, המתמחה במכירת מוצרים שתוקפם עומד לפוג. מדובר בסך הכל בכ-100 גביעים מתוך מיליוני גביעים הנמכרים סך בכל בשוק האמריקאי. מחיר מומלץ לצרכן של גבינה לבנה 250 גרם של תנובה בארה"ב הוא 3.49 דולר, כאשר רשתות השיווק עשויות להוריד או להעלות במקצת את המחיר, והמחיר המומלץ לצרכן של גבינה לבנה 750 הוא 7.49 דולר", כך לפי תנובה.

 

ואכן, מצאנו באתרי אינטרנט אמריקניים גביעי גבינה לבנה של תנובה, באריזת 250 גרם, שמוצעים למכירה ב-3.13 דולר, קרי ב-11.48 שקל, מחיר גבוה יותר מפי 2 מהמחיר בישראל.

 

יחד עם זאת, בישראל, גם כשתוקף הגבינה קרוב לפוג, למיטב ידיעתנו, מעולם לא נמכר ברשת שיווק פה מכל גבינה לבנה 750 גרם במחיר האטרקטיבי של 4.73 שקלים.

 

רשת בפורמט של הכי זול שאפשר

מבדיקה עולה כי הרשת הזאת, היא אחת ממספר רשתות שמוכרות בגדים, צעצועים, מזון ומה לא בפורמט של "הכל ב-99 סנט" או "שווה כל פני", כלומר כמה שיותר פריטים במחיר הכי נמוך שאפשר. לפחות חצי מהפריטים בחנות אמורים להיות מתומחרים ב-99 פני. הרשת אכן מוכרת עודפי ייצור של חברות, חלקן חברות ענק, שלא כולן מוכנות להזדהות תחת שם המותג שלהן ככאלה שמוכרות סחורה לרשתות בפורמט הזה. 

 

באינטרנט אפשר למצוא ביקורות של צרכנים שמהללות את המחירים של הרשת ולא מצאנו אף צרכן שטוען שמכרו לו מוצר פג תוקף. בכיר ברשת אמר לעיתונות שרשתות רבות לא רוצות לקנות מוצרי מזון שתאריך התפוגה שלהם קרוב, אבל ברשת הזאת הם נחטפים מהמדפים תוך יומיים, כך שבמילא זה לא משנה.

 

גם בקוסטקו מוכרים גבינה ישראלית בזול

אבי אמר ל-ynet שאין לו מושג אם זו אכן רשת שמוכרת מוצרים שתוקפם עומד לפוג, אלא רק שזו רשת זולה. הוא הלך למחרת לסניף של רשת קוסטקו (COSTCO) בניו ג'רזי, רשת זולה אחרת שלא ידועה כרשת שמוכרת מוצרים רגע לפי שתאריך התפוגה שלהם פג, ומצא שם גבינות אחרות של תנובה. על המחירים של שתיהן כתבנו בעבר: גבינת פטה של תנובה וגבינת עמק לייט 9% של תנובה. גם שתיהן נמכרות ברשת האמריקנית במחירים נמוכים ממחירי ישראל.

 

כך למשל פטה פיראוס של תנובה, נמכרת בימים אלה בקוסטקו ב-5.99 דולר לפאונד. בהמרה לגרמים מדובר ב-1.32 דולר ל-100 גרם, כלומר, 4.8444 שקלים ל-100 גרם.

 

לעומת זאת, פטה פיראוס של תנובה 20% עולה במעדנייה בישראל 11.30 שקל.

 

הפרש המחירים: מחיר המוצר יורד ב-57% כשהוא מגיע לארה"ב. ההבדל בין ארה"ב לישראל 107%.



 

 

אריזת 400 גרם עמק לייט 9% שומן (שתי אריזות מחוברות) עולה בקוסטקו 6.59 דולר – 24.18 שקל, כך לפי התמונה שצילם אבי. לעומת זאת, 400 גרם עמק לייט בישראל נמכרת ב-29.50 שקל בשופרסל וב-28.90 בוויקטורי.

 

הפרש המחירים: המוצר מוזל ב-18% כשהוא "יורד" לארה"ב, יתכן שמדובר בהפרש המע"מ. ניתן גם לומר שהמוצר מתייקר ב-22% לצרכן השראלי לעומת מחירי ארה"ב.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים