שתף קטע נבחר

יומיים וחצי של ניווטים. בטוסקנה

שלחנו את כתבנו לענייני צבא וביטחון לכמה ימים של ניווטים, רק שאת המפות החלפנו בגוגל, ואת שטחי האש למסע בחבל טוסקנה שבאיטליה. התוצאות לפניכם

כיכר ואקיו, מרכז פירנצה. לבּו התרבותי של חבל טוסקנה. בפתח מוזיאון רגאצי, אין תייר שלא מזהה מיד את העותק מפסלו (המקור בתוך המוזיאון) של "דוד", יצירתו המפורסמת ביותר של מיכאלנג'לו.

מי אתה, פסל אנונימי? (צילום: באדיבות גוגל) (צילום: באדיבות גוגל)
מי אתה, פסל אנונימי?

אלא שמימין לו, כמו הטנור השלישי והפחות מוכר, עומד בגאון פסל גיבור היסטורי נוסף. מי הוא לעזאזל שקיבל מקום שכזה לצד דוד העירום?

 

צילום של הפסל באפליקציית הגוגל ארט פרוג'קט, מזהה אותו מיד כהרקולס ואקסוס של ברתולמאו, ושופך מיד את כל המידע עליו, בעברית, מוויקיפדיה, ועד לסקירה הרשמית מאתר המוזיאון. כך כמעט לכל פסל, מזרקה או מבנה זעיר שמוצב בכל פינת רחוב.

 

הטכנולוגיה החינמית של גוגל צפויה ללוות אותנו בכל רגע בחופשה בארץ ובחו"ל, ולהשאיר את המדריכים המודפסים בספריות או במוזיאונים. יומיים וחצי בחבל טוסקנה האיטלקי, חשפו בעיני עולם חדש של ניווט והתמצאות קלילים, מידע רלוונטי וקרוב, תרגום ברמה גבוהה ויכולת שיתוף ואחסון תמונות וסרטונים בקלות.

 

Google now

את האפליקציה הזו פגשנו עוד בטרם הטיסה לאיטליה, כבר ביממה שלפני הטיסה. בהסטה ימינה של מסך הבית בסמארטפון, גוגל מציג לנו את פרטי הטיסה, מתי כדאי בדיוק לצאת מהבית, והאם יש עיכוב בקונקשיין מרומא (לא היה). תוך כדי גם קיבלנו עדכונים על מזג האוויר בטוסקנה, וגם תזכורות ופרטים על המסעדה שהזמנו בה מקום של כבוד.

צילומים באדיבות גוגל (צילום: באדיבות גוגל)
צילומים באדיבות גוגל

השיטה לחיזוי העתיד שלנו מאוד פשוטה: כל מייל שמגיע מחברה מסחרית לג'ימייל שלנו ורלוונטי לחופשה (כרטיסי טיסה אלקטרוניים, הזמנות למוזיאון או שובר הכניסה למשחק כדורגל) מנוטר אוטומטית, מוקפץ ומעודכן תוך כדי בהתאם לשינויים שחלים בו, אם וכאשר. נוח וידידותי, לא מסרבל ועם רמת סנכרון גבוהה.

 

גוגל קולי

גדות נהר ה"ארנו", שמזכיר בצבעו את נהר הירקון אבל רומנטי בהרבה ככזה שחוצה את פירנצה, מעולם לא נראו מוזר יותר. חבורת תיירים מישראל מדברת אל המכשירים הניידים שלהם, כאילו היו המזכירות הפרטיות שלהם. השמש בשמיים, המסך על רמת תאורה מקסימלית וההשתקפות מי הנהר ממש לא מסייעת.

 (צילום: באדיבות גוגל)

לחיצה על המיקרופון משורת החיפוש במסך הבית, אפשרה לשאול מתי השמש תשקע הערב, רק כי רצינו לתכנן את המשך הלו"ז בהתאם, ומיד לקבל תשובה כתובה - כך לכל שאלה. גירסה מתקדמת ומרהיבה יותר, מספקת את התשובה באופן מיידי וקולי, מבלי להסתכל על המסך, אך בשלב זה פועלת באנגלית בלבד, וכדאי שתעשו את זה במבטא בריטי.

 

Street View

את הסטריט ויו, מהאפליקציות הפופולריות של גוגל, אין אחד שלא מכיר. היא קיימת כמעט בכל מדינה מערבית, כולל אצלנו, אבל בטיול הזה החלטתי לאתגר אותה, ו"שלחתי" אותה לתוך המוזיאונים שלא הספקתי לקנות אליהם כרטיס מראש.

 (צילום: באדיבות גוגל)
 

התוצאה: הסטריט ויו לא אכזבה ובעיקר מנעה אכזבות ממוזיאונים משעממים ומתורים מיותרים. אלא שבכך הטירוף לא נגמר. בדרך לטעימות יין ביקב טוסקני נתקלנו בג'ייק, בחור צעיר שמסתובב באחד מכרמי ענבי המרלו, שעל גבו התקן כחול חייזרי - 15 מצלמות שמצלמות בכל זווית אפשרית את הגפנים לאורך השורות, כדי שגם כרמי טוסקנה ייכללו בסטריט ויו, בדיוק כמו מסלולי הגלישה של האלפים.

 

גוגל מפות

את האפליציה הוותיקה אין צורך להציג, רק לציין את היתרון המרכזי שלה בעיני: הדיוק בניווט בסמטאות העיר העתיקה, באופציה הרגלית, עם תיקוני טעויות מידיים, הסברים קוליים ברורים (לא הסתכלתי כלל על המסך), וכמובן - שליפת האתרים המרכזיים, המסעדות והגלידריות (כך מצאנו גלידרייה נהדרת בכפר קטן שחצינו ובא לנו על גלידה איטלקית אמיתית) - המומלצות לפי דירוגי גולשים.

 

Google Translate

כאן אנחנו כבר מגיעים לצעצוע של החופשה. מזמן לא מדובר רק בלהקליד מילה באיטלקית או בכל שפה אחרת ולבקש את גרסתה בעברית או להיפך. במסעדת המעדנייה איתה פתחנו את ביקורנו בפירנצה, לא הסתפקנו בלסרוק ולתרגם מיידית, לעברית, את שורות התפריט, אלא גם את הכיתובים על היינות, ובחוץ בין הסמטאות גם את כתובות הגרפיטי באיטלקית.

 (צילום: באדיבות גוגל)

רמת הדיוק של משפטים שלמים לא מושלמת, בעיקר לא בתרגום הישיר והסרוק לעברית, אך מספיקה כדי להבין מה רוצים מאיתנו, או מה אנו רוצים להגיד או לשאול בפינת הרחוב.

 

הענן הכבד - גוגל + 

נכון, לאפליקציה זו יש מנעד רחב של שימושים, אך שימור התמונות האוטומטי שלו התגלה כיותר מגימיק חביב. במקום לחשוש מהעמסה על זיכרון המכשיר באלפי תמונות וסרטונים, הן הועלו מיד לאפליקציה, ונשמרו שם, לנצח.

 (צילום: באדיבות גוגל)

מדי פעם האפליקציה זיהתה רצף תמונות דומה שצילמנו במכוון (נגיסות מבגט בריקוטה ועגבנייה מיובשת בפיקניק רחוב) ויצרה מהן מייד אשליית סרטון מגניבה, או בעצמה שלחה לנו את "סיפור הבוקר הראשון בפירנצה". שימו לב: אל תמחקו שום תמונה או סרטון עד שתוודאו שמהירות העלאת הקבצים טובה מספיק.

 

Field Trip

אפליקציה חדשה יחסית לגולש הישראלי, אבל במקרים רבים היוותה את מדריך הידע האולטימטיבי והנוח, בעיקר בשל יכולתה לתרגם כל קטע מיד לעברית, גם אם לא התרגום לא היה מושלם.

 

האפליקציה סקרה מיד בכל פעם, ברדיוס קרוב מאוד שנקבע מראש, את האתרים ההיסטוריים והפופולריים ביותר בסביבה, בהתאם לכל נקודה בה היינו. הממשק נוח ויעיל יותר מהגירסה הדומה אך הרזה יותר המשולבת בגוגל מפות, ואפקטיבית בעיקר לאיזורים שכוחי אל, מחוץ לערים המרכזיות.

 

כדאי לשים לב

התיאורים מעלה יכולים לפרגן עד מחר לאפליקציות של גוגל, אך גם ענקית האינטרנט לא תהיה רלוונטית לתייר הישראלי ללא התנאי הבסיסי: יכולת לגלוש בחו"ל במחיר שווה לכל נפש. כיום מחירי חבילות הגלישה עדיין יכולים להגיע ליותר מ-100 שקלים לכמות מוגבלת של נפח גלישה, וחריגה ממנה תשלש את עלות הדיל שהשגנו לגובה מפחיד יותר מקפיצת באנג'י.

 

עד שתקרת מחירי הגלישה בחו"ל תתנפץ (סימנים לכך החלו עם חלק מחברות הסלולר הקטנות) כחלק ממהפכת המחירים בסלולר, אפשר עדיין להסתפק ברכישת סים מקומי,

שמיועד לגלישה בלבד. על WiFi חופשי בכל מקום אין אפשרות לסמוך בכל עיר באירופה. במספרים, שימוש מוגבר באפליקציות של גוגל שתה לנו בממוצע 250 מגה בייט ביממה של גלישה, לא כולל זלילת סוללה (ולכן חובה להביא מטענים ניידים לטיול).

 

האפליקציות, כצפוי, תלויות קליטה, וכמו בארץ, גם בחלק מהאזורים בטוסקנה, בעיקר במורדות עמקים, לא היתה קליטת אינטרנט. למצב שכזה ניתן להטעין מראש את מפות האיזור מהאפליקציה שיפעלו גם באופליין.

 

וכן, גוגל יידעו איפה אנחנו בכל רגע נתון, לא רק בארץ, גם בחופשה בחו"ל. עד כה, החשש שלי מהעלאת התמונות לרשת הופרך, והתמונות ננעלו בחשבון הגוגל+ שלי, שסונכרן, כמו יתר האפליקציות, על הג'ימייל שלי.

 

הכותב היה אורח חברת גוגל באיטליה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות גוגל
מסע ניווטים באיטליה
צילום: באדיבות גוגל
מומלצים